Teenage volunteers doing construction work in Tanzania carry bricks needed for a wall.

Groepsreis bouwen in Tanzania voor jongeren

Werk samen met vrijwilligers van jouw leeftijd om klaslokalen te bouwen voor achtergestelde kinderen in een Maasai gemeenschap

In een oogopslag

Doe Bouw vrijwilligerswerk voor jongeren in Tanzania en maak deel uit van onze inspanningen om achtergestelde personen de infrastructuur te geven die ze nodig hebben. Je werkt met mensen van jouw leeftijd om klaslokalen en andere gebouwen op een kleuterschool te bouwen. Dit is een geweldige kans om met je eigen handen te helpen en praktijkervaring op te doen.

De kleuterschool wordt geleid en volledig gefinancierd door Projects Abroad. We hebben de school opgericht omdat kinderen in de gemeenschap te ver van andere scholen woonden en geen ondersteuning hadden bij het leren. Dus het Bouw werk dat je zal doen heeft een directe impact op hun educatie.

Je werkt onder toezicht in een groep, met lokale bouwvakkers en medewerkers van Projects Abroad om je te begeleiden. Je voert taken uit zoals het graven van funderingen, beton mengen, muren bouwen en meer.

Je zal in Arusha wonen met een gastgezin en andere tieners. Dit project heeft een gestructureerd programma, waarbij wij veel activiteiten georganiseerd hebben, zodat je de kans krijgt Arusha te verkennen. Je zal wilde dieren zien in een prachtig nationaal park en meer leren over de Maasai cultuur.

Uren vrijwilligerswerk: 40

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een vrijwilligers Bouw project voor jongeren geschikt voor mij?

Dit project is ideaal voor jou als je achtergestelde gemeenschappen wilt helpen met je eigen handen. Het is ook geweldig als je een concreet verschil wilt maken in een korte tijd. Je moet bereid zijn om je handen vuil te maken en om te genieten van het proces!


Je hebt geen eerdere ervaring nodig om je aan te sluiten. Een lokale bouwvakker zal je begeleiden en toezicht houden op al het werk dat je doet. Je moet wel over veel energie en enthousiasme beschikken, aangezien het fysieke werk soms uitdagend kan zijn.


Dit is een geweldige manier om praktische ervaring aan je cv toe te voegen en je betrokkenheid bij het helpen van anderen aan te tonen. Je zal ook je organisatorische en teamwerk vaardigheden ontwikkelen. Deze vaardigheden zullen zeker van pas komen, welke carrière je ook kiest in de toekomst.


Reis je voor het eerst naar het buitenland? Dan is dit het perfecte project als je steun en begeleiding wilt. Onze medewerkers zijn te allen tijde aanwezig om je te helpen en je woont en werkt met een groep jongeren van jouw leeftijd.


Deze Jongerenreis loopt twee weken van de zomer op vaste data. Het heeft een vaste planning vol met culturele en sociale activiteiten, een boeiende weekendtrip en veel vrijwilligerswerk om je druk in de weer te houden.

A teenage volunteer doing construction work in Tanzania paints a wall white.

Wat ga ik doen op het jongeren Bouw project in Tanzania?

Je werkt met een groep jongeren van jouw leeftijd om klaslokalen en andere infrastructuur voor kinderen uit een Maasai gemeenschap te bouwen. Dit zijn een aantal van je taken:


  • Werk naast een ervaren bouwvakker met vrijwilligers van jouw leeftijd
  • Meng beton, graaf funderingen, bouw muren of installeer daken
  • Geef voltooide klaslokalen een nieuw likje verf
  • Verken Tanzania en leer over de Maasai

Je werk zal gericht zijn op deze drie gebieden:


Werk met een bouwvakker en andere vrijwilligers


Er valt niets te vergelijken met het gevoel dat je krijgt als je samenwerkt met anderen om een klaslokaal te bouwen voor kinderen die daar echt behoefte aan hebben. Terwijl jullie samenwerken kunnen jullie de vooruitgang die jullie behalen vieren, elkaar door uitdagingen heen helpen en genieten van de wetenschap dat jullie bijdragen aan het onderwijs van kinderen.


Een professionele bouwvakker zal toezicht houden op je projectwerk, dus je zal genoeg ondersteuning en begeleiding krijgen. Hij zal je bouwtechnieken leren die makkelijk onder de knie te krijgen zijn, zodat je volledig kan meedoen aan het bouwproces.


Help met bouwen, stucen en verven


Het precieze Bouw werk dat je gaat doen hangt af van de voortgang van de klaslokalen en schoolgebouwen op het moment dat je aankomt. Als je aankomt terwijl het nieuwe gebouw wordt gebouwd, dan graaf je funderingen en bouw je muren. Ga je het werk van eerdere vrijwilligers afmaken, dan installeer je een dak, stuc je de muren of verf je ze.


Elk deel van het bouwproces is belangrijk. Het werk dat je doet helpt om veilige plekken te creëren waar kinderen kunnen leren en spelen.


Verken Tanzania


Het is niet alleen maar werken! Ons team in Tanzania heeft een schema in elkaar gezet om te zorgen dat je het meeste haalt uit de tijd die je daar doorbrengt. Naast je vrijwilligerswerk zal je bijvoorbeeld een traditionele drum- en dansles en een Swahili les volgen. Onze medewerkers nemen je ook in het weekend mee op een spannende safari.


Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Je Bouw werk zal plaatsvinden in een Maasai gemeenschap in de buurt van Arusha. Arusha is een stad in Noord-Tanzania vol met bruisende restaurantjes en levendige markten, omringd door weelderige natuur.


De gemeenschap waar je werkt is minder ontwikkeld dan je gewend bent. Het wordt omringd door de Afrikaanse savanne, waardoor het de perfecte plek is om je met de natuur te verbinden. Je zult helpen om infrastructuur toe te voegen aan onze kleuterschool, bijvoorbeeld nieuwe klaslokalen en een personeelskamer voor leraren.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit vrijwilligers Bouw project voor jongeren?

Het doel van dit project is om belangrijke infrastructuur in een landelijke Maasai gemeenschap te bouwen. Door als team te werken en je vaardigheden en energie in een groep te benutten zal je helpen om klaslokalen en andere schoolgebouwen te bouwen.


De school waar je werkt is opgericht en wordt volledig gefinancierd door Projects Abroad. De jonge kinderen in deze gemeenschap hadden hiervoor geen enkele officiële kleuterschool. Als er les werd gegeven, dan gebeurde dit in een beschadigd kerkgebouw. Het bouwwerk dat je doet geeft de kinderen een veilige plek om te leren en helpt hen zich voor te bereiden op de basisschool.


In het proces verbreed je je eigen horizon, ontmoet je nieuwe mensen en ontwikkel je waardevolle vaardigheden.


Sluit je aan bij dit vrijwilligers Bouw project voor jongeren en draag bij aan de educatie van kinderen.

A teenage volunteer doing construction work in Tanzania builds a wall while chatting to a young child.

Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners