Neem contact op

Een unieke vrijwilligersstage in Kenia

Afgelopen zomer kreeg ik de kans om een uitzonderlijke ervaring op te doen. Gedurende twee weken heb ik samen met andere jongeren van over heel de wereld als vrijwilliger een medische stage verricht in Kenia. Begrijp me niet verkeerd, ik zat toen nog maar in het vijfde middelbaar en had nog geen enkele medische studie gedaan. Een goede portie nieuwsgierigheid naar geneeskunde, de wil om mezelf te ontdekken en vooral de interesse om in een nieuwe cultuur te worden ondergedompeld waren genoeg om aan dit prachtig avontuur te beginnen.

Ik ben vertrokken met een internationale organisatie, Projects Abroad, die vrijwilligersstages organiseert in de vijf continenten van de wereld, onder meer voor jongeren tussen 15 en 18 jaar. Ik verbleef bij een Keniaans gastgezin en heb mogen proeven van tal van bijzondere ervaringen: dokters helpen bij het helen van wonden, tandartsen bijstaan bij de voorbereiding van een tandoperatie, toekijken wanneer een gynaecoloog een jonge vrouw helpt bij het bevallen in een kraamkliniek, een glucosetest afnemen en de bloeddruk meten bij plaatselijke bewoners.

Daarnaast heb ik ook een instelling bezocht waar kinderen verblijven die wegens een fysieke of mentale handicap door hun ouders verstoten zijn, kennis gemaakt met het prachtige Masai volk, op de evenaar gestaan, een workshop over de Keniaanse keuken gevolgd en zelfs een taalles in het Swahili gevolgd. Een buitengewone ervaring in heel wat aspecten, niet enkel om nieuwe mensen te ontmoeten, maar ook om een vreemde cultuur te ontdekken, je talenten te ontwikkelen en vooral uit je eigen comfortzone te treden.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je graag deelnemen aan dit project?

Zoja, neem dan contact op met een van onze project experts

049 779 99 09

Onze partners