You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilliger Colette van Dingenen maakt haar dromen waar door voor weeskinderen te zorgen in Nakuru, Kenia

Colette van Dingenen - Kenia

Colette van Dingenen, 23 jaar, droomde er altijd van om naar Afrika te reizen. De afgelopen drie maanden heeft ze die droom verwezenlijkt, en heeft ze zich bij Projects Abroad aangesloten om vrijwilligerswerk te toen in een weeshuis in Kenia.

Colette werkte op het Kardeesh Ber Nea weeshuis. Dit weeshuis is in 2011 opgericht toen een lokale moeder zag in wat voor moeilijke condities kinderen met hersenverlamming leven en zich ontfermde over de baby’s met deze aandoening. Samen met andere vrijwilligers heeft Colette geholpen met de dagelijkse gang van zaken op het weeshuis.

Verantwoordelijkheden van Colette bestonden onder andere uit het wekken, verschonen en voederen van de baby’s, alsmede het spelen met de baby’s als middag activiteit. Het werk op het weeshuis heeft een grote indruk gemaakt op Colette, zeker baby Ramsey die ze dagelijks heeft zien verbeteren, van kruipen tot lopen.

“Uit deze ervaring heb ik geleerd hoe ik goed voor kinderen moet zorgen”, zegt Colette. Na deze ervaring is Colette van plan om haar werk met kinderen met een achterstelling voort te zetten op een project in Nepal. Daarna hoopt Colette terug te keren naar Kenia om door het land te reizen met een medevrijwilligster om geld in te zamelen voor de uitbreiding van Kardeesh Ber Nea.

Ondanks de verschillen met de Belgische cultuur, heeft het gastgezin van Colette haar geïntroduceerd in de Keniaanse manier van leven. Naast de omgeving, vriendelijke mensen en het traditionele eten genoot Colette voornamelijk van de rijkdom aan kleuren in Kenia. Vrijwilligerswerk en leven in een ontwikkelingsland heeft de ogen van Colette geopend: “Ik heb geleerd om de kleine dingen te waarderen, zoals de zonsopgang en de glimlach van een kind”.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Colette van Dingenen

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲