You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Natuurbehoud project in Ecuador

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 1 maart 2020 t/m zaterdag 14 maart 2020
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
  • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020

  • Waar: San Cristobal Island
  • Type projecten: Sociale zorg & natuurbehoud
  • Jouw rol: Als vrijwilliger ben je tijdens deze reis betrokken bij verschillende werkzaamheden op het natuurbehoud project in het Galapagos National Park en daarnaast organiseer je leuke activiteiten voor de lokale kinderen in zorgcentra.
  • Accommodatie: In een vrijwilligershuis
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Sociaal project in Ecuador

Jongerenreizen sociale zorg en natuurbehoud in Ecuador

Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger te werken met kinderen, mee te helpen op een natuurbehoud project én te leven op een prachtig eiland? Dan is dit project perfect voor jou! De Galapagos eilanden hebben een spectaculair natuurlandschap en staan bekend om hun rijke fauna en flora. Dit zorgt voor de perfecte bestemming voor vrijwilligers die willen reizen en de wildernis van dichtbij willen ervaren.

Vrijwilligers kunnen tijdens deze jongerenreis deelnemen aan zowel een sociaal project als aan een natuurbehoud project.

Tijdens het natuurbehoud project krijg je de unieke kans om betrokken te raken met verschillende lopende projecten in het Galapagos National Park. Je zal kunnen helpen bij verschillende werkzaamheden zoals restauratiewerken, monitoren van zeeleeuwen en zeeleguanen, onderzoek naar de populatie van zeevogels, schoonmaken van de stranden en organiseren van workshops voor de lokale gemeenschap om meer bewustwording te creëren rond het milieu.

De andere week zal je doorbrengen op een van onze sociale projecten die een zomerkamp voorzien voor kinderen uit de stad Puerto Baquerizo Moreno. Onderwijs en het leren van Engels is voor de kinderen op het eiland erg belangrijk en daarom zal je betrokken worden bij de organisatie van creatieve en educatieve activiteiten in zorgcentra.

Jouw tijd op de Galapagos eilanden biedt je ook de unieke gelegenheid om je Spaans te oefenen met de lokale bevolking. Dit is de perfecte manier om je taalkennis te vergroten en enkele woorden Spaans op te pikken of je Spaans te verbeteren.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen in Ecuador als jij. Dit zorgt ongetwijfeld voor een onvergetelijke reis!

Verblijf bij een gastgezin

Op het San Cristobal eiland zal je met de andere vrijwilligers verblijven bij een vrijwilligershuis op tien minuten rijden van het centrum van Puerto Baquerizo Moreno. 

Weekendactiviteiten in Ecuador

Tijdens deze jongerenreis zal je meer te weten komen over de cultuur in Ecuador en op de Galapagos eilanden. Dit doe je samen met de andere vrijwilligers in groepsverband, waardoor het zeker een gezellige tijd gaat worden. In het weekend krijg je de mogelijkheid om een of twee van de nabijgelegen eilanden te bezoeken. Daarnaast organiseren we doordeweeks ’s avonds ook sociale activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Deze jongerenreis is dus de perfecte gelegenheid om te genieten van dit prachtige eiland terwijl je je steentje bijdraagt als vrijwilliger.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles vlot verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Bij aankomst worden de vrijwilligers in groepen verdeeld en daarom kan de volgorde van de projecten verschillen.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Neem dan zeker een kijkje naar onze reguliere projecten: Sociaal project of Natuurbehoud project in Ecuador.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲