A Projects Abroad project supervisor shakes hands with a volunteer in South Africa.

Aankomst procedure Zuid-Afrika

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Zuid-Afrika

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Zuid-Afrika. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Vliegveld en transfers in Zuid-Afrika

Bij aankomst op vliegveld Cape Town International (CPT), wordt je verwelkomd door vriendelijke medewerkers van Projects Abroad. Samen reis je per taxi naar je gastgezin, waar je in alle rust kan uitpakken en ontspannen. Afhankelijk van waar je verblijft, rijdt je vanaf het vliegveld naar je gastgezin in ongeveer 20-40 minuten. De kosten van transfers zijn inbegrepen in de projectkosten.

Boek je vlucht naar Zuid-Afrika

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Zuid-Afrika

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Zuid-Afrika

Je krijgt een introductie na de dag van aankomst, tenzij je arriveert in het weekend, dan zal de introductie op maandag plaatsvinden.


Onze medewerkers zullen je helpen je bij alles wanneer je net arriveert. Zodat je op je gemak bent bij je nieuwe gastgezin. Ze geven je een rondleiding in het dorp of stad waar je terechtkomt. Ook krijg je de gelegenheid om een simkaart te kopen of geld te wisselen.


Je zal ons kantoor bezoeken en meer te weten komen over hoe we onze projecten in Zuid-Afrika uitvoeren. We zullen je ook een introductiepakket geven, dat nuttige informatie bevat, zoals kaarten en contactgegevens.


Jouw projectsupervisor zal ons kantoor laten zien in Kaapstad. Je krijgt meer te horen over projecten die wij runnen in Zuid-Afrika en je krijgt een helder beeld van wat voor werk je gaat verrichten tijdens het project.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Zuid-Afrika

Op  je eerste dag zal een medewerker van Projects Abroad met je mee- reizen van je gastgezin naar het project. Ze zullen je alles laten zien en je zal andere vrijwilligers ontmoeten. Zo wordt je goed bereid voor het werk dat je gaat verrichten de tweede dag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners