Dentistry interns and healthcare staff after completing a dental outreach and medical camp in Sri Lanka.

Stage tandheelkunde in Sri Lanka

Leer direct van tandartsen in een ziekenhuis en raak betrokken bij gezondheidscontroles tijdens community outreaches

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Neem deel aan onze stage tandheelkunde in Sri Lanka en bereid je voor op een carrière in de tandheelkunde. Je leert door te observeren hoe tandartsen patiënten onderzoeken en behandelen in lokale ziekenhuizen. Zij zullen je leren om tandziektes en -aandoeningen te diagnosticeren en behandelen en laten je behandelingen observeren. Maak gebruik van deze kans om je kennis van tandheelkunde te verbreden en voeg waardevolle werkervaring toe aan je cv.

 

Je zult praktische ervaring opdoen door deel te nemen aan maandelijkse medische outreaches in achtergestelde gemeenschappen. Je kunt betrokken raken bij praktische taken, zoals basisgezondheidscontroles, en je zult onder begeleiding werken.

 

Je zal werken in de steden Panadura of Horana en ervaart met je gastgezin alles wat het dagelijkse leven in Sri Lanka je te bieden heeft.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een stage tandheelkunde in Sri Lanka geschikt voor mij?

Heb je een carrière in de tandheelkunde voor ogen? Misschien ben je momenteel student of ben je pas afgestudeerd? Zo ja, dan is deze stage ideaal voor jou.

 

Je zal onschatbare tandheelkundige werkervaring opdoen in Sri Lanka, waarbij je direct van ervaren tandartsen leert. Wij raden je aan om vragen te stellen en aantekeningen te maken om zoveel mogelijk uit deze ervaring te halen. Het zal je ook helpen je cv op te bouwen en geeft je uitstekende gesprekspunten voor in sollicitatiebrieven of in sollicitatiegesprekken.

 

Tijdens dit project ga je voornamelijk de tandheelkundige afdeling van het ziekenhuis observeren. Dat betekent dat je kunt deelnemen zonder ervaring of training. Meer actief werk is beschikbaar naar goeddunken van de lokale medewerkers en hangt af van je niveau training of studie.

 

Gedurende je tijd in het buitenland zul je ook geholpen worden door onze Projects Abroad medische begeleider. Zij zorgen ervoor dat je stage soepel verloopt. Je zult ook een tandarts op je stageplek hebben die jou gedurende je tijd in het ziekenhuis begeleidt.

 

Alle stagiaires tandheelkunde zullen ook de kans krijgen om praktisch werk te doen bij onze regelmatige medische outreaches. Deze outreaches helpen mensen in achtergestelde gemeenschappen die geen toegang hebben tot gezondheidszorg.

 

Deze stage is het hele jaar door beschikbaar.

Female Dentistry intern poses with a Healthcare staff member in Hospital during a Dentistry internship placement in Sri Lanka.

Wat ga ik doen tijdens deze stage tandheelkunde in Sri Lanka?

Je zal leren over verschillende aspecten van tandheelkunde leren. Een aantal van de activiteiten waarbij je betrokken zult raken zijn:


  • Observeer professionele medewerkers aan het werk op een tandheelkundige afdeling
  • Assisteer waar nodig bij verschillende taken
  • Help bij regelmatige community outreaches
  • Leer nieuwe vaardigheden tijdens medische workshops

Observeer professionele medewerkers aan het werk op een tandheelkundige afdeling


Je voornaamste taak tijdens deze stage is meelopen met ervaren tandheelkundige medewerkers op de tandheelkundige afdeling van een ziekenhuis. Je zult meer leren over specifieke tandheelkundige procedures en algemene mondverzorging. Je zult ook een aantal verschillende behandelingen bijwonen. Wij raden je aan vragen te stellen en je verlangen om te leren te laten zien. De medewerkers hier delen graag hun kennis met jou.


Assisteer waar nodig bij verschillende taken


Tijdens je dienst in het ziekenhuis kun je ook de kans krijgen om te assisteren bij een aantal verschillende taken. Dit hangt echter af van je niveau training en ervaring. Taken kunnen omvatten: patiënten voorzien van informatie over mondhygiëne, het uitvoeren van patiëntencontroles of helpen met patiëntenzorg. Misschien ben je ook nodig om de ruimte voor tandheelkundig werk voor te bereiden of om materialen gereed te maken voor een behandeling.


Help mee bij regelmatige community outreaches


Samen met andere medische stagiaires kun je regelmatig deelnemen aan community outreaches. Deze bieden basis medische zorg aan achtergestelde personen die anders geen toegang tot behandeling zouden hebben. Tijdens deze outreaches zul je helpen om vitale functies zoals bloeddruk en bloedsuikerspiegel te meten. Je zult ook helpen met het uitdelen van medicatie onder toezicht van een arts.


Deze outreaches kunnen ook bestaan uit educatieve bezoeken aan scholen. Hier zul je voorlichting geven over goede tandverzorging voor gezonde tanden en gezond tandvlees.


Leer nieuwe vaardigheden tijdens medische workshops


Projects Abroad organiseert ook regelmatige workshops voor onze medische stagiaires. Een lokale arts zal je van basistraining voorzien, zodat je deel kunt nemen aan de community outreaches. Ze zullen je ook leren over de aandoeningen die veel in de regio voorkomen en kennis delen over diagnoses en behandeling. Dit is een geweldige kans om vragen te stellen en je kennis op te bouwen.


Waar in Sri Lanka ga ik werken?

Je werkt ofwel in het stadje Panadura, ofwel in het stadje Horana. Beide liggen vrij dichtbij de bruisende voormalige hoofdstad, Colombo. Sri Lanka heeft een uitgebreid en betaalbaar openbaar vervoersnetwerk, waardoor je in het weekend gemakkelijk rond kunt reizen om de bezienswaardigheden te ontdekken.

Panadura

Panadura is een kuststadje dat ca. 40 km ten zuiden van Colombo ligt. Het is een grote stad met prachtige stranden die zowel bij bezoekers als bij de lokale bevolking populair zijn. Hier ligt een oude boeddhistische tempel, van meer dan 200 jaar oud, die zeker een bezoekje waard is tijdens je verblijf.


Je zult stagelopen op de tandheelkundige afdeling van een openbaar ziekenhuis.

Horana

Horana is een stadje dat ca. 40 km van Colombo ligt. Horana is een kleine stad maar heeft toch veel van de moderne voorzieningen waaraan je wellicht behoefte hebt, waaronder buurtwinkels, banken en restaurants.


Je gaat werken op de tandheelkundige afdeling van een lokaal ziekenhuis.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage tandheelkunde

Nadat je 's ochtends ontbeten hebt reis je met de bus of riksja naar je stageplek. Als het dichtbij genoeg is kun je zelfs lopen. Op je eerste dag gaan medewerkers van Projects Abroad met je mee om je de weg te wijzen.


Een typische dag op deze stage loopt van 9.00 uur - 12.00 uur en van 14.30 uur - 16.00 uur, maandag tot en met vrijdag. Je uren kunnen verschillen. Als je gastgezin dichtbij genoeg woont kun je naar huis gaan voor de lunch. Anders kun je lunch meenemen.


Je brengt je tijd door met het observeren van medewerkers op de tandheelkundige afdeling van een lokaal ziekenhuis. Dit is een geweldige manier om een dag in het leven van een tandarts, en alles wat dit met zich meebrengt, mee te maken.


Van het screenen van patiënten tot kleine chirurgische ingrepen zul je een grote verscheidenheid aan activiteiten waarnemen. Tandheelkundige medewerkers hebben van tijd tot tijd wellicht je hulp nodig, of het nu gaat om dossiers sorteren of het voorbereiden van materialen voor een behandeling.


Op bepaalde dagen doorbreek je je gewone schema om mee te doen aan community outreaches. Dit is een geweldige kans om medisch werk in een andere omgeving mee te maken. Tijdens deze outreaches werk je onder toezicht van een lokale arts om vitale functies te controleren en medicatie uit te delen.


Wanneer je dag erop zit is het tijd om te genieten van alles wat Sri Lanka te bieden heeft. Je kunt wat tijd nemen om je gastgezin te leren kennen tijdens een heerlijk diner of om de omgeving te ontdekken. We organiseren regelmatig sociale evenementen voor onze stagiaires en vrijwilligers, wat een geweldige manier is om vriendschappen te sluiten met mensen van over de hele wereld.

Students doing a Projects Abroad Dentistry internship in Sri Lanka take part in a medical outreach in a rural community.

Wat zijn de doelen en de impact van deze Tandheelkunde stage?

Het doel van dit project is om stagiaires te voorzien van een educatieve ervaring die voortbouwt op hun praktische kennis en hen op hun toekomstige carrière voorbereidt.


Veel van de mensen die zich inschrijven voor onze gezondheidszorg stages zijn studenten of pas afgestudeerden die willen leren en praktijkervaring willen opdoen. Wij ondersteunen deze interculturele uitwisseling door stagiaires met medische organisaties in ontwikkelingslanden te verbinden. Je zult leren van bevoegde en ervaren tandartsen die je graag helpen jezelf te ontwikkelen.


Een van onze doelen in Sri Lanka is ook het verbeteren van toegang tot basisgezondheidszorg voor achtergestelde groepen. Hoewel de overheid alle burgers gezondheidszorg biedt is deze beperkt en kan deze inconsistent zijn. Om dit aan te pakken organiseren we regelmatige medische outreaches voor 150 tot 500 patiënten per keer. Dit is essentieel werk, aangezien deze personen anders geen toegang tot medische zorg zouden hebben. Samen met je mede-geneeskundestagiairs zul je basisgezondheidscontroles uitvoeren en voedsel en medicijnen uitdelen.


Wij werken ook naar deze doelen toe in Sri Lanka:


  • Promoten van het bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
  • Verbeteren van de algemene hygiëne                           
  • Verminderen van het aantal gevallen van denguekoorts


Ga met ons mee op een stage tandheelkunde in Sri Lanka die zowel waarnemend als praktisch werk omvat, voor een veelzijdige ervaring die jouw cv een boost zal geven.

Female Dentistry intern teaches a group of school children about good dental hygiene during her Dentistry placement in Sri Lanka.

Medical electives for students

This project is also perfect for university medical and healthcare elective students. The real-world insight and knowledge you gain will help shape you as a future medical professional. You will also learn to work with different people and get a broader perspective of global healthcare systems and issues. This benefits your career for years to come. We can organise a placement that meets all of your university's requirements.


Read more about how we organise healthcare electives.  


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Sri Lanka. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Sri Lanka staat bekend voor zijn diverse landschappen, van stranden tot de jungle, je kunt het allemaal terugvinden in dit land.


Bezoek de verschillende markten zoals de Pettah Market. Praat met de lokale verkopers, beleef de geweldige sfeer. Wil je de lokale cultuur verder opsnuiven, bezoek dan het National Museum of Colombo. Ook de Gangaramaya Buddhist Temple is een must-see.


in Galle, een havenstad met heel wat Nederlands erfgoed, bestaat uit verschillende historische gebouwen uit de koloniale periode. Je kunt ook de natuur ontdekken en de vele watervallen en traditionele dorpen tussen de heuvels.


In de nationale parken van Sri Lanka kun je wildlife spotten van luipaarden tot olifanten. Ga vogels spotten of wandel in een regenwoud met een tropische biodiversiteit.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners