You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Peru

Overzicht

2
weken
  • zondag 21 juli 2019 t/m zaterdag 3 augustus 2019
  • zondag 11 augustus 2019 t/m zaterdag 24 augustus 2019

  • Waar: Cusco
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Bestaat uit verschillende dagelijkse activiteiten die bijdragen aan de verbetering van de omstandigheden in de lokale gemeenschap. Je zal bij een kleuterschool helpen bij het organiseren van een spelletjes dag voor de kinderen en kan je je inzetten in een verzorgingstehuis voor ouderen. Daarnaast help je bij praktische activiteiten, zoals: renovatie-, schoonmaakwerkzaamheden en klusjes in de tuin
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale zorg in Peru

Als je deze zomer deelneemt aan de groepsreis naar Peru voor 2 of 4 weken, dan staat je een hele bijzondere tijd te wachten. Samen met andere internationale jongeren zet je je in voor het sociale & samenlevingsproject. Hier richt je je op het verbeteren van de leefomstandigheden voor de lokale gemeenschap en zal je mee werken bij een kleuterschool. Daarnaast zal je samen met de andere vrijwilligers meer van dit prachtige land kunnen ontdekken.

Deze jongerenreis bestaat uit verschillende dagelijkse activiteiten die bijdragen aan de verbetering van de omstandigheden in de lokale gemeenschap. Zo zal je en deel van je tijd op het project doorbrengen in een kleuterschool, waar je helpt bij het organiseren van een spelletjes dag voor de kinderen en kan je je inzetten in een verzorgingstehuis voor ouderen. Daarnaast help je samen met de andere vrijwilligers bij praktische activiteiten, zoals: renovatiewerkzaamheden en verven alsook schoonmaak werkzaamheden en klusjes in de tuin.

Tijdens dit sociaal project krijg je ook enkele lessen Spaans die je zullen helpen om de taal onder de knie te krijgen en zo nog meer bij te leren over de lokale cultuur. Er worden ook praktische workshops georganiseerd waarbij je in contact komt te staan met de lokale gemeenschap, om ze de taal te oefenen.

Internationale groep vrijwilligers

Jongerenreis sociaal project Peru

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Peru als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Je komt te wonen in een lokaal gastgezin, dit geeft jou de kans om meer dan ooit de lokale cultuur en tradities van dichtbij te zien. En aangezien je ook maaltijden eet bij je gastgezin, kun je ook genieten van alle lokale delicatessen die Jamaica te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Peru

Samen met de andere vrijwilligers zal je bij een gastgezin verblijven. Zo kun je jezelf helemaal onderdompelen in de lokale cultuur en kun je alle heerlijke Peruaanse lekkernijen proberen die je voorgeschoteld krijgt.

In het weekend zal je samen met de andere vrijwilligers het adembenemende Machu Picchu bezoeken waar Peru bekend om staat. Ook ga je genieten van de sfeer in een van de bruisende en kleurrijke markten. Natuurlijk organiseren we doordeweeks 's avonds ook sociale activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Dan spreekt deze twintigersreis je vast aan. Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Sociale projecten in Peru.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲