You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Een verschil maken in de wereld begint met een doel

  Reacties

06 januari 2015Gezondheidszorg, Mensenrechten


Vrijwilligerswerk Cambodja medisch project

Met een haalbaar doel voor ogen gaat het leven vooruit. Hetzelfde kan gezegd worden bij globale problemen. Voor de mensheid om vooruitgang te kunnen maken is het belangrijk om doelstellingen en streefcijfers op te stellen en te behalen. Dit is in zekere zin het doel van de Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties die werden geïmplementeerd door de samenwerking van wereldleiders, maatschappelijke organisaties en overheden in 2000.

Deze doelstellingen werden opgesteld om belangrijke wereldproblemen en uitdagingen aan te kaarten. Toen de 189 ondertekende landen in 2000 samen kwamen in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties, werden de doelstellingen opgesteld om wereldwijde economische en sociale groei te bereiken. De Millenniumdoelstellingen hebben betrekking tot acht onderwerpen die van globaal belang zijn:

   1. Het uitbannen van extreme armoede en honger
   2. Het bereiken van een universele basiseducatie
   3. Het bevorderen van gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen; het versterken van de positie van vrouwen
   4. Het verminderen van kindersterfte
   5. Het verbeteren van gezondheid van moeders
   6. Het bestrijden van hiv/aids, malaria en andere ziekten
   7. De bescherming van een duurzaam leefmilieu
   8. Het ontwikkelen van een wereldwijde samenwerking voor ontwikkeling

Deze doelstellingen zijn een haalbare parameter voor een verandering waar iedereen baat bij heeft. Nu dat 2015 erg dichtbij komt, het jaar dat deze doelen verwezenlijkt zouden moeten zijn, werken de Verenigde Naties aan het opstellen van nieuwe doelstellingen voor 2030 om hopelijk dezelfde momentum aan te houden die de Millenniumdoelstellingen hebben gecreëerd.

Als internationaal bedrijf, gespecialiseerd in vrijwilligerswerk en actief in 29 landen, werkt Projects Abroad in verschillende gemeenschappen om al doende de doelstellingen te realiseren voor de mensen die de verandering het meeste nodig hebben.

Vrijwilligers werken samen om deze doelen te bereiken

Onze vrijwilligers werken ieder op hun eigen manier mee aan de verwezenlijking van de Millenniumdoelstellingen. Iedereen die de wereld rond reist en vrijwilligerswerk doet op onze medische en verloskundige projecten, werkt mee aan de verbetering van het gezondheidszorgsysteem voor zwangere vrouwen en vermindert de kindersterfte in landen met beperkte faciliteiten. Onze medische vrijwilligers in Azië reizen iedere maand naar afgelegen gebieden om gezondheidszorg en consultaties te voorzien voor iedereen die te ver weg woont van de grote steden en ziekenhuizen. Onze fysiotherapie en ergotherapie vrijwilligers in bestemmingen zoals Bolivia en Cambodja bieden de nodige therapieën aan personen die moeten leven met een handicap.

Rechten en mensenrechten Zuid-Afrika

We werken samen met lokale gemeenschappen op onze microkrediet projecten om de economische groei te stimuleren en vrouwen een duurzaam inkomen te geven om op deze manier de gendergelijkheid in de gemeenschappen te promoten. Dit bereiken we ook door onze verschillende mensenrechten projecten, waarbij vrouwen en meisjes worden ingelicht over hun wettelijke rechten in hun eigen land. Deze kinderen worden verzorgd en opgeleid door onze lesgeef vrijwilligers wereldwijd die toegang bieden tot basiseducatie in ver afgelegen gemeenschappen.

Door samen te werken kunnen we een verschil maken

We zijn een bedrijf dat werkt met vrijwilligers uit verschillende landen om de verandering te brengen die nodig is om deze doelen te kunnen bereiken. We hebben meer dan duizend vrijwilligers aan het werk gezien om anderen te ondersteunen sinds de Verenigde Naties de Millenniumdoelstellingen in 2000 hebben opgesteld. Als iedereen bijdraagt aan de verwezenlijking van deze doelstellingen dan kunnen we een wereldwijde gemeenschap vormen en samen streven naar een betere wereld voor iedereen.

Vrijwilliger Tanzania verloskunde project

Deel dit artikel:

Vergeet niet om dit door te vertellen en laat ons ook weten wat je ervan vindt op Facebook en Twitter!

Abonneer je op RSS

Projects Abroad Blog Feed
Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Projects Abroad Blog Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲