You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

5 bucketlist activiteiten die je kan afstrepen tijdens onze jongerenreizen. Durf jij nummer 5?

  Reacties

19 februari 2018Vrijwilligerswerk, Peru, Zuid-Afrika, Fiji, Kenia, Cambodja, Tanzania, Jongerenreis


Ken je ze? Die geweldige vakantiefoto’s van mensen op Instagram die ervoor zorgen dat jouw bucketlist langer en langer wordt? Wordt het niet eens tijd om deze zomervakantie wat aan jouw bucketlist te gaan doen? Ja? Mooi! Bij ons ben je aan het juiste adres!

Door Jeske Cloin

Onze jongerenreizen met vrijwilligerswerk in het buitenland bieden je de mogelijkheid om samen met een groep internationale leeftijdsgenoten (15-18 jaar) een geweldige reis te maken, waarbinnen je iets kunt betekenen voor anderen en tegelijkertijd een ervaring rijker wordt.

Maar we hebben het in deze blog deze keer niet over vrijwilligerswerk, maar over de 5 fantastische bucketlistwaardige activiteiten die je tijdens deze groepsreizen voor jongeren kunt afstrepen!

1. Een selfie met op de achtergrond Machu Picchu in Peru

Dit is misschien wel één van de bekendste selfies op social media! Als je geen selfie hebt bij Machu Picchu – mét als het kan een lama - hoor je er tegenwoordig al bijna niet meer bij. Tijdens de jongerenreizen in Peru die in Cusco plaatsvinden staat een trip naar Machu Picchu op het weekendprogramma. De indrukwekkende ruïne staat met recht op de werelderfgoedlijst. Wist je trouwens dat die lama’s, en in het bijzonder Alpaca’s, heel belangrijk voor de Peruanen, met name door hun wol? Je vindt dan ook overal op markten en in winkels prachtige gekleurde poncho’s en dekens van Alpacawol. De perfecte souvenirs! Film tip voor je vertrekt naar Peru: Disney’s Keizer Cuzco!

Tijdens een jongerenreis in Cusco zal je met de groep tijdens het weekend een bezoek aan Machu Picchu brengen.

2. Robbeneiland & de Tafelberg in Zuid-Afrika

Robbeneiland leent zijn naam aan de zeehonden die in het kustgebied rond Kaapstad voorkomen, maar het eiland staat voornamelijk bekend om de gevangenis waar Nelson Mandela gevangen werd gehouden door het Apartheidsregime. Tijdens een interessante rondleiding vertellen ex-gevangenen je alles over de geschiedenis van Robbeneiland en de gevangenis. Tijdens de boottocht naar robbeneiland heb je een prachtig uitzicht op onder andere de Tafelberg en als je geluk hebt kun je misschien zelfs een walvis spotten! De jongerenreizen in Zuid-Afrika die in Kaapstad plaatsvinden zorgen ervoor dat je deze hoogtepunten van je bucketlist kunt strepen.

Een groep vrijwilligers van de jongerenreis naar Kaapstad poseren op het strand met de Tafelberg in de achtegrond.

3. Angkor Wat in Cambodja

Angkor Wattes? Ja echt, ik weet zeker dat je het kent! Angkor Wat is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en is tevens de naam van het grote tempelcomplex in Siem Riep, Cambodja. Het werd in 1860 herontdekt door de Fransen, helemaal overwoekerd door het oerwoud. Waar ken je het dan van? Van de film Tomb Raider natuurlijk! In 2001 werd de bekende video game verfilmd met Angelina Jolie in de hoofdrol. Eén van de belangrijkste filmlocaties waren de tempels van Angkor Wat. Tijdens de jongerenreizen in Cambodja staat een bezoek aan deze betoverende plek altijd op het weekendprogramma. Nu kan jij zelf deze prachtige tempels zien waarvan sommigen compleet vergroeid zijn met bomen en planten.

De jongerenreis in Cambodja brengt in het weekend een bezoek aan het tempelcomplex Angkor Wat in Siem Reap.

4. Op safari in Tanzania of Kenia

Op safari gaan om de Big five te zien is iets om op je bucket list te zetten! Al is het tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk om de neushoorn te zien, want deze is ernstig met uitsterven bedreigd. De andere 4; de leeuw, de buffel, de olifant en het luipaard zal je naar alle waarschijnlijkheid wel kunnen zien en daarnaast heel veel soorten antilopen, zebra’s en giraffen. Tijdens onze jongerenreizen in Tanzania en onze jongerenreizen in Kenia staat er bijna altijd een safari op het weekendprogramma. Het is niet te beschrijven hoe mooi het is om deze dieren, die je vaak alleen kent van natuurdocumentaires, met eigen ogen te zien!

Vrijwilligers gaan tijdens hun jongerenreis in Tanzania of Kenia in het weekend op safari.

5. Je PADI- duikbrevet halen en duiken met haaien in Fiji

Duiken is een super toffe activiteit op zich, maar tijdens de jongerenreis Natuurbehoud & Milieu – Haaienbescherming in Fiji ga je ook nog eens je brevet halen in prachtige tropische wateren waar veel haaien voorkomen! Het is onbeschrijfelijk om deze dieren in het water te spotten tijdens de shark survey duik. Ook worden er op dit project baby haaien getagd en wordt er belangrijk werk verricht op het gebied van het behoud van de onderwaterwereld. Met het PADI Open Water brevet dat je op dit project behaalt, kun je in de toekomst duiken op andere locaties (met een instructeur) en als je de smaak te pakken hebt, de daaropvolgende certificaten halen.

Ben je wel gek op duiken, maar wil je liever geen haaien zien? Overweeg dan om naar Belize of Thailand te gaan!.

Vrijwilligers van de jongerenreis naar Fiji observeren haaien tijdens hun duik.

Maak het waar!

Dit is het moment om jouw zomervakantie te plannen en te zorgen dat jij kan beginnen met het afstrepen van je bucketlist. Kies de jongerenreis van jouw voorkeur en meld je aan!

Deel dit artikel:

Vergeet niet om dit door te vertellen en laat ons ook weten wat je ervan vindt op Facebook en Twitter!

Abonneer je op RSS

Projects Abroad Blog Feed
Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Projects Abroad Blog Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲