You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een landbouw project in Argentinië

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Villa Rumipal
 • Type projecten: Landbouw
 • Jouw rol binnen dit project: Planten van zaden, het oogsten en verkopen van groenten en het organiseren van workshops voor de lokale bevolking
 • Accommodatie: Hostel 
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Vrijwilligers vanaf 16 jaar zijn in Argentinië welkom om mee te werken op biologische en duurzame landbouwgrond, gelegen bij ons dierenverzorgingsproject in Villa Rumipal op zo'n 100 kilometer van Cordoba. Je hebt geen ervaring nodig op het gebied van landbouw of tuinieren, dus iedereen is welkom! Tijdens het vrijwilligerswerk bij dit project leer je meer over het verbouwen van je eigen groenten, zoals de locatie en grootte van het land, de hoeveelheid zonlicht, hoe vaak en hoeveel je water moet geven en welke groenten in welk seizoen horen. Misschien is het zelfs voor jou een ideaal project als basis voor jouw stage in het buitenland.

Vrijwilligerswerk op het biologisch en duurzaam landbouw project in Villa Rumipal 

Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe het proces van biologische landbouw precies in zijn werk gaat? Of hoe scharreleieren worden geproduceerd? Dit is je kans om hierover alles te weten te komen! Vrijwilligers die voor deze optie kiezen, komen terecht op een biologische boerderij in het Pumakawa natuurreservaat in Villa Rumipal, ongeveer 100 kilometer afstand van Cordoba.

Als vrijwilliger word je betrokken bij taken zoals:

 • Het biologisch landbouw proces
 • Het duurzaam verbruik van natuurlijke bronnen
 • Wisseling van oogsten en ongediertebestrijding
 • Het afbraakproces en verschillende soorten compost
 • Gezondheidscontroles van konijnen
 • Productie van scharreleieren

Momenteel ontvangen deze projecten geen ondersteuning vanuit de overheid, daarom worden de gekweekte groenten voor een lage prijs verkocht aan de lokale bevolking. Dus door middel van het verbouwen van hun eigen biologische groente, worden ze zelfvoorzienend en is er daarnaast een kleine bron van inkomsten uit de verkoop van een deel van de oogst. Op dit project leer je als vrijwilliger niet enkel over landbouw, maar draag je ook bij aan de duurzaamheid van dit waardevol project.

Vrijwilligerswerk landbouw project in Argentinië

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Of kies voor een taalcursus Spaans om nog meer uit jouw avontuur te halen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Taalcursus Spaans in Argentinië

Kennis van de Spaanse taal helpt je om meer uit je project te halen en om makkelijker je weg te vinden als je bijvoorbeeld in het weekend op stap gaat. Voor het verrichten van sociaal vrijwilligerswerk is het beheersen van de basis van de Spaanse taal geen vereiste. Projects Abroad biedt je wel de mogelijkheid aan om in Argentinië deze taal te leren. Klik op taalcursussen Spaans voor meer informatie.

Je kan al vanaf twee of drie weken deelnemen aan dit landbouw project in Argentinië indien je niet de tijd hebt om vier weken of langer deel te nemen. Je zal waardevolle culturele inzichten verwerven en nauw samenwerken met de lokale bevolking. Desondanks zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken dan een vrijwilliger die voor een langere periode deelneemt.

Stage
Agenda informatiedagen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲