You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten in Samoa

Overzicht
 • Waar: Apia
 • Type projecten: Diergeneeskunde
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het assisteren bij of uitvoeren van operaties, het geven van vaccinaties en andere voorkomende werkzaamheden zoals administratie, schoonmaken en dierenverzorging.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een relevant bachelor diploma (diergeneeskunde of dierenverpleegkunde), 2 jaar werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden

Door een gebrek aan dierenartsen in Samoa en onvoldoende kennis over dierenwelzijn bij de lokale bevolking, komt de zorg voor huisdieren aan op de hulp van gekwalificeerde vrijwilligers. Jij kunt als professionele dierenarts een lokale, zeer toegewijde dierenwelzijnsorganisatie helpen bij de zorg voor verwaarloosde huisdieren en hun campagnes voor de vermindering van de huisdierenpopulatie.

Hoe kunnen gekwalificeerde dierenartsen of dierenartsassistenten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Samoa?

Vrijwilligerswerk dierenarts in Samoa

Met jouw ervaring en vaardigheden, zal je verschillende taken op jouw nemen. Deze variëren tussen het voorzien van consultatiemomenten, het behandelen van zieke en gewonde huisdieren en het assisteren of uitvoeren van sterilisaties bij huisdieren. Je helpt ook mee om de dagelijkse werking van de organisatie in goede banen te leiden, het opzetten van hun Mobile Veterinary Clinic, het aanbieden van gratis sterilisaties alsook het voorzien van educatieve programma’s voor scholen en maatschappelijke groeperingen.

Als ervaren dierenarts of dierenverpleegkundige werk je in bepaalde gevallen niet onder toezicht zodat de lokale artsen tijd hebben om dringende taken uit te voeren.

Je werkt op weekdagen, soms ook buiten de kantooruren. Dit zal afhangen van je individuele project en welke rol je inneemt in samenspraak met je project coördinator.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar bent en wij helpen je om daar het beste uit te halen. De minimale deelname is 4 weken.

Wat kan dit project voor mij als dierenarts of dierenartsassistent betekenen?

Je werkt voor een gevestigde organisatie, met bestaande en toegewijde lokale sponsors en donateurs die een goed ontwikkeld ‘outreach’ programma hebben voor de gemeenschap. Door te werken in een nieuwe omgeving met beperkte middelen zullen je bestaande vaardigheden blijven groeien.

Je krijgt ook de kans om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen op verschillende gebieden die ongetwijfeld zullen bijdragen aan je loopbaan als dierenarts of dierenverpleegkundige. Deze kunnen zijn:

 • Ontwikkelen van een human resource strategie voor de operaties en programma’s van de dierenwelzijnsorganisatie
 • Trainen van het personeel en de andere vrijwilligers
 • Het opzetten en uitvoeren van populatiestudies.
 • Ontwikkelen van projecten/programma’s door het delen van ideeën

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor ondersteuning en begeleiding zodat je verblijf in Samoa zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een gastgezin in Samoa, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Je kan aan dit project voor dierenartsen of dierenverpleegkundigen in Samoa deelnemen vanaf 2 weken. Dit project werd geselecteerd door onze lokale collega’s als perfecte korte termijnproject voor zowel de gastgemeenschap als voor de vrijwilliger. Je zal ongetwijfeld waardevolle inzichten verwerven en nauw samenwerken met de lokale gemeenschap, maar weet dat je waarschijnlijk niet dezelfde impact zal hebben in vergelijking met iemand die voor een langere periode vrijwilligerswerk komt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲