A volunteer helps his students with their classwork during his teaching work experience in Sri Lanka

Vrijwilligerswerk lesgeven in Sri Lanka

Doe praktische ervaring op met lesgeven aan kansarme leerlingen om hun Engelse spreekvaardigheid te verbeteren

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Neem deel aan het vrijwilligersproject lesgeven in Sri Lanka en help kansarme leerlingen met het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid. Je moedigt de kinderen aan om Engelse gesprekken te voeren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Je doet praktische ervaring op in een school en geeft terug aan de lokale gemeenschap.

 

Zo’n 10% van de lokale bevolking spreekt vloeiend Engels. De taal wordt gebruikt in de bedrijfswereld en overheid en neemt toe in waarde door de groeiende toeristenindustrie. Engels is daarom een belangrijke vaardigheid voor meer jobmogelijkheden. Je ondersteunt de lokale leraar en kunt eigen lessen leiden in de lagere en middelbare school. Je kunt ook lesgeven aan jonge monniken in een tempelschool.

 

Je gaat verblijven bij een lokaal gastgezin vlakbij de kust en zo’n twee uur reizen van Colombo. Sri Lanka heeft zoveel te bieden en je weekend zijn al snel ingepland met een hoop activiteiten!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk lesgeven in Sri Lanka geschikt voor mij?

Werk je graag met kinderen? Wil je een carrière als leraar? Wil je een positieve impact hebben op anderen? Antwoord je ‘ja’ op alle vragen dan is dit project je op het lijf geschreven! Dit project is vooral interessant voor studenten in een lerarenopleiding of pas afgestudeerden die praktische ervaring willen opdoen voor de klas.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Je krijgt een volledige inductie na je aankomst en de lokale staff organiseert regelmatig workshops voor alle lesgeef vrijwilligers. Hier kun je ideeën met elkaar delen en vragen stellen over het project. Tenslotte kun je ook gebruik maken van het beschikbare materiaal en andere middelen gebruiken tijdens de lessen zoals oefen- en schrijfboeken.

 

Je kunt het hele jaar door deelnemen aan dit project behalve tijdens de schoolvakantie. Neem contact met ons op om de exacte sluitingsdagen te weten van de scholen waarmee we samenwerken in Sri Lanka.

Students and a volunteer at her volunteer teaching placement in Sri Lanka

Wat ga ik doen op dit lesgeef project in Sri Lanka?

Op het lesgeef project ga je verschillende activiteiten uitvoeren zoals:


  • Werk als leraar of klassenassistent
  • Help studenten met het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid
  • Help tijdens buitenschoolse activiteiten waar nodig

Je kunt het werk op het lesgeef project in Sri Lanka onderverdelen in de volgende categorieën:


Werk als leraar of klassenassistent


Je kunt de rol innemen als leraar of klassenassistent. Je gaat werken met leerlingen op een lokale lagere of middelbare school, of met jonge monniken in een lokale tempel. De leeftijd van de leerlingen varieert van 3 tot 16 jaar maar je werkt voornamelijk met leerlingen tussen 10 en 14 jaar.


Naast het lesgeven ga je ook helpen bij het nakijken van toetsen en voorbereiden van lessen.


Help studenten met het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid


Als lesgeef vrijwilligers Engels in Sri Lanka ga je vooral helpen bij het verbeteren van de Engelse spreekvaardigheid van de lokale leerlingen. Vele leerlingen hebben een goede basiskennis van de taal maar hebben nog moeite met het spreken. Je gaat helpen om de uitspraak te verbeteren zodat ze vlotter en met zelfvertrouwen kunnen communiceren in het Engels.


Help tijdens buitenschoolse activiteiten waar nodig


Als je interesse hebt om te helpen bij buitenschoolse activiteiten dan heb je zeker de mogelijkheid. Je kunt helpen bij het geven van muziekles of voetballessen. Heb je zelf een bepaalde vaardigheid die je wilt delen dan kun je dit zeker laten weten bij je aanmelding.


Waar in Sri Lanka ga ik werken?

Colombo

Je doet ervaring op met lesgeven in verschillende dorpen van Sri Lanka en zo’n twee uur verwijderd van Colombo. Als vrijwilliger ga je lesgeven in de lokale lagere en middelbare scholen. Sommige lessen gaan door in tempels waar je engelse les gaat geven aan jonge monniken.


Sri Lanka heeft een uitgebreid en goedkoop openbaar vervoer dat je volop kunt gebruiken in het weekend. Bezoek historische tempels, markten en restaurants. Je kunt natuurlijk ook de natuur ontdekken tijdens het snorkelen, surfen of hiken!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project in Sri Lanka

Je brengt de ochtend door met je gastgezin en deelt het ontbijt. Je kunt de bus, riksja of al wandelend naar de instelling vertrekken. Op de eerste dag wordt je begeleid door iemand van de Projects Abroad staff om ervoor te zorgen dat je de weg weet.


Een typische dag op het lesgeef project hangt af van de school die je kiest. In het algemeen werken vrijwilligers zo’n 18 uur per week.


De scholen in Sri Lanka zijn open van 8 uur tot 14 uur en elke les duurt 40 minuten. Tijdens de les ga je de lokale leraar ondersteunen en de leerlingen helpen bij het verbeteren van de Engelse uitspraak. Maak de lessen leuk, boeiend en probeer de leerlingen de hele 40 minuten te betrekken.


De meeste vrijwilligers geven vier lessen per dag en spenderen de rest van de tijd met het voorbereiden van de lessen. Als je graag meer wilt doen dan kun je helpen bij de buitenschoolse activiteiten zoals muzieklessen of voetbal coaching. Op die manier doe je nog meer ervaring op met lesgeven in Sri Lanka.


Na de werkuren kun je ontspannen en de omgeving verkennen. We organiseren regelmatig sociale evenementen voor alle vrijwilligers. Hier kom je meer te weten over het leven in Sri Lanka, de delicatessen en bezienswaardigheden. Ontdek de prachtige stranden, tempels en ga op weekend trips.

A young monk receives help from a volunteer teaching English in Sri Lanka

De doelen en impact van het project

Het doel van dit lesgeef project in Sri Lanka is om de Engelse spreekvaardigheid  van de leerlingen te verbeteren.


10% van de lokale bevolking spreekt vloeiend Engels en de taal wordt gebruikt binnen de bedrijfsindustrie en de overheid. Een goede kennis van Engels is waardevol en opent deuren voor meer jobmogelijkheden. Het is tevens zeer belangrijk voor de groeiende toeristenindustrie in Sri Lanka.


Veel kinderen hebben een basisbegrip van het Engels maar hebben moeite met het spreken. Je gaat met lokale leraren helpen bij het verbeteren van de grammatica, spelling en de uitspraak. Hier kom jij te hulp. Je gaat werken met leerlingen in het ontwikkelen van de Engelse taalvaardigheid zodat ze zich kunnen uitdrukken zonder aan zichzelf te twijfelen.


Onze langetermijn doelen die we vooropstellen op dit project zijn:


  • Verbeter het Engels
  • Verbeter de ondersteuning in de klas
  • Verbeter de ondersteuning voor degene met leerproblemen
  • Verbeter de veiligheid en hygiëne van de leeromgeving


Neem deel aan de educatieve ondersteuning van kinderen en verbeter hun toekomstige kansen.

Children smile at the camera while doing their homework at our volunteer teaching placements in Sri Lanka

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Sri Lanka. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Sri Lanka staat bekend voor zijn diverse landschappen, van stranden tot de jungle, je kunt het allemaal terugvinden in dit land.


Bezoek de verschillende markten zoals de Pettah Market. Praat met de lokale verkopers, beleef de geweldige sfeer. Wil je de lokale cultuur verder opsnuiven, bezoek dan het National Museum of Colombo. Ook de Gangaramaya Buddhist Temple is een must-see.


in Galle, een havenstad met heel wat Nederlands erfgoed, bestaat uit verschillende historische gebouwen uit de koloniale periode. Je kunt ook de natuur ontdekken en de vele watervallen en traditionele dorpen tussen de heuvels.


In de nationale parken van Sri Lanka kun je wildlife spotten van luipaarden tot olifanten. Ga vogels spotten of wandel in een regenwoud met een tropische biodiversiteit.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners