Parliament at Sukhbaatar Square, a site to visit during a Law internship in Mongolia.

Rechten stage in Mongolië

Reis naar Mongolië, doe waardevolle werkervaring op bij een lokaal advocatenkantoor en geef je CV een boost

In een oogopslag

Ontdek Azië en doe een rechten stage in Mongolië bij een advocatenkantoor. Je gaat samenwerken met Mongoolse advocaten, artikels opstellen en helpen bij het onderzoek naar rechtszaken. Deze stage biedt een praktische werkervaring die je een beter inzicht geeft op het rechtssysteem van een ander land.


Op de stage krijg je dagelijkse taken van jouw eindverantwoordelijke. Stel genoeg vragen, deel je ideeën en stel jezelf open om zoveel mogelijk nieuwe informatie te vergaren over bijvoorbeeld strafrecht, belastingrecht of de immigratiewet.


Je werkt in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Je verblijft bij een gastgezin in de stad en dat belooft voor een unieke en rijke ervaring.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Vier Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
You should have completed at least one year of law studies.


Is deze rechten stage in Mongolië geschikt voor mij?

Deze stage in Mongolië is geschikt voor iedereen die rechten studeert en een unieke ervaring wilt opdoen die waardevol is op je CV.


Je gaat bijleren van professionele advocaten in een druk advocatenkantoor. Deze ervaring maakt je een goede kandidaat voor postgraduaten en job sollicitaties. Het geeft je ook een beter inzicht van het rechtssysteem in een ontwikkelingsland. Deze stage is  zonder twijfel een interessant gespreksonderwerp tijdens sollicitatiegesprekken.


Om deel te kunnen nemen aan deze rechten stage moet je minstens een jaar rechtenstudies hebben afgerond. Heb je deze rechten studies al afgerond dan ben je ook welkom om deel te nemen aan de stage. Onze lokale staff zorgt ervoor dat je gericht werk uitvoert dat overeenkomt met je ervaring en kennis.


Een belangrijk onderdeel van deze stage is om een goede kennis van Engels of Mongools te hebben. Je moet in staat zijn om vlot Engels te lezen, schrijven en praten.


Je kunt op elk moment deelnemen vanaf een periode van vier weken. Hoe langer je blijft, hoe meer je uit deze stage kunt halen.

Students join staff in a meeting during their Law internships in Mongolia.

Wat ga ik doen op deze rechten stage?

Je gaat werken in een lokaal advocatenkantoor of het National Legal Institute. Afhankelijk van wat je kiest, kom je in contact met verschillende soorten rechten. Hier zijn enkele rechtsgebieden die je mogelijk in de praktijk gaat leren kennen:

 

 • Mededingingsrecht en handelingsregelingen
 • Bankieren en Financien
 • Arbeid
 • Milieu
 • Familie
 • Immigratie
 • Verzekering
 • Intellectueel Eigendom
 • Persoonlijk letsel
 • Onroerend goed
 • Wetenschap en Technologie
 • Belasting

 

Je gaat verschillende activiteiten uitvoeren tijdens de rechten stage in Mongolië:

 

 • Leer van ervaren advocaten en je eindverantwoordelijke op je stageplek
 • Voer juridisch onderzoek uit en krijg inzicht in het rechtssysteem van een ontwikkelingsland
 • Woon rechtszittingen bij met de advocaten
 • Leer Engels aan je Mongoolse collega’s

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Leer van ervaren advocaten en je eindverantwoordelijke op je stageplek


Op je stageplek in Mongolië ga je samenwerken met professionele advocaten. Dit geeft je de kans om waardevolle praktische ervaring te verkrijgen.


Voor je van start gaat op de stage, raden we je aan om het Mongools rechtssysteem beter te leren kennen. Vergelijk bijvoorbeeld het rechtssysteem met die van je eigen land en bespreek het met je collega’s. Het geeft hen ook de mogelijk om inzicht te krijgen over het recht in andere landen.


Voer juridisch onderzoek uit en krijg inzicht in het rechtssysteem van een ontwikkelingsland


Een groot deel van je tijd ga je juridisch onderzoek uitvoeren. Dit geeft je een beter inzicht over het lokale en internationale recht en hoe dit wordt toegepast. Je krijgt ook de kans om onderzoek te doen naar de sociale uitdagingen in Mongolië zoals familiegeweld en alcoholmisbruik.


Je bent zelfverzekerd genoeg om een diepgaand onderzoeksdocument op te stellen in het Engels. Je gaat samenwerken met de lokale collega’s om dit document vorm te geven.


Woon rechtszittingen bij met de advocaten


Tijdens deze stage ga je de kans krijgen om de advocaten mee te volgen tijdens hoorzittingen. Stel genoeg vragen en gebruik deze tijd om het rechtssysteem te vergelijken met die van je thuisland. Door je eigen inzet kun je een sterke relatie opbouwen met je collega’s. De interesse die je toont, gaat je meer kansen geven om advocaten mee te volgen tijdens rechtszittingen.


Leer Engels aan je Mongoolse collega’s


Je gaat tijdens de stage een paar Engelse lessen geven aan de lokale staff. Je kunt op deze manier de Engelse vaardigheden van je collega’s helpen verbeteren en een professioneel netwerk opbouwen. Gebruik je creativiteit, plan leuke lessen of spelletjes voor je vertrekt. Praat zeker met jouw projectverantwoordelijke wanneer je deze lessen het best kunt inplannen.  


Waar in Mongolië ga ik werken?

Ulaanbaatar

Je gaat stage doen bij een Mongools advocatenkantoor of het National Legal Institute. Je gaat ook de advocaten volgen tijdens rechtszittingen, waar mogelijk.


Al onze rechtstages zijn gelegen in de hoofdstad, Ulaanbaatar. Je verblijft bij een lokaal gastgezin.


Mongolië is groot en het merendeel bestaat uit open en uitgestrekte landschappen. Het land heeft een boeiende cultuur en geschiedenis. Denk maar aan Genghis Khan, de oprichter van het Mongoolse rijk en de rondtrekkende nomaden. Je kunt deze in het weekend bezoeken of Ulaanbaatar ontdekken.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mongolië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de rechten stage in Mongolië

Je start de ochtend met een ontbijt bij je gastgezin. Je kleedt je formeel aan en met je persoonlijke laptop neem je het openbaar vervoer naar je stageplek. Op je eerste dag ga je vergezeld worden door onze staff, zodat je de weg weet naar de stageplek van je gastgezin.


Je werkt van 10 uur tot 17 uur, van maandag tot vrijdag.


Je gaat werken in een advocatenkantoor of het National Legal Institute. Een projectverantwoordelijke helpt je bij jouw taken en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Stel zoveel mogelijk vragen en leer op deze manier nog veel meer bij.


Je gaat werken in een professionele werkomgeving dus houd hier rekening mee. Wees punctueel en kies voor formele werkkledij. Dit zijn belangrijke aspecten voor een succesvolle rechten stage in Mongolië.


Je gaat juridisch onderzoek uitvoeren en Engelse documenten opstellen voor buitenlandse zaken. Je herziet ook Engelse documenten of helpt bij de vertalingen. Het is ook mogelijk dat je Engelse les geeft aan jouw collega’s of meegaat naar de rechtszittingen.


Tijdens je vrije tijd kun je een weekend doorbrengen bij de nomaden, een Mongools klooster ontdekken of ontspanning vinden met de andere vrijwilligers en stagiaires van over de hele wereld. Breng tijd door met je gastgezin en ontdek de lokale cultuur en gewoontes vanop de eerste plaats.

A local NGO in Ulaanbaatar runs a workshop for students doing Human Rights internships in Mongolia.

De doelen en impact van dit project

Het doel van deze rechten stage in Mongolië is om je een praktische werkervaring te bieden. Je gaat stage doen in een ontwikkelingsland en dat staat goed op je CV. De ervaring die je opdoet in recht geeft je een voorsprong tijdens studie aanvragen en job sollicitaties.


Minder dan twee decennia geleden werd Mongolië geregeerd door een overheid die vergelijkbaar was met het Communisme. Het wettelijke kader was sterk gebaseerd op de voormalige Sovjet Unie. Toen dit op zijn einde kwam in 1990, gebeurde hetzelfde bij het Mongoolse rechtssysteem. In 1992 stelde het land een nieuwe democratische staat en grondwet op.


Als een van de kleinere wereldeconomieën, en vanwege de enorme vlakte dat het land bestrijkt in vergelijking met de bevolking, was het Mongoolse rechtssysteem gebaseerd op het gewoonterecht. Dit betekende dat het een vrij langzaam proces had. In de afgelopen jaren heeft het land zich steeds meer opengesteld voor aanzienlijke en fundamentele veranderingen.


Je krijgt de kans om te ervaren hoe dit jong juridisch systeem zich blijft ontwikkelen. Dit is de perfecte gelegenheid om je theoretische kennis te gaan toepassen.


Help ons met het werk dat we doen in Mongolië en neem deel aan onze rechten stage. Er valt zoveel bij te leren, te zien en te doen!

A Projects Abroad group during their Law internships in Mongolia.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Ulaanbaatar. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mongolië en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Mongolië is een van de meest afgelegen landen in de wereld. Als je ervoor kiest om hier vrijwilligerswerk te doen dan kom je te weten hoe het dagelijkse leven zo verschillend is.


Onze projecten zijn gelegen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van het land. De stad is een mix aan modern en traditioneel. Het Government Palace is een perfect voorbeeld, met een rustieke architectuur met blauw en goud licht.


Zelfs als je in de stad bent is de buitenstad nooit te ver weg. Je kunt de nomadenvolkeren en hun traditionele gers bezoeken. Ga paardrijden of ga eropuit in de prachtige eindeloze steppe van Mongolië.


Het bekende beeld van Genghis Khan is iets wat je moet zien. Het leert je ook veel bij over de geschiedenis van het land.


We organiseren verschillende vrijwilligersprojecten die het hele jaar doorgaan dus de kans is groot dat er andere vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw project. Je kunt alleen reizen of samen met de vrijwilligers het land gaan ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners