You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het creatieve vorming project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Creatieve vorming
  • Jouw rol binnen dit project: Binnen dit project zal je samenwerken met lokale handwerklieden, leert de lokale ambachten en brengt dit ook weer over op kinderen in de gemeenschap
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers op het Arts & Crafts project in Togo om aan de slag te gaan in de hoofdstad Lomé. Het project is uitermate geschikt voor iedereen die creatief is en graag met zijn handen werkt en biedt de fantastische mogelijkheid om de Togoleese cultuur van dichtbij te ervaren. Je hebt geen specifieke ervaring nodig voor dit project en kunt al vanaf 2 weken deelnemen.

Arts & Crafts in Togo

Vrijwilligerswerk kunst & handenarbeid project in Togo

Je gaat aan de slag in het atelier van een lokale stichting, waar je de lokale ambachten leert en voorwerpen maakt die vervolgens worden verkocht om de projecten van Portrait d'Afrique-Togo, een andere lokale stichting, financieel te steunen.

De nieuw geleerde technieken zal je daarnaast ook weer overbrengen op jonge kunstenaars en weeskinderen uit de lokale gemeenschap, waarmee je hen helpt hun talenten en creativiteit te ontwikkelen.

Creatieve werkzaamheden

Het grootste gedeelte van je tijd zal je samen met de lokale kunstenaars bezig zijn in het atelier. Zij leren jou de kunst van het maken van potten en laten je zien hoe je sieraden zoals oorbellen en armbanden kunt maken van materialen zoals schelpen en kralen. Ook leer je hoe je T-shirts moet bedrukken en leer je hoe je batik decoraties kunt maken.

Kunst & handenarbeid project in Togo

Je kunt de vaardigheden die jij hebt geleerd in het atelier vervolgens weer verder gebruiken als je op bezoek gaat bij lokale weeshuizen. Door jonge kunstenaars en weeskinderen te ondersteunen en hun talenten te helpen ontwikkelen help je hen een toekomst voor zichzelf op te bouwen.

Dit is helaas geen full time project, dus we raden je aan om dit project te combineren. Zo kun je een aantal uur per week meer leren over de West Afrikaanse dans en Djembe, waardoor je nog meer betrokken raakt bij de Togoleese cultuur. Deze combinatie is perfect voor enthousiaste en creatieve vrijwilligers die een passie voor muziek en ritme hebben. Muziek zit werkelijk het hart van de Togoleese bevolking, dus muzikale vrijwilligers kunnen hier hun hart ophalen.

Je kunt het Arts & Crafts project natuurlijk ook combineren met een sociaal project, lesgeven of gezondheidszorg in Togo. Laat ons weten bij jou aanmelding welke combinatie jou het meeste aanspreekt.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲