You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren leraren Engels in Sri Lanka

Overzicht
 • Waar: Negombo, Kalutura en Panadura
 • Type projecten: Basisschool of middelbare school
 • Leeftijden van kinderen / Volwassenen: Wisselend, meestal 10 - 14 jaar
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale leerkrachten. Verder kun je werken aan het voorbereiden en uitvoeren van Engelse lessen voor basis en middelbaar onderwijs, houd je de vooruitgang van leerlingen in de gaten en neem je deel aan andere activiteiten zoals sport en muziek.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een relevante afgeronde bachelor opleiding, bijvoorbeeld docent Engels (een ander vak mag ook, maar dan moet je Engels wel vloeiend zijn), ideaal gezien ook 2 jaar relevante werkervaring.

Op dit educatieve vrijwilligersproject in het buitenland kun je Engelse taalles geven op een basis- en middelbare school in Sri Lanka. Je geeft Engelse conversatielessen aan jonge kinderen. Kinderen uit achtergestelde gebieden in Sri Lanka begrijpen vaak goed Engels, maar het vlot spreken en een goede uitspraak ontbreken meestal. Het is belangrijk dat ze hun Engels verbeteren zodat ze hun kans op een goede baan in de toekomst te vergroten.

Dit educatieproject is perfect geschikt voor iedereen die overweegt om als vrijwilliger met ervaring in het buitenland te werken, of voor docenten tijdens een sabbatical.

Hoe kunnen leraren Engels bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Sri Lanka?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als leraar Engels in het buitenland gebruiken om de lokale leerkrachten te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Engelse les geven in het basis- of voortgezet onderwijs, afhankelijk van jouw ervaring. Het werk bestaat uit o.a. de volgende taken:
  • Het plannen, voorbereiden en geven van lessen aan verschillende soorten leerlingen.
  • Het werk van de leerlingen nakijken en feedback en advies geven.
  • De vooruitgang van de leerlingen volgen en hierover rapporteren.
  • Ondersteuning en begeleiding geven aan onderwijsassistenten, leraren in opleiding en pas afgestudeerde docenten.
 • Samenwerken met het lokale onderwijspersoneel om nieuwe lesmethoden voor Engels te ontwikkelen.
 • Deelnemen aan andere activiteiten op school, zoals sport- en muziekevenementen (facultatief)

Vrijwilligerswerk leraar Engels in Sri Lanka

Op dit educatieve vrijwilligersproject werken we met verschillende scholen in drie gebieden in Sri Lanka: Negombo, Kalutura en Panadura. De meeste kinderen op het lesgeefproject zijn tussen de 10 en 14 jaar oud. Je werkzaamheden zijn ingeroosterd en je werkt elke week van maandag tot en met vrijdag.

Schooldagen op Sri Lanka lopen van 8 uur 's ochtends tot 2 uur 's middags. Er zijn acht perioden van 40 minuten, met rond 11 uur een lunchpauze van 20 minuten. Er wordt van je verwacht dat je minstens 18 uur per week Engelse les geeft. De meeste leerkrachten werken elke dag vier perioden en gebruiken de rest van de tijd om het werk van de leerlingen na te kijken en lessen voor te bereiden.

Het is ook mogelijk om 's middags andere activiteiten te organiseren, bijvoorbeeld sport, kunst of muziek.

Er is een schoolvakantie van begin april tot midden mei, een maand vakantie in augustus en een maand in december. Tijdens deze perioden zijn er andere mogelijkheden om als docent Engels vrijwilligerswerk te doen in Sri Lanka, behalve tussen het midden van december en begin januari, wanneer er geen lesgeefprojecten zijn.

Afgezien van de bovenstaande data kun je op elk moment aan het project beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen. De minimale deelname tijd aan het project is 4 weken.

Wat kan dit project voor mij als docent Engels betekenen?

Engelse lesgeven in Sri Lanka

Dit educatieve vrijwilligersproject in het buitenland geeft je de gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen met lesgeven in een ontwikkelingsland. Je zult het hoofd moeten bieden aan moeilijke omstandigheden, zoals het gebrek aan faciliteiten en middelen. Dit zal een beroep doen op je vermogen om creatief te denken. Je werkt samen met gekwalificeerde lokale leerkrachten en dit geeft jullie de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen en van elkaars ervaringen te leren.

Door het lesgeven aan de leerlingen op de school van jouw keuze leer je de Sri-Lankese cultuur en levenswijze kennen. Zowel het lokale onderwijzend personeel als de leerlingen willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Sri Lanka zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Sri-Lankees gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Bij aankomst op de luchthaven wordt je door een taxi opgewacht die je naar het hotel brengt.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit lesgeefproject van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲