You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een landbouw project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Noepe, 25 km ten noorden van Lomé
  • Type projecten: Landbouw
  • Jouw rol binnen dit project: Binnen dit project zal je lokale boeren helpen bij het verbouwen van biologische gewassen en het verzorgen van de vele boerderijdieren
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Alleen in het droge seizoen mogelijk (november -maart en augustus - september)
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers van 16 jaar in Togo om deel te nemen aan een landbouw project. Ben jij geïnteresseerd in landbouw en zou je graag meer leren over het duurzaam verbouwen op een biologische boerderij, dan is dit landbouw project geschikt voor jou. Je hebt voor dit project geen specifieke ervaring nodig, iedereen is welkom! Bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie, of op een stage in het buitenland, maar ook tijdens een sabbatical of als je gewoon wat tijd over hebt. Dit project is al beschikbaar vanaf een deelname van 2 weken.

Vrijwilligerswerk op een boerderij in Togo

Je komt als vrijwilliger op het landbouw project te werken op een lokale boerderij, zo’n 25 km ten noorden van Lomè, de hoofdstad van Togo. Deze boerderij is het eindproduct van een groepsproject om de lokale gemeenschap te helpen ontwikkelen. De groep heeft de naam GADUS (Group Aggropastorale pour le Developpment Universel et Social) en heeft momenteel 13 leden.

Werkzaamheden als vrijwilliger op een boerderij in Togo

Vrijwilligerswerk op het landbouwproject in Togo

De boerderij houd zich bezig met zowel het verbouwen van gewassen als met veehouderij. Als vrijwilliger krijg je dan ook de mogelijkheid bij beide activiteiten te worden betrokken. Zo zal je zorgen voor de boerderijdieren zoals, eenden, schapen, geiten, kippen en varkens. En daarnaast help je mee met de verbouwing van gewassen door te zaaien, te zorgen voor irrigatie van de velden, te oogsten en te helpen bij het verder bewerken van producten zoals cassave en mais.

Je kunt ook helpen bij beheer van het land en het verpakken van de geoogste producten voor klanten of verkoop op de markt. Je zal werken met een gevarieerd aanbod van biologische producten, van gember en teak hout tot palmnoten en wijn.

Tijdens je project verblijf je bij een lokaal gastgezin in Lomè. Het is een half uur reizen naar het dorpje Noépe en de boerderij.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲