You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Lesgeven in Fiji geschreven door Erin Sterk

Ik ben 21 en student aan de Michigan State University in de Verenigde Staten. Ik was nog nooit alleen op reis geweest, maar deze zomer nam ik de beslissing om vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland.

Mijn beste vriendin was vorig jaar vrijwilliger bij Projects Abroad en vertelde me over haar geweldige ervaring. Op de website van Projects Abroad vond ik alle informatie terug en zo kwam ik in contact met een medewerkster van Projects Abroad. Zij was erg behulpzaam en hielp me met de keuze van mijn bestemming. Ze haalde zowel de positieve als de negatieve punten van de verschillende bestemmingen aan waardoor ik een juist beeld kreeg van wat ik kon verwachten.

Na vele gesprekken met haar koos ik uiteindelijk voor vrijwilligerswerk in Fiji. De reden hiervoor was voornamelijk omdat Fiji heel veilig is en omdat de meeste mensen daar Engelstalig zijn. Nadat ik het land had gekozen en wist dat ik iets wilde doen in de richting van gezondheidszorg of lesgeven, stuurde ik mijn aanmelding op.

Toen mijn aanmelding goed was aangekomen, ontving ik wekelijks updates via mail met handige informatie over hoe ik me kon voorbereiden op mijn vertrek.

Aankomst in Fiji

Bij aankomst in Fiji werd ik opgewacht door een medewerker van Projects Abroad die me naar mijn gastgezin bracht en me rondleidde in de stad waar ik zou verblijven. De volgende dag kwam dezelfde medewerker me weer oppikken en bracht me naar de school om me te helpen bij het opstellen van mijn werkschema.

Ik kreeg de kans om gedurende een maand te werken in een school voor kinderen met een beperking. Dit was een unieke ervaring want de leerlingen hadden zelf weinig materiaal en ook de leerkrachten waren erg schaars waardoor ze ontzettend dankbaar waren voor alles wat we deden.

Ik gaf les in gezondheid en lichamelijke opvoeding in alle klassen van de school. Het was geweldig leuk om de kinderen nieuwe spelletjes aan te leren en te laten kennis maken met andere sporten die ze nog nooit eerder hadden gedaan. Zo leerde ik hen basketbal en dat vonden ze echt geweldig! Ik ben er zeker van dat ze dit nu nog veel zullen spelen.

Erin SterkDe leerkrachten waren allemaal heel behulpzaam waardoor ik me direct welkom voelde. Ik werd snel bevriend met hen en ben nu nog steeds met hen in contact.

De school vond het belangrijk om de kinderen niet enkel in de klas dingen aan te leren, maar hen ook op een andere manier dingen bij te brengen.

Zo gingen we soms zwemmen met de leerlingen of vierden we verschillende traditionele feesten.

Ik had geluk dat ik in Fiji was op het einde van het Ramadan festival en kon zo Eid vieren met de leerlingen op school. Iedereen op school vierde Eid, ongeacht hun geloof. Het werd gevierd met een groot feest en een traditionele feestmaaltijd. Ik vond het een geweldige ervaring om hieraan deel te nemen en een andere cultuur te beleven.

Op de laatste schooldag hadden de leerlingen speciaal voor mij een groot verrassingsfeest georganiseerd met veel lekkers, spelletjes en dans. Het was prachtig om te zien hoe de leerlingen zo gelukkig waren ondanks dat ze zo weinig hebben.

Mijn gastgezin

Een van de beste momenten van mijn avontuur was het leven bij mijn gastgezin. Ik had een gastmoeder, gastvader en een jongere broer. Ze waren zo liefdevol en zorgde zo goed voor mij, dat ik me direct thuis voelde. Ze zorgden voor mij alsof ik hun eigen dochter was waardoor ik me erg op mijn gemak voelde en daardoor kon ik me gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe omgeving.

Erin SterkZe deelden hun cultuur met mij en gaven me advies en tips over wat er te doen was op Fiji. Mijn gastmoeder kon trouwens super lekker koken! We aten elke dag iets anders en het was telkens vers en traditionele kost. Dat vond ik geweldig! Ze zorgden er altijd voor dat ik genoeg te eten had en voldoende drinkbaar water.

Mijn jongere gastbroer was 12 jaar oud en dat was heel leuk! Hij speelde graag spelletjes met mij en we wandelden vaak samen naar de markt. Hij had altijd veel verhalen te vertellen en dat gaf me een grote waardering over hoe het is om op te groeien in Fiji. Ik heb nog steeds veel contact met mijn gastgezin en spreek ze geregeld via mail. Ik mis ze echt enorm en ik kan niet wachten om hen terug te zien.

Ondersteuning van Projects Abroad

De ondersteuning die ik kreeg van Projects Abroad was een grote geruststelling voor mij. Het kantoor van Projects Abroad was slecht 10 minuten wandelen van mijn huis en ik kon er altijd terecht van 8u tot 17u om met de medewerkers de praten, het internet te gebruiken of om af te spreken met de andere vrijwilligers.

De medewerkers gaven me ook hun persoonlijke telefoonnummer waarop ik hen altijd kon bereiken. Zo had ik nooit problemen om iemand te bereiken als ik een probleem had.

Iedere week werd er ook een workshop voorzien op het kantoor voor alle vrijwilligers om nieuwe dingen bij te leren die handig zouden zijn voor het project waaraan je meewerkte.

Erin SterkEr werden ook wekelijks activiteiten georganiseerd voor de vrijwilligers zoals een keer samen gaan eten. Dit was een leuke manier om de ander vrijwilligers te leren kennen.

Deze activiteiten waren niet verplicht dus je hoefde hier niet aan deel te nemen als je dit niet wenste, maar ik kan het zeker aanraden! Ik vond het zelf geweldig om verschillende mensen te ontmoeten vanuit heel de wereld.

Dit was een fantastische en geslaagde reis voor mij. Ondanks dat ik daar was als vrijwilliger om anderen te helpen, was het voor mij een ongelofelijke persoonlijke ervaring. Ik heb ontzettend veel bijgeleerd en ben enorm gegroeid als individu. De nieuwe mensen die ik heb leren kennen en de vriendschappen die ik heb gesloten, zullen me voor de rest van mijn leven bij blijven. Het was een geweldig avontuur dat ik op elk moment zou kunnen overdoen!

Erin Sterk

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲