A team from Projects Abroad take part in construction volunteering in Jamaica to build playhouse for local school

Vrijwilligerswerk bouwen in Jamaica

Steek je handen uit de mouwen en bouw belangrijke infrastructuur in achtergestelde gemeenschappen

Doe Bouw vrijwilligerswerk in Jamaica en verbeter de leefomstandigheden van achtergestelde gemeenschappen. Je helpt bij het bouwen van sanitaire voorzieningen en speelplaatsen op scholen en renoveert huizen. Tijdens dit project werk je met je handen in de buitenlucht.


Jamaica heeft mooie witte stranden, maar de gemeenschappen hebben behoefte aan behoorlijk sanitair en andere basisvoorzieningen. Je werkt samen met ons aan de bouw van deze infrastructuur. Veel scholen beschikken ook niet over het budget om speeltuinen te bouwen. Hier brengen we samen verandering in. Je doet praktisch handwerk waarvan je de resultaten al snel kunt zien. Je werkt onder het toezicht van een ervaren projectleider, die je helpt basistechnieken onder de knie te krijgen.


Je woont en werkt in Mandeville, waar je verblijft bij een gastgezin. Op deze manier kun je Jamaica beleven zoals een echte local.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Project Overzicht

Project type:

Flexibele projecten - Een flexibel project dat je de vrijheid en onafhankelijkheid geeft die je nodig hebt als vrijwilliger

Naam project:

Jamaica > Bouw

Startdata:

Flexibele data

Minimumduur:

Een Week

Project locatie:

Mandeville (Lees meer)

Accommodatie:

Gastgezin Lees meer

Benodigdheden :

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen

Wat is inbegrepen in de prijs?
 • Accommodatie

 • 3 maaltijden per dag

 • Airport pick-up and drop-off

 • Complete reisverzekering

 • Introductie en rondleiding na aankomst in de bestemming

 • Vervoer van en naar je project

 • Ondersteuning na aankomst en tijdens jouw verblijf van toegewijde medewerkers

 • Assistentie bij een noodgeval via ons internationale noodnummer

 • Projectmaterialen en toegang tot onze eigen databases en resources

 • Een aangewezen supervisor op je projectlocatie

 • Training en workshops van onze ervaren lokale staff

 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires

 • Toegang tot ons lokaal kantoor met internetverbinding

 • Deelnamecertificaat

 • Toegang tot onze Alumni ondersteuning en kortingen

 • Visum ondersteuning en advies

 • Voorbereiding verzorgd door een gespecialiseerde Volunteer Advisor voor jouw vertrek

 • Hulp bij fondsenwerving, waaronder een persoonlijke fondsenwervingspagina

 • Een gepersonaliseerde MyProjectsAbroad website waar alle informatie over jouw project, accomodatie en de bestemming te vinden is

 • Een gratis culturele bewustzijnscursus

 • Toegang tot onze besloten social media groepen, om in contact te komen met andere vrijwilligers en informatie uit te wisselen

 • Ondersteuning bij het vervolledigen van jouw aanmelding of stage documenten, indien van toepassing

Wat is niet inbegrepen?
 • Vluchten

 • Visumkosten (waar van toepassing is)

Is vrijwilligerswerk bouwen in Jamaica geschikt voor mij?

Hou je van probleemoplossend handelen en met je handen werken? Dan is dit Bouw project in Jamaica zeker geschikt voor jou!


Al het werk dat je uitvoert draagt bij aan de langetermijndoelen die we vooropstellen in het ontwikkelingswerk in Jamaica. Als er een tekort is aan toiletten, dan bouwen we toiletten. Als kinderen geen veilige plaats hebben om te leren en spelen, dan bouwen we een speelplaats.


Je hebt geen specifieke ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Je moet alleen bereid zijn om hard te werken. De taken die je uitvoert doe je niet alleen en de projectleider helpt je met vragen. Als je onafhankelijk te werk kunt gaan en er helemaal voor wilt gaan, dan vind je hier je gading.


Dit project loopt het hele jaar door dus je kan deelnemen op elk moment. De minimum duur is twee weken maar we raden je aan om langer te blijven, om de projecten die je hebt gestart ook af te werken.

A group of Projects Abroad volunteers help to paint a toilet facility as part of their buidling volunteer work in Jamaica.

Wat ga ik doen op het Bouw project in Jamaica?

Gebruik je handen en help achtergestelde gemeenschappen door Bouw vrijwilligerswerk in Jamaica te doen. Hier zijn enkele taken die je zal uitvoeren op het project:


 • Bouw toiletten in kansarme scholen voor een betere hygiëne
 • Bouw speelplaatsen op scholen zodat kinderen een veilige ruimte hebben om te spelen en leren
 • Renoveer en schilder huizen tijdens outreaches
 • Leer de basistechnieken in de bouw zoals beton mengen en funderingen graven

Jouw werk op het Bouw vrijwilligersproject in Jamaica kun je onderverdelen in vier verschillende categorieën:


Bouw toiletten in kansarme scholen voor een betere hygiëne


Veel scholen en gemeenschappen hebben geen toegang tot behoorlijke en moderne toiletten. Dit vormt een groot gezondheidsrisico. We geven je een schop en je helpt ons met het bouwen van toiletten. Dit zal de algemene gezondheid van de kinderen verbeteren en een einde maken aan de verspreiding van bepaalde ziektes en infecties.


Bouw speelplaatsen op scholen zodat kinderen een veilige ruimte hebben om te spelen en leren


Een belangrijk onderdeel van dit vrijwilligersproject is een veilige ruimte te bouwen voor de schoolkinderen. Je leert hoe je hout in elkaar timmert en speeltuinen bouwt. Deze speelplaats helpt de kinderen om al spelend motorische vaardigheden te ontwikkelen.


Renoveer en schilder huizen tijdens outreaches


Projects Abroad organiseert regelmatig outreaches. Dit zijn dagen wanneer we erop uitgaan en bouwwerken uitvoeren in iemands huis. Je helpt verven, plafonds en deuren herstellen en helpt bij algemeen onderhoud. Veel huizen die we renoveren en onderhouden zijn van ouderen, mensen met een lichamelijke beperking of slachtoffers van natuurrampen.


Leer de basistechnieken in bouw


Je leert de basistechnieken in bouw van een ervaren projectleider. Je leert beton mengen, funderingen graven en muren bouwen. De lokale medewerkers kijken er altijd op toe dat alles veilig verloopt op het bouwproject.

Waar in Jamaica zal ik werken?

Mandeville

Je woont in Mandeville en zal in de buurt werken. Mandeville is de grootste stad in de parish Manchester. Veel gemeenschappen zijn kansarm en er is nood aan een betere infrastructuur zoals moderne toiletten en veilige speelplaatsen.


Je moet bereid zijn om de hele dag buiten te door te brengen in het warme en tropische weer. We zorgen er natuurlijk voor dat je altijd genoeg te drinken hebt tijdens de allerwarmste dagen.


De weelderige natuur en prachtige gebergtes van Jamaica zullen je helemaal wegblazen. Watervallen en hikes zijn hier ontzettend populair. Mandeville is zo’n 2,5 uur rijden van Montego Bay, een populair dorpje voor toeristen.

LUCHTHAVEN TRANSPORT, VLUCHTEN EN VISUMS

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Jamaica Aankomstprocedure pagina terugvinden.

Een typische dag op het Bouw project in Jamaica

Je werkt van maandag tot vrijdag op je Bouw vrijwilligersproject. Je begint om 8.30 uur en werkt tot rond 15.00 uur, afhankelijk van hoe je vordert en hoe het project loopt.


Het grootste deel van je werk doe je buiten, dus je bent tijdens je werkuren in de tropische lucht en warme zon. Vergeet niet je hoed en zonnebrandcrème mee te nemen!


Terwijl je aan het werk bent en tijdens je pauzes kun je mensen uit de gemeenschap leren kennen. Je kunt naar hun verhalen luisteren en een aantal van je eigen verhalen delen. Je Bouw Begeleider zal ook zijn of haar kennis van de omringende gemeenschappen met je kunnen delen.


Wanneer je werk er voor de dag op zit kun je de stad verkennen. Aan het einde van de dag ga je terug naar je gastgezin voor een heerlijke huisgemaakte maaltijd en kun je alle activiteiten van de dag bespreken.

A female volunteer with Projects Abroad can be pictured helping with plastering as part of her building volunteer work in Jamaica.

Doelen en impact van het Bouw project in Jamaica

Het doel van dit project is om achtergestelde gemeenschappen te voorzien van de infrastructuur die ze nodig hebben om hun levenskwaliteit te verbeteren.


In Jamaica heeft een gebrek aan water en sanitaire voorzieningen in huizen geleid tot een hoger aantal gezondheidsproblemen. Hieronder vallen huidinfecties, virusinfecties en door water verspreide ziektes. Een van onze speerpunten voor dit project is om gemeenschappen te voorzien van schone, veilige toiletten en betere methodes om vuil water te verzamelen en af te voeren. Dit zal helpen om de bijkomende gezondheidsproblemen te verminderen. Toiletten geven de gemeenschap ook een gevoel van zelfwaarde terug.


We bouwen ook speeltuinen. Veel scholen hebben het geld niet om hun eigen speeltuin te bouwen, dus wij hebben ingegrepen om te helpen. Door kinderen een veilige plek te geven om in te spelen ondersteunen we vroegkinderlijke ontwikkeling.


Tenslotte hebben we jouw hulp nodig om huizen te renoveren van personen die onder slechte omstandigheden leven. Mensen die met een handicap leven of een klein inkomen hebben kunnen zich het niet veroorloven om hun huizen te verbeteren. Wij werken om dit te veranderen door huizen te renoveren. We renoveren ook huizen die beschadigd zijn door natuurrampen.


De hoofddoelen van dit project zijn:


 • Verbeteren van de leeromgevingen op scholen door speeltuinen te bouwen
 • Installeren van oplossingen voor watervergaring en sanitaire voorzieningen binnenshuis
 • Bouwen van toiletvoorzieningen op scholen en in huizen zonder sanitaire voorzieningen binnenshuis
 • Verminderen van het aantal gezinnen dat zonder toiletfaciliteiten of watervoorziening voor het huis leeft
 • Trainen van de ontvangers in het onderhoud van de systemen die ze krijgen
 • Verbeteren van de gezondheid en sociale status van de meest kwetsbare personen


Sluit je bij ons aan en help betere infrastructuur te bouwen in Jamaica voor gemeenschappen in nood.

A group doing building volunteer work in Jamaica help clear ground at a school to construct a playground.

ONZE IMPACT

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.

MAALTIJDEN EN ACCOMMODATIE

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Mandeville. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Jamaica en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.

WEEKEND EN VRIJETIJDSACTIVITEITEN

Als je denkt aan de tropische Caraïben is het eerste land waaraan je denkt misschien Jamaica. Witte stranden, een veelzijdige cultuur en een rijke geschiedenis. Doe vrijwilligerswerk op dit eiland en krijg de kans om het eiland te verkennen in je vrije tijd.


De lokale keuken bestaat uit delicatessen die je moet proberen zoals jerk chicken en Jamaicaans gebak. Proef de vele delicatessen langs de waterkant en vindt afkoeling in de zee.


In je vrije tijd kun je de marktjes verkennen, de vele musea en het bekende Bob Marley Museum in Kingston. Bezoek Fort Charles en het National Heroes Park, genoeg bezienswaardigheden om uit te proberen.


Tijdens jouw ervaring in het buitenland ga je samenwerken met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Je kunt het land op je eentje verkennen maar dat kan natuurlijk ook met de groep vrijwilligers van de verschillende projecten.

VEILIGHEID EN ONDERSTEUNING

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.