High school student volunteers doing building work in Nepal pose for a photo with young children and locals.

Groepsreis bouwen in Nepal voor jongeren

Doe vrijwilligerswerk in Nepal op een bouwproject voor tieners en help klaslokalen van scholen herbouwen

In een oogopslag

Gebruik je kracht, tijd en energie om scholen die door aardbevingen verwoest zijn te herbouwen. Geef jonge kinderen de kans om te leren in een veilige omgeving. Elke dag zul je zien hoe stevige muren vorm krijgen terwijl je vriendschappen sluit met andere tieners van over de hele wereld. Doe dit en veel meer als vrijwilliger op ons Bouw project voor jongeren in Nepal.

In 2015 is Nepal getroffen door een dodelijke aardbeving. Scholen, huizen en andere essentiële structuren zijn neergehaald. In hetzelfde jaar is Projects Abroad begonnen met vrijwilligers werven om de scholen die verloren zijn gegaan te herbouwen. Ons werk is nog niet voltooid en we hebben jouw hulp nodig.

Je werkt in de ongelooflijke Kathmandu vallei met tieners van over de hele wereld, samen met lokale ingenieurs, architecten en onze medewerkers. We organiseren 's avonds sociale evenementen en een fantastisch weekendje weg, dus je zult zowel tijdens als na je werk genoeg te doen hebben!

Uren vrijwilligerswerk: 40

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een jongerenreis Bouwen geschikt voor mij?

Ons bouwprogramma voor middelbare scholieren is perfect voor elke tiener die wil reizen voor een goed doel. Je zal een zichtbaar verschil maken en Nepalese kinderen de kans bieden om te blijven leren in veilige klaslokalen.


Je hebt geen enkele ervaring in de bouw nodig. We hebben een team vakkundige metselaars, architecten en ingenieurs die klaar staan om je te helpen. Het werk wordt begeleid, is veilig en geeft je direct inzicht in basistechnieken in de bouw.


Ervaar dagen op een echt bouwterrein, stel vragen aan de medewerkers en leer van hun expertise. Voeg je vrijwilligerservaring toe aan je cv en praat erover wanneer je je aanmeldt voor de universiteit of op een baan solliciteert. 


Dit project is specifiek ontworpen voor tieners. We hebben een vast reisschema en extra ondersteuning van medewerkers.

High school student volunteers doing building work in Nepal dig up sand needed for building work.

Wat ga ik op dit project doen?

Hoe meer bereidwillige handen zich bij ons aansluiten, hoe sneller we meer klaslokalen voor jonge kinderen in Nepal kunnen bouwen. Je werkt met een groep van andere tieners, zodat je in korte tijd een grote impact kunt hebben. Dit is een aantal van de taken die je kunt verwachten:


  • Bouw klaslokalen van de grond af
  • Renoveer bestaande klaslokalen
  • Neem deel aan activiteiten met de kinderen
  • Ervaar Nepalese cultuur tijdens excursies en reizen

Je werk richt zich op de volgende gebieden:


Bouw klaslokalen van de grond af

Bij aankomst in Nepal maak je meteen je handen vuil! Graaf funderingsgreppels, steek je kracht in het mengen van cement en beton en leg bakstenen terwijl een begeleider je aanwijzingen geeft. Dit is ook een geweldige kans voor jou om met de experts op het terrein te praten over bouwtechnieken en hoe je een carrière als ingenieur, architect of metselaar na kan streven.


Renoveer bestaande klaslokalen


Leren moet leuk en boeiend zijn en zou plaats moeten vinden in een kleurrijke omgeving. Eén van je voornaamste taken is om de nieuwe klaslokalen te helpen renoveren. Laat je creativiteit stralen: schilder de muren van de vloer tot aan het plafond of creëer muurschilderingen van het ABC of 123. Dit maakt het klaslokaal niet alleen een stuk vrolijker, maar het kan ook door de leraar gebruikt worden voor lessen op een later moment.


Neem deel aan activiteiten met de jonge kinderen

Een ander aspect van dit project is dat je de kinderen die les zullen krijgen in de klaslokalen die je bouwt kunt ontmoeten en met ze kunt spelen. Leer wat Nepalees van de kinderen en vertel hen wat over je eigen land.  


Ervaar Nepalese cultuur tijdens excursies en reizen

Je tijd in Nepal zal een propvol schema volgen, vol met lonend werk en de mogelijkheid om heel veel plezier te hebben! Geniet van een weekendreisje naar Pokhara en bezoek de oude tempel van Changu Narayan. Gebruik je tijd in Nepal ook om te winkelen voor traditionele kleding en souvenirs, of leer Nepalees tijdens taallessen.


Waar in Nepal ga ik werken?

Kathmandu

Tijdens deze Bouw jongerenreis zal je wonen in de bruisende stad Kathmandu. Maak het meeste van deze unieke kans om te wonen en werken in Nepal, het thuisland van de Himalaya.  


Het grootste deel van je korte-termijn project zal je werken op bouwterreinen van scholen om klaslokalen te herbouwen en renoveren. Je verblijft in veilige en comfortabele accommodatie die door Projects Abroad geregeld wordt.


Wil je graag de culturele en toeristische kan van Nepal ontdekken tijdens je vrijwilligersreis? Je schema zit vol met quiz-avonden, een kans om souvenirs te shoppen, een weekendreis naar Pokhara en zoveel meer!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om klaslokalen te bouwen voor scholen die tijdens de aardbevingen van 2015 verwoest zijn. Tegen mei 2017 hadden we 96 klaslokalen herbouwd met de hulp van meer dan 500 vrijwilligers. Dankzij deze inspanningen konden meer dan 2.000 kinderen weer naar school in veilige klaslokalen. Wat een prestatie!


We blijven vrijwilligers naar Nepal sturen om klaslokalen te bouwen waar jonge studenten zullen leren en opbloeien. Je korte Bouw project zal lang nadat je vertrokken bent nog een zichtbare en positieve impact achterlaten op de lokale Nepalese gemeenschap en op de levens van de jonge kinderen.


“I felt so grateful to all Projects Abroad volunteers for helping out our school during such a difficult time. I also don’t have a word to thank them. I have seen them working so hard in the heat and rain to complete the school. I will always be grateful for all the volunteers of Projects Abroad,” aldus de directeur van Sunrise School, Mr. Surendra Maharjan.


Tenslotte gaat het er in dit project ook om dat je de kans krijgt om veilig naar een unieke bestemming te reizen en nieuwe vriendschappen te sluiten over de hele wereld. Sluit je deze zomer bij ons aan!

High school student volunteers doing building work in Nepal stop working to talk with young children.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft in een hotel met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Kathmandu. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.

 

Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners