Begin maart ben ik vertrokken naar Cambodja voor 12 weken om daar deel te nemen aan het lesgeef project. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten maar ik had er super veel zin in. Het was de eerste keer alleen reizen, dus het was spannend. Gelukkig werd ik heel goed ontvangen in Phnom Penh door de staff van Projects Abroad en de andere vrijwilligers.


We zaten met alle vrijwilligers bij elkaar verdeeld over vier appartementen. Ieder appartement had een eigen kok die 3 keer per dag voor ons kookte. Wees voorbereid op Khmer eten ????.

Ik gaf les op VDTO Bamboo Shoot School, in het begin had ik geen idee van wat ik moest doen aangezien ik geen ervaring heb in lesgeven. Gelukkig waren er andere vrijwilligers die ook lesgaven op mijn schooltje die mij goed op weg konden helpen en daarnaast had Projects Abroad ook materiaal dat ik kon gebruiken.

Op de eerste dag werd ik met open armen onthaald dus ik voelde me al meteen helemaal op mijn plek. De kinderen zijn heel lief en open. Ze willen altijd heel graag met je spelen en ze zullen proberen om Engels met je te praten.


In het weekend heb je genoeg tijd om andere plekken te bezoeken, zoals Siem Reap en Sihanoukville. Naar Siem Reap gingen we met een grote groep (allemaal vrijwilligers) met de nachtbus. Dat was al een hele ervaring. De nachtbus is zeer aan te raden aangezien je dan meer tijd kunt besteden bij de tempels. Ook zonsopgang bij Angkor Wat is zeer aan te raden, we moesten wel al om 4 uur ’s ochtends op maar het was het helemaal waard. Mijn favoriete tempels waren Bayon en Ta Phrom.


In Battambang was ik met twee jongens en nog een meisje en daar hebben we op een motorbike gereden. Daar zijn de straten wat rustiger dan in Phnom Penh dus zeker het is zeker te doen!

Ik heb een geweldige tijd gehad in Phnom Penh met de vrijwilligers en op het schooltje. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen en ik hoop nog een keer terug te komen.

Lesgeef project in Cambodja door Berber K

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je graag deelnemen aan dit project?

Zoja, neem dan contact op met een van onze project experts

049 779 99 09

Onze partners