Nog één laatste project stond er tussen ons en het afstuderen als fysiotherapeut. Hiervoor zochten én vonden wij een geweldige uitdaging via Projects Abroad! 3,5 Maand hebben wij in Nepal gewoond bij een Nepalees gastgezin in Patan. Als vrijwilliger konden we aan het werk als fysiotherapeut in het Community Based Rehabilitation Center in Patan, een dagcentrum voor kinderen met een fysieke en/of mentale beperking. De meeste kinderen kregen ’s ochtends onderwijs en hadden ’s middags vrij om te spelen. Een klein groepje kinderen zat in de dagopvang. De fysiotherapeutische sessies werden met name verzorgd door buitenlandse vrijwilligers. Het was fantastisch om de kinderen te zien groeien in hun functionele vaardigheden, al was het maar iets kleins als zelfstandig vanaf de grond op een stoel te gaan zitten. Ze konden vaak ook geen genoeg krijgen van therapie en waren altijd ontzettend blij om ons te zien als het weer tijd was voor hun oefeningen!


Naast het werken als fysiotherapeut wilden we nog wat meer doen. Daarom hebben we in het Engels een handboek geschreven over verschillende sporten waaraan mensen met een fysieke/mentale beperking konden deelnemen. Hierdoor zullen de kinderen naast de fysiotherapiesessies nog meer aan bewegen kunnen doen, wat erg goed is voor hun ontwikkeling. We kwamen er echter wel achter dat de directe omgeving van de revalidatiecentra bij ons in Patan weinig mogelijkheden bood om goed te kunnen sporten. Een sportveldje was dus wel van belang. Dit proberen wij nu te realiseren bij een ander revalidatiecentrum voor kinderen in Patan. Zij hebben genoeg ruimte naast hun centrum om een sportveld neer te leggen en willen deze ook graag openstellen voor andere revalidatiecentra in de buurt. Op dit moment ligt er een stevige ondergrond en proberen we rubberen matten uit China te importeren om het sportveld compleet te maken. Het geeft ons een ontzettend gaaf gevoel als het veld over korte tijd in gebruik kan worden genomen!


Maar natuurlijk waren wij niet alleen aan het werk! Nepal is een prachtig land met veel cultuur én avontuur! Door de combinatie van het vrijwilligerswerk met het bezoeken van tempels, oude steden en nationale parken en met activiteiten als raften, canyoning, paragliden en een trek naar het Everest Basecamp in de Himalaya, hebben wij er met ons project in Nepal een fantastische ervaring bij met onvergetelijke herinneringen!

Gezondheidszorgproject in Nepal door Dorien W & Irene V

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je graag deelnemen aan dit project?

Zoja, neem dan contact op met een van onze project experts

049 779 99 09

Onze partners