You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Plaatsen dicht gelegen bij de kust, Negombo, Panadura, Wadduwa and Kalutara.
 • Soort scholen: Basisschool, middelbare school en buurtcentra
 • Leeftijd van scholieren op het project: 3-16 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 20-40 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels)
 • Extra vakken die je kunt geven: Muziek en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse lesgeef projecten in Sri Lanka. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Engels is de taal van de handel en de zakenwereld en is daarom voor studenten van groot belang. Of je nu klassenassistent bent of zelfstandig een klas begeleidt, jouw hulp is meer dan welkom. 

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Sri Lanka Teaching Management Plan.

Deel jouw kennis van de Engelse taal

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Sri Lanka

Wij bieden projecten aan in de omgeving van de hoofdstad Colombo. De scholen bevinden zich in kleine plaatsjes langs de westkust, een paar uur bij rijden de hoofdstad vandaan.  Sommige scholen zijn erg dicht bij het strand, anderen bevinden zich in tempels!

De tempels bieden een prachtige en rustige omgeving, waar je Engelse les geeft aan monniken van verschillende leeftijden. Daarnaast wordt je op een mooie manier ondergedompeld in het Boeddhisme, de wereld van mediteren en een compleet andere levenswijze.

De meeste vrijwilligers geven les aan leerlingen tussen de 10 en 14 jaar oud. De leerlingen spreken vaak Sinhalees als eerste taal en daarnaast een beetje Engels. Jouw rol is dan ook om ze meer zelfvertrouwen te geven, ze op hun gemak te stellen en hun uitspraak te verbeteren. Wanneer een leerling in staat is om Engels te begrijpen en met zelfvertrouwen terug te spreken is dat een hele stap vooruit. Het zal ook helpen om de lokale docenten meer zelfvertrouwen te geven binnen hun taalvaardigheid.

De scholen in Sri Lanka zijn vaak open van 8:00 uur ’s ochtends tot 14:00 uur ’s middags en is verdeeld over 8 lesblokken van 40 minuten. Als vrijwilliger op het lesgeef project in Sri Lanka wordt er van je verwacht dat je zo’n 18 uur per week lesgeeft, wat neer komt op zo’n 4 lesblokken per dag. De rest van de dag zal je bezig zijn met het nakijken van huiswerk en het voorbereiden van de lessen van de volgende dag.

Lesgeven aan monniken in Sri Lanka

Als je naast Engels nog over andere vaardigheden beschikt, laat dit ons dan voor weten bij jouw inschrijving. Veel scholen vinden het erg leuk als vrijwilligers ook helpen bij de naschoolse activiteiten, zoals bij het geven van sport- of muziekles. Al jouw ideeën zijn welkom en ons lokale team staat voor je klaar als je graag iets nieuws wilt proberen. Wie weet ben jij degene die drama lessen introduceert voor een groep enthousiaste leerlingen of help je oudere studenten tijdens een wekelijkse wiskunde studiemiddag. Hoe meer jij over jezelf en jouw vaardigheden verteld, hoe beter wij in staat zullen zijn jou te matchen op een geschikt project.

Om jou te helpen organiseert het lokale Projects Abroad team in Sri Lanka regelmatig workshops voor alle vrijwilligers op de lesgeef projecten. Via de workshops krijg je een beter inzicht in het onderwijssysteem van Sri Lanka en de achtergrond van jouw project. Ook krijg je tips en suggesties voor activiteiten die jij binnen je project kunt organiseren.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Margriet Dijkstra op het lesgeef project in Sri Lanka
Margriet Dijkstra
Lerares zijn is écht freaking vet. Helemaal in een land als Sri Lanka waar de leerlingen je achterna komen rennen om te vragen om extra huiswerk. (Doen ze dat echt? Ja, dat doen ze echt). Komt nog bij dat zelfs als je zelf vindt dat je erbij loopt als het equivalent van een zak hooi, de kiddo's nog steeds in koor "teacher, very beautiful!" naar je schreeuwen vanaf de andere kant van het schoolplein. Kortom, ik zeg: doen! Lees meer...

IT lesgeven in Sri Lanka

Lesgeven in Sri Lanka

Ben jij meer vertrouwd met computers dan met het geven van Engelse les, dan past ons IT-project goed bij jou. Veel kinderen en volwassenen in het zuidwesten van Sri Lanka weten weinig van computers. Het doel van ons actieve leerprogramma is om de basis van de computervaardigheden aan voornamelijk kinderen, maar ook aan jongeren en volwassenen te onderwijzen.

Om mee te werken aan dit project hoef je geen IT te hebben gestudeerd; het gaat namelijk vooral om het overbrengen van de basiskennis. Wij onderwijzen een groot aantal verschillende computervaardigheden waaronder het gebruiken van software zoals word, excel, powerpoint en internet browsers. Met behulp van jouw creatieve geest, krijg je het vast voor elkaar om deze moeilijke leerweg te veranderen in plezierige leermomenten.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Sri Lanka Teaching Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲