Projects Abroad Dentistry interns pose with a local healthcare staff member during their Dentistry placement in Tanzania.

Stage tandheelkunde in Tanzania

Leer van ervaren tandartsen en observeer gecompliceerde tandheelkundige behandelingen van dichtbij

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze Tandheelkunde stage in Tanzania en bereid je voor op een carrière in de tandheelkunde. Je loopt mee met tandartsen in tandheelkundige klinieken en gezondheidscentra en leert door hen te observeren. Dit is een geweldige kans om inzicht te verwerven in de manier waarop tandheelkunde wordt beoefend in een ontwikkelingsland.


Deze stage zal waardevolle werkervaring toevoegen aan je cv. Je zult geavanceerde gevallen kunnen observeren die je tijdens een stage in eigen land niet zou zien. De gezondheidscentra en klinieken waar je zult werken hebben een gebrek aan middelen, dus je zult ook de innovatieve manieren zien waarop tandartsen omgaan met een gebrek aan benodigdheden.


Je zal werken in Arusha, een stad in Noord-Tanzania. Met schilderachtige natuurpaden en een bruisend stadscentrum is dit de perfecte plaats om het leven in Oost-Afrika te ervaren.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een stage Tandheelkunde in Tanzania geschikt voor mij?

Onze Tandheelkunde stage in Tanzania is perfect voor iedereen die een carrière in de tandheelkunde beoogt. Het zal je relevante ervaring geven om uit te putten wanneer je je aanmeldt voor een studie. Als je al studeert, grijp dan de kans om je praktische kennis van tandheelkunde op te bouwen.


Je hebt geen enkele eerdere ervaring nodig om mee te doen. Je zal een begeleider hebben en je kunt altijd onze medewerkers benaderen met vragen. Je kunt uitzoeken of tandheelkunde de juiste carrière voor jou is door zelf ervaring in de tandheelkunde te verwerven.


Dit project loopt het hele jaar door, dus je kunt je aansluiten wanneer het jou goed uitkomt. De minimale duur is twee weken, maar we raden je aan langer te blijven zodat je het meeste uit je stage kunt halen.

Male Dentistry interns are in white lab coats discussing a patient's file during their dentistry work experience in Tanzania.

Wat ga ik doen tijdens mijn stage tandheelkunde in Tanzania?

Je zal werkervaring in de tandheelkunde in Tanzania opdoen in een tandheelkundige kliniek of gezondheidscentrum. Op beide stageplekken zijn er veel manieren waarop je kunt leren en ervaring kunt opdoen. Dit zijn een paar van je voornaamste taken:


  • Volg en observeer lokale tandartsen en ervaar de dagelijkse routine
  • Help bij kleine taken zoals het screenen van patiënten en het voorbereiden van instrumenten voor behandelingen
  • Geef voorlichting over het belang van mondhygiëne op lokale scholen en in lokale gemeenschappen

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Observeer en assisteer professionele tandartsen


Een groot onderdeel van je stage zul je doorbrengen in een tandheelkundige kliniek of gezondheidscentrum, waar je meeloopt met lokale medewerkers. Je besteedt je tijd aan het leren kennen van de dagelijkse routine van een tandarts in Tanzania.


Je zult consultaties bijwonen en behandelingen zoals wortelkanaalbehandelingen en bonding observeren. Ook is het mogelijk dat je geavanceerde gevallen uit eerste hand kan observeren, iets wat je niet mee zou maken tijdens een stage in eigen land. Lokale tandartsen zullen je leren voor deze verschillende aandoeningen en diagnose te stellen en hoe ze te behandelen.


Ook zul je de kans krijgen om bij kleine taken te assisteren. Daarbij kun je denken aan patiëntenscreenings voor de consultaties, het voorbereiden van instrumenten en apparaten en patiënten voorlichting geven over mondhygiëne.


Mondhygiëne bewustmakingscampagnes


Als je graag een verschil wilt maken in lokale gemeenschappen kun je ook voorlichting geven op het gebied van mondhygiëne op scholen en in de gemeenschap. Dit onderdeel van de stage is echter op vrijwillige basis. Je kunt je eigen outreaches organiseren en voorlichting geven over de juiste manier om tanden te poetsen. Als je creatief wilt zijn kun je posters over mondhygiëne maken om in klaslokalen op te hangen. Dit zal de leerlingen een visuele geheugensteun bieden om ze te herinneren aan het belang van tandverzorging.


Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Op deze Tandheelkunde stage zul je het grootste deel van je tijd doorbrengen in tandheelkundige klinieken of gezondheidscentra. De faciliteiten en apparatuur zijn wellicht eenvoudiger dan je gewend bent. De tijd die je op je tandheelkundige stageplek in Tanzania doorbrengt is een goede kans om te zien hoe tandartsen te werk gaan in een omgeving met minder middelen. Als je meewerkt aan voorlichtingscampagnes zal dit plaatsvinden op scholen en in afgelegen gemeenschappen.


Deze stage vindt plaats in Arusha, een stad aan de voet van Mount Meru. Het heeft een druk stadscentrum met bruisende bars en restaurants. In de buitenwijken van Arusha vind je ook meer landelijke gemeenschappen. Je zult een aantal ontwikkelde gebouwen en verharde wegen tegenkomen, maar er zullen ook veel onverharde wegen en meer rustieke gebouwen te zien zijn.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage tandheelkunde in Tanzania

Je werkdag loopt meestal van 8.00 uur tot 16.00 uur, maandag tot en met vrijdag. De weekenden heb je vrij.


Op een typische dag word je wakker en ontbijt je lekker met je gastgezin. Dan pak je je schrift en neem je een dalla dalla (gedeelde minibus taxi) naar je stageplek. Op je eerste dag gaat een medewerker van Projects Abroad mee om je de weg te wijzen.


Ochtenden zullen meestal drukker zijn dan de middagen. Je begint je werk door consultaties bij te wonen en tandheelkundige behandelingen te observeren. In de middagen kun je helpen met het voorbereiden van apparatuur of lokale medewerkers vragen stellen over de verschillende gevallen die je in de loop van de dag gezien hebt. Dit is een geweldige kans om direct van professionals van alles over de tandheelkunde te leren.


Als je het leuk vindt kun je outreaches organiseren om bewustzijn over tandverzorging te promoten. Dit is een kans om kinderen te leren over het belang van tandverzorging en zo te helpen toekomstige gezondheidsproblemen te voorkomen.


's Avonds heb je tijd om erop uit te gaan en lekker te eten met je gastgezin of met andere Projects Abroad stagiairs en vrijwilligers.

A young boy has his mouth and throat examined by a Projects Abroad Dentistry intern during an outreach in Tanzania.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage tandheelkunde?

Het voornaamste doel van dit project is jou de kans geven uit eigen ervaring meer te leren over tandheelkunde. Je zult ook ervaren hoe tandheelkunde in een ontwikkelingsland werkt. Door mee te lopen met lokale medewerkers zul je waardevolle ervaring opdoen om je cv te versterken.


Je kunt ook helpen met voorlichting geven over het belang van mondhygiëne. Door lokale leerlingen alles over tandverzorging te leren help je tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Het is bijzonder belangrijk om te werken aan het voorkomen van tandproblemen binnen deze gemeenschappen, waar geen gemakkelijke toegang tot tandheelkundige klinieken is.


Om te verzekeren dat wij altijd richting een langetermijnvisie werken hebben wij vijf doelen in ons Medical & Healthcare Management Plan voor Tanzania opgesteld. Deze doelen zijn:


  • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
  • Promoten van het bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes
  • Verbeteren van de algemene hygiëne                           
  • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
  • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken


Sluit je aan bij onze Tandheelkunde stage in Tanzania en werk met ons mee aan deze doelen.

A student doing a Dentistry internship in Tanzania observes a local doctor as he performs a health check for a child.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Een reis naar Tanzania is een unieke ervaring in het hart van Afrika. Er valt zoveel te beleven en ontdekken tijdens jouw vrijwilligersproject.


Vergeet geen safari te doen waar je wildlife kunt spotten van olifanten tot neushoorns en leeuwen.


Meer nog, in Tanzania vind je de hoogste berf in Afrika, Mount Kilimanjaro. Hike in de weelderige wouden en breng de namiddag door aan de voet van de Kilimanjaro.


Bezoek de lokale markten, breng tijd door in een Maasai dorp en ontdek een heel andere manier van leven.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners