You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Groepsreis kerstvakantie Sociaal & Samenlevingsproject in Zuid-Afrika

Overzicht

Tijdens de komende kerstvakantie kun je als vrijwilliger meewerken bij het Sociaal & Samenlevingsproject in Zuid-Afrika, tijdens een groepsreis voor alle leeftijden. Dit is de ideale manier om betrokken te raken bij de lokale bevolking van dit mooie land en je kerstvakantie in te vullen op een zinvolle manier. Het is voor iedereen vanaf 16 jaar mogelijk om hier aan deel te nemen, je werkt samen met vrijwilligers van over de hele wereld en gaat een waardevolle periode tegemoet.

Data groepsreizen naar Zuid-Afrika tijdens de kerstvakantie

2
weken
  • Zondag 15 december 2019 t/m zaterdag 28 december 2019

Vrijwilligerswerk tijdens de Sociaal & Samenleving kerstreis in Zuid-Afrika

Groepsreis tijdens de kerstvakantie op het Sociaal & Samenlevingsproject in Zuid-Afrika

Als je deze kerstvakantie deelneemt aan de groepsreis in Zuid-Afrika, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers reis je af naar Kaapstad waar je je volledig kan inzetten op een Sociaal & Samenlevingsproject. Dit project is zeer geschikt voor vrijwilligers die graag hun steentje willen bijdragen aan de lokale gemeenschap en een culturele onderdompeling willen ervaren.

Deze groepsreis geeft je de kans krijgt om te werken met kinderen uit achtergestelde gemeenschappen. Tijdens dit avontuur kom je alles te weten over de Zuid-Afrikaanse cultuur en ben je betrokken bij de kinderen en medewerkers van het sociale project. Een bijzondere manier om kennis te maken met dit kleurrijke land dat ook wel de Rainbow Nation wordt genoemd.

Je helpt als vrijwilligers bij het vakantie programma voor de kinderen, dat onder andere bestaat uit allerlei activiteiten op het strand (bijvoorbeeld touch rugby en voetbal), knutselen en spelletjes doen. Ook kunnen vrijwilligers helpen bij andere organisaties, zoals een daklozenopvang.

Internationale groep vrijwilligers

Eén van de leukste dingen aan onze groepsreizen is dat je met andere internationale vrijwilligers van alle leeftijden zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang mede-vrijwilligers om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Zuid-Afrika als jij!

Verblijf in Zuid-Afrika

Tijdens deze reis verblijf je samen met enkele andere vrijwilligers in een lokaal gastgezin. Dit geeft jou de kans om meer dan ooit de Zuid-Afrikaanse levensstijl van dichtbij mee te maken. Aangezien je dagelijks eet bij je gastgezin, kun je ook genieten van alle lokale Zuid-Afrikaanse gerechten.

Weekendactiviteiten tijdens kerstreis in Zuid-Afrika

Als vrijwilliger heb je ook de tijd om te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap dat Kaapstad en omgeving te bieden heeft. Zo kun je op eigen gelegenheid de stad gaan bekijken vanaf de top van de Tafelberg, een bezoekje brengen aan de pinguïns bij Boulders Beach of de legendarische Garden Route ontdekken. Kortom, er zijn genoeg leuke dingen te doen zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Ook 's avonds organiseren we verschillende sociale activiteiten. Vrijwilligers die 4 weken deelnemen, zullen ook kunnen genieten van een Peninsula tour of kunnen een Township tour doen. Daarnaast kan je ook Robben Island bezoeken of een kijkje nemen op een van de lokale markten!

Begeleiding

Al onze groepsreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier.

Jij kunt eventueel ook wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die eerder met ons zijn mee geweest voor vrijwilligerswerk en alles al hebben meegemaakt, zo heb je wellicht nog een beter beeld over wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Liever geen groepsreis of niet beschikbaar in de kerstvakantie?

Als je liever niet in een groep wilt reizen of als je de voorkeur hebt om op andere data naar Zuid-Afrika te gaan dan is het ook mogelijk om deel te nemen aan het reguliere Sociaal project in Zuid-Afrika. In dat geval neem je deel als individuele vrijwilliger en kun je zelf je startdatum en de duur van je verblijf kiezen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲