You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een Natuurbehoud & Milieu project in het buitenland

In veel van de bestemmingen waar Projects Abroad werkt zijn er projecten op het gebied van Natuurbehoud & Milieu die als basis kunnen dienen voor een stage in het buitenland. Elke van deze projecten richt zich op natuurbescherming in een unieke omgeving. Of je je nu wilt richten op wildlife op de Afrikaanse steppe, zeeleven, tropisch regenwoud of berggebied er is voor iedereen een geschikt project.  deze projecten beiden aansluiting met veel studies, zoals Biologie, Milieukunde, Marine Biologie, Natuur en Bosbeheer. Volg jij een van deze studies dan ben je meer dan welkom voor een uitdagende stage in het buitenland. Ook als jouw opleiding hier niet genoemd wordt, maar je wel raakvlak ziet, zijn er vaak mogelijkheden.

Natuurbehoud & Milieu stage in het buitenland

Wil je graag op een bijzondere locatie stagelopen dan zijn er binnen dier en natuurbehoud verschillende mogelijkheden. Loop bijvoorbeeld stage in de jungle van de Peruaanse Amazone, leer duiken en bescherm het koraalrif in Cambodja of doe onderzoek naar de Rothschild’s Giraffe in Kenia. Je leeft vaak op een prachtige locatie midden in de natuur in een eenvoudige groepsaccommodatie. Heb je specifieke voorkeuren voor bepaalde werkzaamheden, dan kun je dit altijd aangeven.

Jouw werkzaamheden op een buitenlandse stage Natuurbehoud & Milieu

Stage lopen op een Natuurbehoud & Milieu project

Omdat er zoveel verschillende stages mogelijk zijn binnen deze categorie lopen de soort werkzaamheden die je tijdens je stage kunt doen zeer uiteen. Om je toch een idee te geven van wat je tijdens je buitenlandse stage dier en natuurbehoud kunt doen noemen wij hier een aantal voorbeelden: in de verschillende projecten in natuurgebieden en -reservaten wordt onderzoek gedaan naar de flora en fauna en de leefomgeving van dieren en planten beschermd, bij de duikprojecten ga je eerst zelf je duikbrevet halen en wissel je vervolgens de werkzaamheden onder water af met onder andere het geven van voorlichting aan de bevolking.

Voor studenten van gerelateerde studies is altijd een geschikt project te vinden dat als basis voor de stage kan dienen. Naast de reguliere activiteiten op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen onderzoek uitvoeren met gegevens die op het project worden verzameld of zelf een recycle programma opstarten. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Bestemmingen voor Natuurbehoud & Milieu stage

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een Natuurbehoud & Milieu stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemen pagina voor Natuurbehoud & Milieu projecten.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een Natuurbehoud & Milieu project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲