You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een tandheelkunde in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Arusha
  • Type projecten: Tandheelkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel binnen een tandheelkunde praktijk. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Door deze training kan je waardevolle ervaring opdoen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als je graag vrijwilligerswerk wilt doen op gebied van tandheelkunde, is Tanzania een goede keuze. Je kan hier terecht in tandheelkundige klinieken die beschikken over weinig middelen om alles te leren over tandheelkunde in een ontwikkelingsland. Vrijwilligers worden geplaatst in klinieken in Arusha.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het tandheelkunde project in Tanzania

Vrijwilligerswerk tandheelkunde project in Tanzania

Op het tandheelkunde project in Tanzania kan je terecht in  tandheelkundige klinieken. Je zult verschillende tandheelkundige ingrepen meemaken zoals bijvoorbeeld het trekken van tanden. Je hebt voornamelijk een observerende rol waarbij je meeloopt met tandartsen en het andere tandheelkundige personeel tijdens hun werkzaamheden gedurende de dag. Hierdoor krijg je de kans om veel vragen te stellen en verschillende cases met hen te bespreken. Hoe meer enthousiasme en inzet je toont, hoe gemakkelijker je een band opbouwt met je collega’s. Zo word je deel van het team en zal je ook meer mogen doen.

Als je al ervaring hebt op gebied van tandheelkunde, zullen je taken uitgebreider zijn. Zo kan je bijvoorbeeld helpen met het klaarleggen van de materialen voor de tandarts en assisteren tijdens de behandeling van patiënten.

Ben je proactief en georganiseerd? Dan kan je als tandheelkunde vrijwilliger medische outreaches organiseren waarbij je langs scholen en dagopvangcentra gaat om het belang van mondhygiëne te promoten bij de kinderen. Op deze manier kan je ook een extra waardevolle bijdrage leveren. Projects Abroad helpt je bij het verwezenlijken van deze medische outreaches.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Tanzania

Als vrijwilliger in Tanzania verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou als onderdeel van de familie zal beschouwen. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲