You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Kunst & Cultuur project in Ecuador

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: San Cristobal op de Galapagos Eilanden
 • Type projecten: Creatieve vorming
 • Jouw rol binnen dit project: Binnen dit project help je de lokale onderwijzer bij ondernemen van artistieke activiteiten, zoals kunst, dans, muziek en toneelspelen met kinderen vanaf 12 jaar.
 • Accommodatie: In een vrijwilligershuis
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: Vanaf 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ervaring in deze artistieke vormen alsmede een basis Spaans zijn belangrijk.

Projects verwelkomt creatievelingen op het cultuur project in Ecuador. Dit creatieve project in Ecuador vindt plaats in de stad Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristobal. Het project is erop gericht jonge mensen in de omgeving te helpen hun talenten te ontwikkelen en hun bewust te maken van de kansen die liggen binnen het creatieve werkveld. Artistieke expressie is een universele taal waarvan dans en drama twee varianten zijn. Als het om kinderen gaat zijn dans, drama en muziek bij uitstek de middelen om hen uit te dagen en hun persoonlijke ontwikkeling een boost te geven.

Vrijwilligers kunnen op dit project aan de slag in scholen en in het lokale kunst en cultuur centrum en werken met kinderen vanaf 12 jaar die deelnemen aan de extra Engelse lessen die door onze lesgeef vrijwilligers worden georganiseerd. De doelen van deze extra buitenschoolse activiteiten is om persoonlijke ontwikkeling aan te moedigen, jongeren te ondersteunen bij hun moeilijkheden, artistieke vaardigheden te stimuleren en daarbij te werken aan verschillende dans- drama- en muziekvoorstellingen.

Jouw werkzaamheden als creatief vrijwilliger

Vrijwilligerswerk kunst & handenarbeid project in Ecuador

Afhankelijk van jouw talenten en interesses, kun je als vrijwilliger ingezet worden binnen verschillende activiteiten zoals:

 • Kunst – Kinderen en jongeren leren schilderen, tekenen en werken met gerecyclede materialen.
 • Muurschilderingen – Maak educatieve muurschilderingen in klaslokalen op de scholen en op de muren in de stad.
 • Dans – Leer kinderen en jongeren uit de lokale gemeenschap verschillende dans technieken.
 • Muziek – Leer kinderen en jongeren verschillende muziekinstrumenten te bespelen, variërend van gitaar tot piano, je daarnaast kunt ook zanglessen geven.
 • Toneelspelen – Help mee de toneelprestaties binnen de lokale gemeenschap te verbeteren. Dit is een geweldig leuke manier om hen aan te moedigen Engels te spreken door middel van rollenspellen. Je kunt ook helpen bij het schrijven van scripts en korte toneelstukken en sketches regisseren.

Afhankelijk van de activiteiten waar jij graag bij betrokken wilt worden, zijn er mogelijkheden om een voorstelling voor te bereiden waar de kinderen en jongeren hun talenten kunnen laten zien aan de gemeenschap.

Kunst & handenarbeid in Ecuador

Vrijwilligers hebben geen specifieke opleiding of ervaring nodig om aan dit project deel te nemen, maar wel een basis kennis en interesse in drama, dans of muziek. Ook is het belangrijk dat je als vrijwilliger enthousiast, flexibel en open bent en dat je graag wilt werken met kinderen en jongeren. Ook zal een ieder die goed is in organiseren en groepsdynamica zal op dit project goed op zijn plek zijn.

We raden je sterk aan om een basis kennis van het Spaans te hebben omdat het je zal helpen om jouw project tot een succes te maken, maar is niet per se nodig. Je zal ontdekken dat als je enthousiast bent en initiatieven neemt het zeker lukt om te communiceren met de kinderen en het lokale personeel.

Er wordt van je verwacht dat jezelf het initiatief neemt om activiteiten op te zetten en de kinderen daarbij te betrekken, maar er zullen ook lokale leraren aanwezig zijn op bij bepaalde leergebieden te ondersteunen.

Je bent van maandag tot en met vrijdag werkzaam. In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Alle vrijwilligers die deelnemen aan één van de andere projecten in Ecuador krijgen nu de mogelijk om 1 extra week Natuurbehoud & Milieu - Galapagos eilanden toe te voegen aan het eind van hun project.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲