You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een roofvogel project in Mexico

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Guadalajara
  • Type projecten: Dierenverzorging
  • Jouw rol binnen dit project: Helpen bij de verzorging en training van valken in een dierenopvangcentrum
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Mexico is een land met een grote biodiversiteit en een rijke flora en fauna. Zo komen er wel 38 verschillende soorten roofvogels voor, welke door de grote aantallen en brede spreiding vaak ook in stedelijke omgevingen te vinden zijn.

Valk op het dierenverzorging project in Mexico

Helaas betekent dit ook dat veel roofvogels gewond raken of sterven doordat zij moeten overleven in een menselijke omgeving, met de risico’s van stedelijk verkeer en het bouwen van nesten in bewoonde gebouwen. Roofvogels zijn ook zeer gewild in de illegale handel in wilde dieren en lopen daarom constant het gevaar te worden gevangen en verkocht als illegaal huisdier.

Bij dit project worden deze roofvogels, met name valken, geholpen bij hun herstel met het doel het weer vrij te laten in het wild. Dit kost echter veel tijd en vrijwilligers zijn nodig om dagelijks met deze vogels te werken om het voor te bereiden op hun vrijlating.

Jouw rol als vrijwilliger op het roofvogel project in Mexico

Als vrijwilliger op het roofvogel project krijg je de unieke kans om alles te leren over valkerij en zal je ervaring opdoen in het trainen van roofvogels. Er worden verschillende technieken gebruikt om de vogels te conditioneren en hun kracht op te bouwen. Jouw rol op het project hangt samen met hoe lang jij aan het project zal deelnemen.

Vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen aan het project krijgen de mogelijkheid zich gedurende het verblijf op één vogel te richten. Op die manier kun je betrokken raken bij alle activiteiten die komen kijken bij het rehabiliteren, trainen en verzorgen van een valk.

We raden je aan om aan dit project deel te nemen tijdens de maanden tussen oktober en maart, omdat dit het vliegseizoen is waarin de aandacht vooral uit gaat aan het trainen van de vogels in een omgeving waar zij op natuurlijk wijze voedsel kunnen vinden. Van april tot september zijn de activiteiten vooral gericht op de verzorging van de vogels en het zorgen dat zij in goede gezondheid verkeren en klaar zijn voor het vliegseizoen.

Dit project is geschikt voor vrijwilligers met veel geduld en een grote interesse om te werken met roofvogels. Met een flinke dosis inzet, toewijding en doorzettingsvermogen zal je zeker in staat zijn de geweldige resultaten van je werk te kunnen zien.

Hoewel het geen vereiste is om Spaans te spreken, raden we zeer aan om in ieder geval een basiskennis van de taal te hebben. Dit zal het gemakkelijker maken om te communiceren met je collega's en je gastgezin.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲