You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland tijdens een tussenjaar

Tussenjaar in het buitenland met Projects Abroad

Steeds meer jongeren kiezen bewust voor een tussenjaar, meestal na de middelbare school maar soms ook tijdens of na een vervolgstudie. Vrijwilligerswerk in het buitenland is een goede invulling van een tussenjaar omdat je een zinvolle bijdrage kunt leveren aan een waardevol lokaal project en bijzondere ervaring opdoet. Projects Abroad helpt je graag met het kiezen van het juiste project en land, maar biedt jou ook de nodige ondersteuning in de voorbereiding en ter plaatse in jouw bestemming.

Hoewel het logisch is om een project te kiezen dat bij jou past, is dit niet altijd even gemakkelijk om te doen. Je kunt je keuze baseren op allerlei aspecten, zoals taal, (toekomstige) studie, persoonlijke interesse en maximale duur voor deelname aan een project. Op deze pagina lees je alvast meer over de verschillende mogelijkheden. Wij helpen je dan graag verder wanneer je vragen of twijfels hebt, dus neem gerust contact met ons op.

Vrijwilligerswerk in je tussenjaar in het buitenland

Reguliere vrijwilligersprojecten

De vrijwilligersprojecten van Projects Abroad zijn ingedeeld in categorieƫn zoals sociale zorg, natuurbehoud & milieu, lesgeven en mensenrechten. De meeste van deze projecten lopen het hele jaar door, wat betekent dat je zelf een startdatum en verblijfsduur kunt kiezen. Dit is dus flexibel in te plannen in jouw tussenjaar. We helpen je graag om het juiste land en project te kiezen dat goed bij jouw mogelijkheden en interesse past. Zo zorgen we samen met jou voor een positieve impact bij projecten wereldwijd.

Groepsreizen voor jongeren

Als je liever in een vaste groep met leeftijdsgenoten wilt werken, dan zijn er ook groepsreizen voor jongeren. Dit zijn reizen van 2, 3 of 4 weken voor jongeren van 15 t/m 18 jaar en vinden op vaste data plaats, met name in de zomervakantie. Naast een goed gestructureerd en begeleid programma bij een waardevol project, organiseren we ook de avond- en weekendactiviteiten voor elke groep. Er zijn verschillende soorten groepsreizen zoals geneeskunde, sociaal & samenleving en natuurbehoud. Ben je tussen de 18 en 25 jaar oud, dan zijn er zowel in de zomer als door het jaar heen groepsreizen beschikbaar, kijk hiervoor bij de twintigersreizen. Deze reizen zijn qua opzet gelijk aan de jongerenreizen. Wil je graag enkele maanden op reis en verschillende landen en projecten combineren? Kijk dan bij de Global Gap Wereldreis, een unieke groepsreis van 7 maanden door 5 landen die elk jaar in september start.

Vrijwilligerswerk in je tussenjaar

Budget voor een tussenjaar

De invulling van je tussenjaar hangt natuurlijk af van je budget. Denk vooraf dan ook goed na hoelang je naar het buitenland wilt en wat je wilt gaat doen. Sommigen kunnen direct hun plannen bekostigen, anderen werken eerst om over genoeg financiƫle middelen te beschikken. Veel vrijwilligers gaan daarom geld inzamelen en in de fondsenwervingsgids vind je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Meer informatie

Projects Abroad begon in 1992 als een organisatie die zich richtte op studenten die een invulling zochten voor hun tussenjaar. In de afgelopen 25 jaar hebben hebben we veel ervaring opgedaan waardoor we je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste invulling van jouw tussenjaar.

In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten. Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲