Projects Abroad volunteer helps to build a wall during her construction volunteer work in Tanzania

Vrijwilligerswerk bouwen in Tanzania

Bouw klaslokalen en andere schoolgebouwen voor kinderen in een Maasai gemeenschap

In een oogopslag

Doe Bouw vrijwilligerswerk in Tanzania om te helpen achtergestelde gemeenschappen de infrastructuur te bieden die ze nodig hebben. Je zal je richten op het bouwen van klaslokalen en andere schoolgebouwen in een landelijke Maasai gemeenschap. Projects Abroad heeft een crèche opgezet om kinderen, die eerder geen officieel schoolsysteem hadden, les te geven. Het bouwwerk dat je doet zal de kinderen een veilige plek bieden om te leren en zal een deel uitmaken van hun educatie en ontwikkeling.


Graaf funderingen, meng beton, stuc muren of voeg een likje verf toe aan het eindproduct. Terwijl je werkt zie de tastbare resultaten van je inspanningen. Met elke baksteen help je ons dichter bij onze educatiedoelen te komen. We hebben met lokale bewoners gewerkt om de behoefte aan educatieve faciliteiten te identificeren en tegemoet te komen, dus je zal bijdragen waar dat echt nodig is.


Je zit in Arusha en woont bij een lokaal gastgezin. In je vrije tijd kun je door dit bruisende land reizen en op safari gaan. Je zal vrijwilligers van over de hele wereld ontmoeten met wie je deze spannende ervaring zal delen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk bouwen in Tanzania geschikt voor mij?

Dit project is perfect voor iedereen die graag hun handen uit de mouwen wil steken om te helpen. Als je de concrete resultaten van je vrijwilligerswerk wilt zien, doe dan mee aan ons Bouw project.


Je moet gemotiveerd zijn en hard kunnen werken, want de fysieke inspanning kan soms zwaar zijn. Maar het zal de moeite waard zijn wanneer je de glimlach van kinderen ziet die in hun nieuwe klaslokaal leren.


Je hoeft geen ervaring in de bouw te hebben. Al het werk gebeurt onder de begeleiding en toezicht van een professionele bouwvakker, die je alles leert wat je zal moeten weten.


Dit project loopt het hele jaar door, dus je kunt kiezen om vrijwilligerswerk te doen wanneer dit in je agenda past. Je kunt vanaf een minimum van twee weken vrijwilligerswerk doen, maar we raden je aan om langer te blijven zodat je meer kunt doen. 

A female volunteer is seen painting a wall as part of her building volunteer work in Tanzania

Wat ga ik doen tijdens het vrijwilligersproject bouwen in Tanzania?

Met de hulp van een ervaren bouwvakker ga je klaslokalen en andere schoolgebouwen bouwen. Het zal zwaar werk zijn, maar wetend dat je lokale gemeenschappen aan het helpen bent zal de inspanning zeker de moeite waard zijn. Je doet dingen zoals:


  • Werk naast een ervaren lokale bouwvakker
  • Graaf funderingen, meng beton, bouw muren of een dak
  • Geef voltooide gebouwen een nieuw laagje verf

Als vrijwilliger op het Bouw project in Tanzania zal je werk zich op deze hoofdaspecten richten:


Werk met een lokale bouwvakker


Je hoeft je geen zorgen te maken als je geen ervaring in de bouw hebt. Een lokale bouwvakker zal je alle vaardigheden bijbrengen die je nodig hebt om volledig deel te nemen aan dit project. Het werk dat je doen zal afhangen van hoe lang je vrijwilligerswerk gaat doen en hoe ver het bouwproces gevorderd is wanneer je aankomt. De lokale bouwvakker zal je begeleiden in het gebruik van bouwtechnieken die je makkelijk onder de knie kunt krijgen.


Help bouwen, stucen en verven


Misschien begin je het bouwproces door funderingen te graven. Of, als je tegen het voltooien van een gebouw aankomt, dan stuc en schilder je de muren. Ongeacht aan welk deel van het bouwproces je bijdraagt, je kunt er zeker van zijn dat het werk dat je doet essentieel is voor het project.


Je gebruikt lokale materialen en zal geen elektriciteit nodig hebben op het terrein, aangezien je bouwwerk met de hand wordt gedaan.


Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Ons Bouw project vindt plaats binnen een Maasai gemeenschap, net buiten Arusha. De stad Arusha ligt aan de voet van Mount Meru. Hier vind je een eclectische combinatie van weelderige natuurlijke landschappen, rustieke gebouwen en meer ontwikkelde gebieden.


Je zult helpen om faciliteiten zoals klaslokalen en personeelsruimtes voor de leraren te bouwen. Het dorp waar je werkt is landelijk, dus je zult de kans krijgen om je in de lokale cultuur te verdiepen en de schoonheid van de omringende natuur te ervaren.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag als bouw vrijwilliger in Tanzania

Op een typische dag vindt het bouwwerk meestal 's ochtends of 's middags plaats, afhankelijk van het weer. Dus je werkuren lopen misschien van 8.00 uur tot 12.00 uur, of van 12.00 uur tot 18.00 uur. In het midden van de dag, wanneer het bijzonder warm kan worden, zul je een lunchpauze nemen in de schaduw van een acaciaboom.

Met de hulp van andere vrijwilligers en onder begeleiding van een ervaren bouwvakker zal je taken uitvoeren zoals funderingen graven, beton mengen, bakstenen leggen of muren stucen. Het zal zwaar maar lonend werk zijn, waarbij je de tastbare resultaten van je inspanningen kunt zien.


De avonden heb je vrij, zodat je de kans hebt om bruisend Arusha te ontdekken. Je kunt ook een natuurpad bewandelen. Of ga op een avond-safaririt en zie hoe leeuwen op jacht gaan in de uitgestrekte Afrikaanse savanne.

Two volunteers are seen carying bricks whilst on their building volunteer work in Tanzania with Projects Abroad

Wat zijn de doelen en impact van dit bouw project?

Het doel van dit Bouw project is om jonge kinderen in een Maasai gemeenschap een veilige plek te bieden om te leren.


Projects Abroad heeft een dagverblijf opgericht voor de Maasai kinderen die in de buitenwijken van Arusha wonen. Deze kinderen hebben geen of weinig toegang gehad tot vroege educatie. Voordat we begonnen de school te bouwen was er geen officieel voorschools onderwijs en als er les werd gegeven, dan gebeurde dat in een beschadigd kerkgebouw. Deze crèche speelt een belangrijke rol bij het voorbereiden van kinderen voor de basisschool.


We zijn klaslokalen aan het bouwen waar onze Onderwijs vrijwilligers de kinderen kunnen helpen een basis voor hun educatie te leggen. Deze klaslokalen bieden een veilige ruimte waar kinderen kunnen leren.


Doe Bouw vrijwilligerswerk in Tanzania en help een school in een Maasai gemeenschap te bouwen.

Seen here is a female Projects Abroad volunteer assisting with building a home for a local family during her building volunteer work in Tanzania

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Een reis naar Tanzania is een unieke ervaring in het hart van Afrika. Er valt zoveel te beleven en ontdekken tijdens jouw vrijwilligersproject.


Vergeet geen safari te doen waar je wildlife kunt spotten van olifanten tot neushoorns en leeuwen.


Meer nog, in Tanzania vind je de hoogste berf in Afrika, Mount Kilimanjaro. Hike in de weelderige wouden en breng de namiddag door aan de voet van de Kilimanjaro.


Bezoek de lokale markten, breng tijd door in een Maasai dorp en ontdek een heel andere manier van leven.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners