You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jimmy Smeekes - Sport, Gymles project, Jamaica

Sport Jamaica

Veel studenten bereiken hun doelen door het afronden van een studie. De 24 jarige Jimmy Smeekes daarentegen heeft besloten om naar Jamaica te gaan en een unieke ervaring op te doen om zo zijn dromen waar te maken. Jimmy droomt er namelijk van om leraar Lichamelijke Opvoeding te worden.

Dit is waarom hij ervoor heeft gekozen om met Projects Abroad het Sport project op de Mile Gully High School in Jamaica te doen. Het is de perfecte manier voor Jimmy om de Jamaicaanse cultuur te ervaren, terwijl hij zijn sportvaardigheden ontwikkelt. Hij heeft Jamaica al eerder bezocht tijdens een vakantie, maar dit keer heeft hij besloten om het eiland op een andere, waardevolle, manier te ontdekken. Deze beslissing maakt het een "win-win-situatie."

Jimmy besteedt het meeste van zijn tijd aan het helpen van de studenten van Mile Gully High School met atletiek en voetbaltraining. Daarnaast helpt hij ook het vrouwelijke voetbalteam zich voor te bereiden op de gemeentelijke kampioenschappen. Zijn passie voor sport en het helpen van anderen zorgt ervoor dat hij erg geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de sportteams. Jimmy zegt dat zijn dagelijkse taken bestaan uit motiveren, het luisteren naar de leerlingen en de groep leren hoe ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Maar het belangrijkste vindt hij, dat hij zelf leert van de leerlingen om hem heen. Hij ontdekt niet alleen meer over de Jamaicaanse cultuur, maar ook over de manier waarmee hij zijn persoonlijke leven kan verbeteren.

Sport in Jamaica

Jimmy zegt dat de school meer vrijwilligers nodig heeft, er zijn meer leerlingen dan leraren om hen goed te kunnen trainen. Het horen over een nieuwe cultuur is interessant voor de leerlingen en dat is één van de redenen waarom de school vrijwilligers verwelkomt. Jimmy zegt dat hij, als vrijwilliger, ook voordelen heeft bij de culture uitwisseling en de interactie die hij heeft met de leerlingen. Jimmy besteedt zijn tijd ook aan het leren kennen van de andere leraren en medewerkers, zoals de verplegers, de tuiniers en de beveiligers binnen de school. Voor Jimmy is dit de manier om het meeste uit zijn verblijf in Jamaica te halen.

Volgens Jimmy is er nooit een saai moment geweest tijdens zijn project en er was altijd een verhaal te vertellen, één uit zijn eigen dagelijkse ervaringen of die van een leerling. Hij heeft ook gemerkt dat veel leerlingen hun gevoelens met hem willen delen in plaats van met de andere leraren. Hij zegt dat dit een resultaat is van de comfortabele, maar ook altijd professionele relatie die hij met zijn leerlingen gevormd heeft. Volgens hem is hij niet langer een buitenlander die het land voor een korte periode bezoekt. Hij is een vriend, een vertrouwenspersoon, maar het allerbelangrijkste, een inspiratiebron geworden.

Los van zijn waardevolle werk op Mile Gully High School vindt Jimmy dat alle vrijwilligers die het eiland bezoeken, thuis moeten vertellen over het werk dat Projects Abroad doet in Jamaica. Over de warme en vriendelijke mensen die helpen de reis onvergetelijk te maken. Hij kwam al snel tot de conclusie dat er nooit genoeg tijd zal zijn om te vertellen over hoe geweldig dit land is en vindt dat er heel veel is om lief te hebben. Toch heeft hij geprobeerd met een aantal steekwoorden zijn gevoel te beschrijven, "het eten, de mensen, het weer, het strand en de zee" dit is onder andere waarom hij houdt van Jamaica.

Jimmy Smeekes

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲