Volunteers work with children and help protect the environment in Ecuador on our project for teenagers

Groepsreis kinderopvang en natuurbescherming in Ecuador voor jongeren

Doe vrijwilligerswerk met kinderen op een zomerkamp en help bij Natuurbehoud in het Galapagos National Park

In een oogopslag

Besteed een deel van je zomer aan vrijwilligerswerk met andere jongeren in Ecuador. Je werkt met kinderen op een zomerkamp en doet natuurbehoud werk in het Galapagos National Park.

Jouw tweeweekse reis wordt verdeeld in twee delen. In de eerste week werk je met de natuurbeschermers in het Galapagos National Park en help je bedreigde dieren en planten te beschermen. Dit is een unieke kans, aangezien wij als enige organisatie een officiële overeenkomst hebben om in het park te mogen werken.

Je tweede week breng je door op een zomerkamp van de gemeenschap. Je helpt de kinderen om plezier te hebben en al spelend te leren.

Dit project staat open voor jongeren van over de hele wereld, dus je zult zeker interessante nieuwe mensen en vrienden voor het leven ontmoeten.

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Past vrijwilligerswerk in Ecuador bij mij?

Wil je je zomer doorbrengen door op een uniek eiland te wonen, waar je mensen en het milieu helpt? Dan zul je zeker genieten van onze Kinderopvang & Natuurbehoud Jongerenreis op de Galapagos. Het is een project voor elke tiener die iets alternatiefs wil doen en graag buiten is.


Dit project is specifiek ontworpen voor tieners. We hebben een vast schema en onze medewerkers zijn de hele tijd aanwezig voor begeleiding en ondersteuning.


Je hebt geen enkele ervaring nodig. Het enige dat we van je vragen is het verlangen om te helpen, te leren en te verkennen. Dit programma is een geweldige manier om praktijkervaring op te doen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zoals teamwerk en organisatie. Je kunt het gebruiken om je sollicitatie of cv voor een universiteit of een baan net dat beetje extra te geven.


Wat ga ik op dit project doen?

Dit tweeweekse project is verdeeld in twee delen. Je brengt een week door met het ondersteunen van onze natuurbeschermingsinitiatieven in het Galapagos National Park. De tweede week breng je door met kinderen op een zomerkamp. Je helpt bij de volgende activiteiten:


  • Werk met natuurbeschermers in het Galapagos National Park
  • Help kinderen al spelend te leren op een zomerkamp
  • Verbreid je eigen horizon met unieke ervaringen op het eiland

Je werk tijdens deze Jongerenreis wordt in twee hoofdcategorieën verdeeld:


Help de lokale flora en fauna beschermen


Galapagos huisvest een unieke bevolking aan vogels en andere diersoorten. Het wordt dan ook beschouwd als onderzoekshotspot voor wetenschappers van over de hele wereld. In je eerste week werk je met natuurbeschermers op verschillende onderzoeksprojecten in het Galapagos National Park.


Het park is onderbemand vanwege een gebrek aan financiële middelen. Daardoor is het moeilijk voor de medewerkers om veel van het nodige onderzoek zelf uit te voeren. Als extra paar helpende handen zul je hen helpen data te verzamelen tijdens onderzoeken. Dit is belangrijk werk, aangezien de resultaten gebruikt worden om het Ministerie van het Milieu op beleid te adviseren.


Je raakt ook betrokken bij het verwijderen van uitheemse planten. Deze planten vormen een bedreiging voor de lokale soorten die alleen op de Galapagos gevonden worden. Je helpt ook om mangroves te planten om het leefgebied van het zeeleven rondom het eiland te herstellen.


Door workshops te geven aan de lokale gemeenschap zul jij ook een rol spelen in het vergroten van bewustzijn over het belang van het beschermen van de unieke natuuromgeving van de Galapagos.


Help kinderen spelend leren


In je tweede week help je een zomerkamp voor kinderen in Puerto Baquerizo Moreno te organiseren. Zet al je energie en creativiteit in om:


  • Eenvoudige Engels les te geven
  • Educatieve spelletjes te spelen
  • Knutsel- en sportactiviteiten te leiden


Als vrijwilliger zul je een groot verschil uitmaken door lokale kinderen tijdens hun vakantie actief bezig te houden. Dit is ook een enorme steun voor de ouders die geen tijd kunnen vrij nemen van werk en zich misschien zorgen maken over de veiligheid van hun kinderen overdag.


Verbreed je horizon


Terwijl je de lokale gemeenschap en het milieu helpt zal je ook de kans krijgen om je eigen horizon te verbreden. Aangezien je bij een gastgezin woont zal je dagelijks met locals te maken hebben en meer leren over de unieke cultuur van de Galapagos.


Dit is ook een geweldige manier om je Spaans te verbeteren of Spaans te leren.


Als deel van ons reisschema nemen we je mee op een weekenduitje naar een van de eilanden in de buurt van San Cristobal. Dit zal je de kans geven om meer van de Galapagoseilanden te zien en een beter inzicht te verwerven in het lokale leven.


Waar in de Galapagos ga ik werken?

San Cristobal

De Galapagos Eilanden zijn ontzettend interessant voor iedereen met interesse in biologie, wetenschap en natuur. Deze vulkanische eilanden huisvesten een enorm aantal diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Een paar voorbeelden zijn de reuzeschildpad, zeeleguanen, Galapagos pelsrobben en Galapagos pinguïns.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ecuador Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van deze Jongerenreis is om medewerkers te helpen met natuurbehoudwerk en om te helpen een zomerkamp voor achtergestelde kinderen te organiseren.


Vanwege onvoldoende financiële steun van de overheid is het Galapagos National Park onderbemand. Dit maakt het moeilijk voor medewerkers en natuurbeschermers om alles te doen wat nodig is. Het betekent ook dat onderzoeksprojecten vertraging oplopen.


Je hebt een belangrijke rol, waarbij je diersoorten in kaart brengt en telt, waardevolle wetenschappelijke data verzamelt en herbebossingswerk doet in het park.


Tijdens de schoolvakanties kunnen de meeste ouders geen tijd vrij nemen om voor hun kinderen te zorgen. Ons zomerkamp helpt leerkrachten en verzorgers om de kinderen bezig te houden en te stimuleren in een veilige omgeving.


Tenslotte geeft dit project je ook de kans om veilig naar een unieke bestemming te reizen en nieuwe vrienden te maken uit andere delen van de wereld. Het is natuurlijk ook een uitstekende manier om deel te kunnen nemen aan iets positiefs voor de lokale gemeenschap en het milieu!

A teenager does conservation volunteer work and works with children in the Galapagos

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in San Cristobal. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners