You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een bouw project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: In en rondom Arusha
  • Type projecten: Bouwproject
  • Jouw rol binnen dit project: De werkzaamheden op dit bouwproject zijn erg gevarieerd en lopen uiteen van het leggen van fundering tot het verven van kozijnen. Wat jij uiteindelijk gaat doen in het buitenland hangt af van waar behoefte aan is op dat moment, maar ook van jouw voorkeuren, talenten en eventuele ervaring
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit erbij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op het bouw project in Tanzania. Je werkt in en rondom Arusha en je bent het hele jaar welkom, ook zonder ervaring. Je helpt mee aan het bouwen van bijvoorbeeld klaslokalen, een bibliotheek of kinderdagverblijven die binnen de gemeenschap hard nodig zijn. Zo draag je fundamenteel bij aan verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking.

Help mee met het bouwen van klaslokalen of een dagopvangcentrum

Vrijwilligerswerk bouw project in Tanzania

Als vrijwilliger op een bouwproject in Tanzania leer je een bijzonder land kennen terwijl je tegelijkertijd een verschil kan maken voor veel lokale gemeenschappen. Je werkt samen met andere Projects Abroad vrijwilligers en lokale arbeiders aan de bouw van bijvoorbeeld scholen, een bibliotheek of dagopvangcentra. De bouwprojecten vind je in en rondom Arusha. Binnen sommige projecten zal je veel opknapwerkzaamheden doen, bijvoorbeeld aan klaslokalen in scholen, terwijl je binnen andere projecten van de grond af iets opbouwt.

Bouw project in Tanzania

Momenteel werken vrijwilligers van Projects Abroad vooral samen met de lokale Maassai gemeenschap in hun dorp Meserani. De focus ligt nu op het bouwen van een school waar kinderen uit Meserani en omgeving naar toe kunnen. Inmiddels zijn er 3 klaslokalen klaar en als vrijwilliger help je bij de bouw van de extra lokalen en een kantoor voor de leraren. De lesgeef vrijwilligers werken namelijk samen met 2 lokale onderwijzers.

Vrijwilligers zijn echt hard nodig, want dit is de enige kleuterschool in de buurt. Hoe meer klaslokalen, hoe langer de kinderen op deze school kunnen blijven.  

Door je als vrijwilliger in te zetten op een bouwproject in Tanzania draag je op de lange termijn bij aan verbetering van de leefomstandigheden van veel mensen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op een bouwproject

Huizen bouwen in Tanzania

De werkzaamheden op de bouwprojecten zijn erg gevarieerd en lopen uiteen van het leggen van een fundering tot het verven van kozijnen. Wat jij uiteindelijk gaat doen in het buitenland is afhankelijk van waar behoefte aan is op dat moment, maar ook van jouw voorkeuren, talenten en ervaring. Je werkt ieder geval onder begeleiding van ervaren lokale werklui die jou betrekken bij allerlei werkzaamheden van begin tot eind. Er wordt alleen gewerkt met materialen uit de omgeving en de technieken zijn eenvoudig. Er is zelfs geen elektriciteit nodig want alles wordt met de hand gedaan. Zo leer je dus hoe je met weinig middelen veel kunt bereiken.

Je werkt gemiddeld 7 uur per dag en 5 dagen per week aan dit project en de werktijden zijn ongeveer van 9 tot 15 uur. Het hangt ook af van de weersomstandigheden en het type werkzaamheden waar je op dat moment mee helpt. Als het cement bijvoorbeeld moet drogen, kan het zijn dat je die dag iets eerder vrij bent en een andere dag wat langer doorwerkt. Fysiek zijn deze projecten intensief maar het is ontzettend leuk en inspirerend om direct resultaat van je werk te zien. Ook de samenwerking met de lokale bevolking en andere vrijwilligers is erg bijzonder.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Sem Brys op het Bouw project in Tanzania
Sem Brys
Het was heel zwaar en ging redelijk traag vooruit omdat het materiaal niet altijd even goed was (1 van de 2 kruiwagens was kapot en de andere begaf het ook na een tijd, soms was het cement op,...). Maar dat hoort erbij. Je leert geduld hebben, je leert te gebruiken wat je hebt, want veel middelen hebben ze daar niet. Lees meer...

's Avonds en in het weekend ben je vrij om, eventueel samen met andere vrijwilligers, meer van het land te ontdekken of om gewoon even bij te kletsen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie. Ervaring op het gebied van bouwen is niet verplicht, maar is wel altijd welkom. Belangrijk is dat je niet bang bent om vieze handen te krijgen en dat je flexibel bent wat betreft werkzaamheden.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲