Teenage volunteers doing work with children in Peru, go on an organised weekend trip to Mach Picchu.

Groepsreis kinderopvang in Peru voor jongeren

Sluit je aan bij een groep jongeren van jouw leeftijd, ondersteun achtergestelde kinderen en doe sociaal werk terwijl je Peru verkent

In een oogopslag

Reis naar Zuid-Amerika en doe sociaal jongerenvrijwilligerswerk met ons in Peru. Je zult achtergestelde kinderen op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal ondersteunen en hen aanmoedigen om al spelend te leren. Je zult ook je eigen handen gebruiken om licht opknapwerk te doen. Dit is een geweldige manier om praktijkervaring in de kinderopvang op te doen en tegelijkertijd anderen te helpen.

 

Een groot deel van je tijd breng je door met kinderen. Je organiseert en leidt leuke spelletjes en educatieve activiteiten en helpt lokale leerkrachten en verzorgers. Je doet ook opknapwerk op het dagverblijf, zoals het schilderen van een klaslokaal of eenvoudige meubels bouwen.

 

Je woont en werkt met een groep jongeren van jouw leeftijd in Cusco en verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer je niet aan het werk bent hebben onze medewerkers spannende activiteiten voor je gepland, zoals salsadansen en een bezoek aan Machu Picchu.

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is vrijwilligerwerk met kinderen in Peru geschikt voor mij?

Houd je van werken met kinderen? Heb je interesse in het ondersteunen van kinderen in nood? Of misschien wil je gewoon iets doen voor een gemeenschap in nood door middel van praktisch sociaal werk? Zo ja, dan is dit het project voor jou!


Je zult veel ervaring opdoen terwijl je werkt met kinderen en opknapwerk doet voor de gemeenschap. Dit soort werk zal zorgen dat je cv opvalt en zal je geweldige gesprekspunten bieden voor in sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken. Dit is ook de ideale mogelijkheid om te beginnen Spaans te leren, of om wat je al weet te oefenen met locals!  


Je hebt geen eerdere ervaring nodig om mee te doen. Wij leren je alles wat je moet weten. Je werkt samen met lokale leerkrachten en verzorgers en medewerkers van Projects Abroad zijn aanwezig om je de hele tijd te begeleiden. We zullen je ook ideeën voorstellen voor activiteiten die je met de kinderen kunt doen.


Deze Jongerenreis is speciaal ontworpen voor jongeren en loopt gedurende vaste data in de zomer. Nadat het werk van de dag erop zit organiseren we culturele en sociale activiteiten en een weekenduitje. Hierbij zijn er de hele tijd medewerkers van Projects Abroad aanwezig.

Teenage volunteers doing work with children in Peru, help in the classroom with activities.

Wat ga ik tijdens dit project doen?

Je brengt je tijd door op een kinderdagverblijf of een peuterspeelzaal, waar je met kinderen werkt en opknapwerk doet. Dit is een aantal van de hoofdactiviteiten waarmee je je tijdens je project bezig zal houden:


  • Ondersteun medewerkers op dagopvangcentra en help kinderen al spelend te leren
  • Help de gemeenschap op outreachdagen
  • Leer over de Peruviaanse cultuur en geschiedenis tijdens leuke lessen en activiteiten

Je werk richt zich op de volgende aspecten:


Ondersteun medewerkers op dagopvangcentra en help kinderen al spelend te leren


Je werkt met kinderen op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal en ondersteunt het werk van lokale leerkrachten en verzorgers. Je werkt misschien ook op een zorgcentrum voor gehandicapte kinderen.


Je helpt leuke educatieve activiteiten te organiseren en moedigt kinderen aan om al spelend belangrijke vaardigheden aan te leren. Je kunt sport, knutselen, educatieve spelletjes en andere activiteiten gebruiken. Je zult je ook bezighouden met alfabetisering en rekenvaardigheid en leert hen het ABC en 123. Je kunt ook hygiëne bevorderen onder de kinderen en ze aanmoedigen om hun handen voor en na het eten te wassen.


Help de gemeenschap tijdens outreachdagen


Wij hebben dagen georganiseerd waarop je de voorzieningen verbetert of de gemeenschap door middel van een specifieke activiteit helpt. Je kunt bijvoorbeeld een dag doorbrengen met het schilderen van muren of educatieve muurschilderingen op een lokale school. Je kunt ook op een dag op een zorgcentrum voor ouderen werken. Je biedt ouderen vriendschap en sociale interactie en helpt maaltijden voor te bereiden.


Leer over Peruviaanse cultuur en geschiedenis tijdens leuke lessen en activiteiten


Peru is een fascinerend land, rijk aan cultuur en erfgoed. Je zult deelnemen aan een aantal interessante culturele praktijken tijdens leuke workshops. Je kunt leren om lokale gerechten voor te bereiden of een keramiekworkshop bijwonen. Als je er zin in hebt kun je zelfs salsadansles nemen. In het weekend zul je het adembenemende Machu Picchu bezoeken. Je kunt ook lekker winkelen op de kleurrijke markten.


Je zit de hele tijd in een groep jongeren van jouw leeftijd en jullie worden begeleid door Projects Abroad medewerkers.


Waar in Peru ga ik werken?

Cusco

Je zit in Cusco, een fascinerende stad dat nu UNESCO-werelderfgoed is.


Cusco is de op een na grootste stad in Peru en ligt dichtbij de Urubamba Vallei in de weelderig groene landschappen van het Andesgebergte. De stad is vol met prachtige architectuur, nagelaten door vele eeuwen beschaving.


Je werk vindt plaats op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, een centrum voor kinderen met een handicap en verschillende andere instellingen. De medewerkers hier zijn toegewijd, maar hebben extra steun nodig om grote aantallen kinderen de aandacht te kunnen geven die ze in het klaslokaal nodig hebben.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Doelen en impact van de Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis

Het voornaamste doel van dit project is om lokale leerkrachten en verzorgers te ondersteunen en kinderen te helpen al spelend te leren.


Op de dagverblijven waar we in Peru werken hebben we toegewijde, hardwerkende medewerkers. Er zitten echter grote aantallen kinderen in elke klas en de medewerkers hebben moeite om elk kind de aandacht te geven die het nodig heeft. Met jouw hulp kunnen we verzekeren dat kinderen alle vaardigheden ontwikkelen die ze nodig zullen hebben wanneer ze op school beginnen. Je doet dit door deel uit te maken van onze doorlopende inspanningen om kinderen te helpen spelend te leren.


Je zult ook helpen om de leeromgeving van de kinderen te verbeteren, bijvoorbeeld door een kleurrijke muurschildering te maken die het ABC leert, of bureaus voor klaslokalen in elkaar te zetten. Daarnaast zullen we je bij andere sociaal werk betrekken, zoals het voorbereiden van maaltijden voor ouderen en tijd met hen doorbrengen.


Naast het werk dat je doet zal dit project je ook veel praktijkervaring bieden voor je cv en zal het je een ander perspectief op de wereld geven. Je zult vrienden maken met jongeren van jouw leeftijd van over de hele wereld en ziet ongelooflijke bezienswaardigheden zoals Machu Pichu.


Sluit je aan bij deze Jongerenreis en help ons deze doelen te verwezenlijken, en word in de loop van het project een wereldburger.

Teenage volunteers doing work with children in Peru, take a break during the day.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners