Een groep kinderopvang vrijwilligers werken samen om kinderen te helpen met een goede mondhygiene in Nepal, Azie.

Groepsreis Kinderopvang in Nepal

Reis met een internationale groep naar Azië en ondersteun het werk van lokale medewerkers in een achtergesteld kinderdagverblijf

In een oogopslag

Reis naar Nepal met een groep internationale vrijwilligers en raak betrokken bij kinderopvang en initiatieven voor de gemeenschap. Je zult het werk van lokale leerkrachten en verzorgers ondersteunen door je te richten op de bevordering van de vroege ontwikkeling van kinderen. Je zult ook helpen om de leeromgeving van de kinderen te verbeteren door middel van opknapwerk.


In Nepal hebben de kinderdagverblijven waar wij werken beperkte financiële en andere middelen. De medewerkers hebben extra hulp nodig om te zorgen dat elk kind de vaardigheden kan leren die het nodig heeft. Je helpt door educatieve en creatieve activiteiten en spelletjes te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld een leuk, eenvoudig balspel spelen om de oog-handcoördinatie te verbeteren.


Je woont en werkt samen met de groep in Kathmandu. Wanneer je niet aan het werk bent, hebben we een heleboel culturele en sociale activiteiten voor jou georganiseerd, waaronder een leuke weekend excursie. Medewerkers van Projects Abroad zullen de hele tijd aanwezig zijn om jou te begeleiden en te ondersteunen.

Startdata: 

Door het jaar heen

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder


Is een Groepsreis Kinderopvang in Nepal geschikt voor mij?

Als je graag reist en met kinderen werkt, en je jouw tijd en energie wilt gebruiken om anderen te helpen, dan is dit het ideale project voor jou. Door middel van deze groepsreis voor vrijwilligers zul jij deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om kinderen in Nepal te ondersteunen.


Daarnaast zul jij praktische ervaring in de kinderopvang opdoen voor op jouw cv, wat jou kan helpen in jouw toekomstige carrière. De ervaring zal jou ook interessante gespreksonderwerpen bieden voor sollicitatiegesprekken.


Je hebt geen specifieke kwalificaties of ervaring nodig om je bij dit project aan te sluiten. Jouw voornaamste rol is het ondersteunen van lokale leerkrachten en verzorgers en je zal gedurende de reis begeleid worden door medewerkers van Projects Abroad.


Deze groepsreis is beschikbaar op vaste data op verschillende momenten in het jaar. Vanaf het moment dat jij op het vliegveld aankomt is alles voor jou geregeld, van een vol werkschema tot een toffe weekendexcursie.

As part of community work in Nepal, Projects Abroad volunteers on a group trip lead an activity on the playground.

Wat ga ik tijdens deze groepsreis doen?

Je ondersteunt medewerkers en helpt kinderen in scholen en kinderdagverblijven en je doet praktisch opknapwerk op deze locaties. Dit is een aantal van de taken die jij kunt verwachten:


  • Ondersteun lokale leerkrachten door leuke en educatieve activiteiten te organiseren
  • Help bij het verbeteren en onderhouden van de scholen en dagverblijven
  • Bevorder goede persoonlijke hygiëne onder de kinderen
  • Neem deel aan sociale activiteiten en ontdek Nepal

Jouw werk kan in drie hoofdcategorieën worden verdeeld:


Bevorder de vroege ontwikkeling van kinderen


Je zult een groot deel van jouw tijd doorbrengen met kinderen op de dagverblijven en scholen. Je ondersteunt lokale medewerkers door educatieve activiteiten te organiseren en te leiden, waarmee jij kinderen helpt om belangrijke basisvaardigheden aan te leren. Je kunt bijvoorbeeld een balspel spelen om kinderen te helpen hun oog-handcoördinatie te verbeteren. Je zult ook helpen om basis Engelse les te geven en de woordenschat te verbeteren door middel van activiteiten zoals voorlezen.


Moedig kinderen aan om goed op hun persoonlijke hygiëne te letten


Het is belangrijk voor de kinderen om elke dag goed op hun hygiëne te letten, zodat zij gezond blijven. Gedurende jouw verblijf zul jij de kinderen aanmoedigen om hun handen regelmatig te wassen en hun tanden goed te poetsen. Dit helpt infecties en de verspreiding van ziektes te verminderen. Probeer hygiëne leuk te maken door middel van liedjes en spelletjes om ze aan te moedigen!


Help bij praktisch opknapwerk


Je brengt een deel van jouw tijd door met het doen van eenvoudig opknapwerk. Wat je precies zal gaan doen hangt af van de behoefte op jouw projectlocatie, maar daarbij horen waarschijnlijk taken zoals schilderen of bouwen. Met beperkte middelen blijft onderhoudswerk vaak onuitgevoerd. Dit is belangrijk werk, aangezien het de leeromgeving van de kinderen zal helpen verbeteren.


Ervaar Nepal


Wanneer jij niet aan het werk bent zul jij Nepal kunnen ervaren en verkennen met jouw groep en met medewerkers van Projects Abroad. Je zult de kans krijgen om nabijgelegen bezienswaardigheden te bezoeken en de schoonheid van de omliggende gebieden te ervaren, ook zullen we je een Nepalese taalles geven. In het weekend nemen wij je mee naar Pokhara en bezoek je de Swayambhu Apentempel.


Waar ga ik werken?

Kathmandu

Je werkt op scholen en kinderdagverblijven in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. De meeste kinderen hier hebben achtergestelde achtergronden. Daarbij hebben de centra weinig geld en beperkte middelen. Medewerkers hebben hulp nodig en de voorzieningen hebben onderhoud nodig.


Kathmandu is een levendige en ietwat chaotische stad. Het heeft prachtige architectuur, fascinerende bezienswaardigheden en vriendelijke inwoners. Gelegen aan de voet van het beroemde Himalayagebergte wordt Kathmandu vaak de 'toegangspoort tot de Himalaya' genoemd en het trekt duizenden bergklimmers en toeristen. Dit is de ideale plek om Nepal en het Nepalese volk te leren kennen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om tegemoet te komen aan de behoeften van onderbedeelde scholen en kinderdagverblijven in Nepal.


Vanwege een gebrek aan financiële hulp en middelen is het ontzettend moeilijk om grote aantallen kinderen les te geven en gebouwen te onderhouden. Dit is waarom wij vrijwilligers zoals jij naar Nepal brengen. Met jouw hulp kunnen wij betere leeromgevingen voor de kinderen creëren en helpen bij hun onderwijs en ontwikkeling.


Door ons bij dit werk te helpen zul jij deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om de vroege ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. Je helpt ons ook om dichter bij onze doelen te komen zoals het verbeteren van alfabetisering, Engelse kennis en het verbeteren van de hygiëne.


Tijdens jouw reis doe jij opknapwerk, wat helpt om de leeromgeving van de kinderen te verbeteren. Wat je precies zal gaan doen, hangt af van de behoeften van jouw projectlocatie op het moment dat jij er bent.


Sluit je bij ons aan in Nepal en werk samen met een internationale groep, om het werk van lokale medewerkers te ondersteunen en achtergestelde kinderen te helpen.

As part of community work in Nepal, Projects Abroad volunteers on a group trip learn about each other’s cultures.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Kathmandu Valley. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.


De accommodatie is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Enquire Now

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners