You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een rechten project in Mongolië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Ulaanbaatar
  • Type Project: Rechten
  • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger werk je mee bij een lokaal advocatenkantoor of juridische firma.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Je moet minimaal 1 jaar rechtenstudie of andere relevante opleiding hebben afgerond

Het rechten project in Mongolië is gevestigd in Ulaanbaatar, geografisch gezien de meest afgelegen stad in de wereld! Hier zal je leven en werken op korte afstand van het stadscentrum, maar zal de dagelijkse wandeling naar je werk je langs een verscheidenheid aan leefgebieden voeren, van grote flatgebouwen tot districten waar de mensen nog in ‘ger’ tenten leven. Dit is een rechten stage als geen ander!

We werken met een aantal verschillende juridische organisaties samen. Deze organisaties zijn actief binnen vakgebieden die constant in ontwikkeling zijn, om het voor Mongolië mogelijk te maken om de rest van de wereld bij te houden. Nog geen 25 jaar geleden werd het land nog geregeerd door een regering die beleidsmatig gezien veel overeenkomsten vertoonde met het communistische model. Het juridische kader was voor het grootste gedeelte gebaseerd op dat van de voormalige Sovjet Unie, maar kwam ten einde toen dit in 1990 de Sovjet Unie werd opgeheven. 2 jaar later werd de nieuwe democratische staat tot stand gebracht.

Als één van de kleinere economieën op de wereld en door het enorme oppervlakte van het land in verhouding tot de populatie, was het Mongoolse rechtssysteem gebaseerd op gewoonterecht en in het begin erg langzaam qua ontwikkeling. De laatste jaren echter, is het land zich steeds meer naar buiten gaan richten en voert aanzienlijke en fundamentele veranderingen door. Jij kunt betrokken raken bij dit proces!

Ons rechten project in Mongolië zal een waardevolle toevoeging zijn op jouw CV en zou jou wel eens kunnen helpen bij het vinden van een baan in dit zeer competitieve vakgebied, wanneer je bent afgestudeerd. Een stage bij één van onze partnerorganisaties geeft jou gegarandeerd een fantastisch onderwerp om over te praten tijden een sollicitatiegesprek.

Vrijwilligers op het rechten project kunnen verwachten op maandag tot met vrijdag van 9u tot 17u te werken, met de mogelijkheid om meer uren te maken als je dat wilt. Alle vrijwilligers op dit project moeten bereid zijn zelf veel initiatief te nemen, onze projecten hebben een hoog tempo en vrijwilligers die proactief zijn, werk zoeken, vragen stellen en indruk maken op hun supervisors zullen een eersteklas ervaring opdoen.

Jouw rol als vrijwilliger op het rechten project in Mongolië

Vrijwilligerswerk rechten project in Mongolië

Als je deelneemt aan het rechten project in Mongolië zal je komen te werken voor een bedrijf dat te maken heeft met een verscheidenheid aan cliënten binnen zowel het economische als het juridische vakgebied, waardoor je een brede ervaring op zal doen op dit gebied. Je zult betrokken worden bij verschillende aspecten van het juridische proces, zoals het interviewen van mensen, het schrijven van juridische stukken, onderzoek doen naar juridische zaken of het opstellen van contracten.

Eén van onze nieuwste partnerorganisaties is een adviesbureau voor een groot aantal lokale en internationale bedrijven. Hier kun je naast je dagelijkse werkzaamheden, ook wat tijd besteden aan het helpen van je collega’s bij hun Engelse juridische woordenschat, om hen zo meer zelfvertrouwen te geven bij het werken met cliënten in het buitenland. Je helpt hen eveneens bij het vertalen en evalueren van Engelse documenten.

Het is eveneens mogelijk om de advocaten te vergezellen bij hoorzittingen. Zo ervaar je alle aspecten van het juridische stelsel van Mongolië. 

Van alle deelnemende vrijwilligers op dit project wordt verwacht dat zij al enige juridische kennis bezitten en op zijn minst het eerste jaar van de rechtenstudie hebben afgerond. De meeste vrijwilligers die deelnemen zijn al halverwege hun rechten studie of hebben deze reeds afgerond en zijn op zoek naar praktische werkervaring bij een juridisch bedrijf in het buitenland.

Jouw verblijf in Mongolië

Als vrijwilliger in Mongolië verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Mongoolse cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het is voor dit project geen vereiste om Mongools te spreken, maar als je een basiskennis van de taal hebt kun je wel gemakkelijker met de lokale bevolking communiceren. Het is dan ook mogelijk om een taalcursus Mongools te volgen tijdens je project. 

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲