You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Andrea Sanders – Tweeweekse jongerenreis Sociaal en Samenleving project, Ghana

Andrea Sanders

Rond de tijd dat iedereen uit begon te kijken naar de zomervakantie, besloot ik aan mijn ouders te vragen of wij op vakantie zouden gaan. Al vrij snel werd het mij duidelijk dat mijn ouders niet weg wilden en ik wel. Voor mij was al gauw duidelijk dat ik deze vakantie echt iets wilden bereiken en iets van de wereld wilden zien.

Samen met mijn moeder besloten we te kijken op het internet. Na ongeveer een half weekje was ik eruit dat ik dit echt wilde gaan doen. Een dag later had ik geboekt en na 3 maanden stond ik met mijn koffers op Schiphol.

Andrea Sanders

Voor mijn vertrek was ik in contact gebracht met een meisje uit Noorwegen en een meisje uit België. Met het meisje uit België had ik afgesproken op Schiphol. In de gate ontmoetten we nog een meisje die ook met ons mee vloog. Voor mij mijn eerste keer zo ver alleen op reis en de eerste keer met het vliegtuig, daarom was het samen reizen zeer fijn.

Na 6 uur vliegen kwamen we met z’n vieren aan. Bij de uitgang zagen we al snel de mensen van de organisatie. De eerste nacht na aankomst sliepen we nog met een groepje meiden in het Pink Hostel Hotel in Accra.

Andrea Sanders

Na het ontbijt werden we opgehaald en gingen we op weg naar ons gastgezin. Op dat moment merkte ik dat ik echt in een totaal ander land was met een totaal andere cultuur. Ik wist van mijzelf dat ik een cultuurshock zou gaan krijgen en die kreeg ik.

Gelukkig maakten alle lieve andere vrijwilligers en de begeleiding en mijn gastgezin dit al snel goed. Ik voelde de gastvrijheid van Ghana. Mijn 2 weken vlogen voorbij!

In het weekend deden we leuke activiteiten om het land te leren kennen. En door de weeks verfden we ’s morgens de Mampong Methodist Primary school. In de middag gingen we naar de Evergreen Academy om activiteiten met de kinderen te doen.

Hier nog het filmpje voor een optimaal beeld over mijn reis:

https://youtu.be/kJpBDteadXk

Andrea Sanders

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲