You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka op een tandheelkunde project

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Panadura en Kalutara
  • Type projecten: Tandheelkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Als vrijwilliger op het tandheelkunde project in Sri Lanka kan je een leerrijke werkervaring opdoen door samen te werken met ervaren tandartsen en tandheelkundig personeel. Zij leren je alles over tandheelkunde in een ontwikkelingsland.

Projects Abroad werkt samen met verschillende ziekenhuizen in Sri Lanka waar vrijwilligers worden geplaatst op de tandheelkunde afdeling. Je leert van ervaren personeel die je meer inzicht bieden in de verschillende aspecten van de mond zorg. Patiënten reizen van de omliggende regio’s naar de grotere steden om de juiste behandeling te krijgen. De faciliteiten zullen misschien eenvoudig lijken van buitenaf, maar de beschikbare apparatuur en middelen zijn te vergelijken met wat je tegenkomt in het westen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het tandheelkunde project in Sri Lanka

Vrijwilligerswerk tandheelkunde project in Sri Lanka

Jouw rol als vrijwilliger bestaat voornamelijk uit het meelopen met de tandarts en het lokale tandheelkundige personeel en het observeren bij verschillen tandheelkundige ingrepen en algemene mondverzorging. Hoewel de lokale tandartsen het erg druk hebben, vinden ze het niet erg om de tijd te nemen om jou nieuwe dingen te leren.

Als jij je best doet om een waardevol onderdeel van het team te worden en je toont enthousiasme en inzet, dan is de kans groot dat je meer praktische werkzaamheden te doen krijgt. Tandheelkunde vrijwilligers kunnen zich ook inzetten voor medische outreach programma’s waarbij algemene mondverzorging en voorlichting wordt geboden aan kinderen in verder afgelegen gebieden.

Jouw verblijf in Sri Lanka

Tijdens je vrijwilligerswerk in Sri Lanka verblijf je bij een van onze gastgezinnen waardoor je het échte Sri Lanka zult ervaren. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In de avonden en in de weekenden ben je meestal vrij en kun je met de andere vrijwilligers die je ontmoet hebt de kuststeden en de omliggende regio verkennen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲