Als deel van de groepsreis kinderopvang in Peru, helpen Projects Abroad vrijwilligers tussen 18 en 25 in de klaslokalen.

Groepsreis Kinderopvang in Peru

Werk samen met een internationale groep aan betere ondersteuning in achtergestelde kinderdagverblijven en de bevordering van de vroege ontwikkeling van kinderen.

In een oogopslag

Reis naar Zuid-Amerika met een internationale groep en help mee in de kinderopvang in Peru. Je zult werken in lokale scholen of kinderdagverblijven en binnen de gemeenschap zelf. Je helpt lokale leerkrachten en verzorgers en houdt je bezig met de vroege ontwikkeling van kinderen. Dit is een geweldige manier om lokale gemeenschappen te ondersteunen en ervaring in de kinderopvang op te doen, wat zou kunnen helpen bij jouw toekomstige carrière.


In Peru zal jij deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om kinderen te helpen. Je doet dit door educatieve en creatieve activiteiten te organiseren en te leiden, die zijn opgezet om kinderen belangrijke vaardigheden aan te leren. Zo kun je bijvoorbeeld een balspel spelen om de oog-handcoördinatie te verbeteren. Je zult ook opknapwerk doen, zoals een klaslokaal schilderen of meubels bouwen, om de leeromgeving van kinderen te verbeteren.


Je woont en werkt samen met de groep in Cusco, waar je verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer je niet aan het werk bent organiseren we sociale en culturele evenementen voor jou, waaronder een weekendexcursie naar Machu Picchu. Gedurende jouw tijd in Peru zullen medewerkers van Projects Abroad constant aanwezig zijn om je te begeleiden waar nodig.

Startdata: 

Door het jaar heen

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

18 of ouder


Is een Groepsreis Kinderopvang in Peru geschikt voor mij?

Als jij houdt van werken met kinderen, je graag samen met anderen wilt inzetten voor achtergestelde gemeenschappen in het buitenland, dan is dit het perfecte project voor jou. Daarbij is het ook een kans om wat Spaans te leren, of je spreekvaardigheid te verbeteren!


Dit is een geweldige manier om praktische werkervaring aan jouw cv toe te voegen, vooral als jij een carrière in de kinderopvang overweegt. Het zal je interessante gespreksonderwerpen bieden voor in sollicitatiegesprekken en sollicitatiebrieven. Daarbij zul jij persoonlijke vaardigheden op het gebied van organisatie en communicatie ontwikkelen, die je in elke carrière zal kunnen toepassen.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te kunnen nemen. Je zult lokale leerkrachten en verzorgers ondersteunen, en medewerkers van Projects Abroad zullen ook aanwezig zijn om jou te helpen en te begeleiden.


Deze reis vindt plaats op vaste data op verschillende momenten in het jaar. Het heeft een vast programma, dus alles zal voor jou zijn geregeld vanaf het moment dat je in Peru aankomt. Je werkt en reist samen in een groep en wordt gedurende het project begeleid door medewerkers van Projects Abroad.

Projects Abroad vrijwilligers op groepsreis doen werk binnen de gemeenschap en vinden even ontspanning tussendoor in Peru.

Wat ga ik tijdens deze groepsreis doen?

Je zult tijd doorbrengen met het ondersteunen van lokale medewerkers door te werken in scholen en kinderdagverblijven en af en toe in bejaardentehuizen. De rest van jouw tijd breng je door met opknapwerk. Dit zijn een aantal taken die jij als onderdeel van jouw vrijwilligerswerk kunt verwachten:    • Werk met kinderen en help hen belangrijke basisvaardigheden te leren
  • Help educatieve materialen te creëren voor de instellingen waar je werkt
  • Help te zorgen voor Peruviaanse ouderen tijdens bezoeken aan bejaardentehuizen
  • Help met algemene werkzaamheden in de gemeenschap om de omgeving van jouw projectlocaties te verbeteren
  • Verken samen met de groep Cusco en de omliggende gebieden

Jouw werk wordt verdeeld in vier hoofdcategorieën:


Werken in scholen of kinderdagverblijven


Je zult lokale leerkrachten en verzorgers helpen door het onderwijs en de vroege ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Je helpt de jonge kinderen te leren door middel van spelletjes, liedjes en knutselen. Bij oudere kinderen help jij lezen en schrijven, rekenvaardigheid en hun Engelse spreekvaardigheid te verbeteren. Je doet dit door educatieve activiteiten, lezen en spelletjes. Moedig de kinderen met wie jij werkt vooral aan om zoveel mogelijk te oefenen door Engels met jou te spreken.


Een ander deel van jouw werk houdt in dat jij kinderen aanmoedigt om elke dag goed voor hun hygiëne te zorgen. Je zult zorgen dat zij voor iedere maaltijd hun handen wassen en elke dag hun tanden goed poetsen. Je kunt ook helpen met het maken van educatieve middelen zoals flashcards. Dit is belangrijk werk, aangezien de school of het dagverblijf hier lang nadat jij al weg bent nog gebruik van zal kunnen maken.


Zet je in voor ouderen


In Peru hebben wij ook tijd ingepland om te helpen in een van de bejaardentehuizen waar we mee samenwerken. Jouw rol hier is om medewerkers te ondersteunen bij de dagelijkse zorg en ouderen gezelschap en afleiding te bieden. Besteed wat tijd aan het spelen van bordspellen, het maken van een wandeling of gewoon een gezellig praatje.


Help met projecten voor de gemeenschap


Je zult tijdens jouw verblijf ook deelnemen aan activiteiten die de leeromgeving verbeteren. Het exacte werk dat je met de groep gaat doen zal worden toegespitst op de behoeften van de gemeenschap, maar kan bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden of het bouwen van dingen zoals meubels of een plantenkas inhouden. Bereid je voor om de mouwen op te stropen en te helpen waar nodig!


Ervaar Peru


Wanneer je niet aan het werk bent zul jij Peru samen met jouw medevrijwilligers verkennen. Je gaat op een aantal rondleidingen van populaire bezienswaardigheden, bezoekt markten en natuurlijk breng je een bezoek aan het legendarische Machu Picchu. Onze Projects Abroad medewerkers zullen tijdens jouw hele verblijf in Cusco aanwezig zijn om jou te begeleiden en ondersteunen.


Waar ga ik werken?

Cusco

Je woont en werkt in Cusco, Peru. Vandaag de dag is de stad een UNESCO Werelderfgoed en een populaire toeristenbestemming. Cusco, een toegangspoort tot nabijgelegen bezienswaardigheden, is een ideale basis waarvandaan jij de wonderen en schoonheid van Peru kunt verkennen en ervaren. Dit is ook waar het Projects Abroad kantoor in Peru is gevestigd.


Je werkt in scholen, dagverblijven, en bejaardentehuizen gedurende jouw tijd in Cusco. De meeste kinderen komen uit achtergestelde gezinnen en de ouders moeten vaak lange uren werken om hun gezinnen te ondersteunen. De projectlocaties hebben ook beperkte financiële middelen, wat betekent dat zij niet altijd de voorzieningen zullen hebben die jij van thuis gewend bent.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is om lokale gemeenschappen te ondersteunen door lokale leerkrachten en verzorgers de extra steun te bieden die zij nodig hebben.


In Peru zijn veel van de instellingen waar wij werken onderbemand en overvol. In elke klas zit een groot aantal kinderen, waardoor leerkrachten en verzorgers extra hulp nodig hebben. Met jouw hulp kunnen wij verzekeren dat elk kind de vaardigheden aanleert die het nodig heeft om op te bloeien. Wij werken ook met bejaardentehuizen, waar medewerkers vaak te veel werk om handen hebben om elke oudere de aandacht te geven die zij nodig hebben.


Door vrijwilligerswerk te doen in Peru zul jij deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om lokale gemeenschappen te ondersteunen. Wij werken in Peru richting specifieke doelen. Daartoe hoort het bevorderen van de vroege ontwikkeling van kinderen, het verhogen van rekenvaardigheid en alfabetisering en het verbeteren van het niveau Engels. Wij ondersteunen de gemeenschap ook door middel van opknapwerk, door schilder- en bouwwerk te doen waaraan de gemeenschap behoefte heeft.


Meld je vandaag nog aan voor deze groepsreis naar Peru en help ons achtergestelde gemeenschappen de steun te geven die zij nodig hebben.

Projects Abroad vrijwilligers op groepsreis Kinderopvang in Peru laten de kinderen lachen tijdens een leuke klasactiviteit.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Er zijn momenteel geen beschikbare data voor dit project. Neem contact met ons op via het nummer +31 (0)49 7799909 om de toekomstige data en alternatieve projecten te bespreken.

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners