A safari vehicle tours the bushveld with the Projects Abroad volunteers in Botswana.

Aankomst procedure Botswana

Transfer vanaf het vliegveld, vlucht en visums voor jouw trip naar Botswana

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Botswana . Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in Botswana

Als je vrijwilligerswerk gaat verrichten op de natuurbehoud projecten in Botswana, zal je aankomen op het vliegveld in Polokwane (PTG), in het binnenland van Botswana in de buurt van de Limpopo rivier.

Als je in de mogelijkheid bent kun je het beste een vlucht zoeken waar je landt op een maandag. Wanneer je eenmaal bent geland zal je kennismaken met onze Projects Abroad vertegenwoordiger. Ze dragen een Projects Abroad t-shirt of ze dragen een bord met grote letters “Projects Abroad”.

Vanaf het vliegveld stap je in de auto voor een drie uur lang durende autorit naar ons basiskamp in het wild bij het natuurreservaat Tuli.

Boek je vlucht naar Botswana

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Botswana

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Botswana

Een keer per week kun je samen met een medewerker mee naar de stad gaan om de koelkast bij te vullen en alles te kopen waar je al een hele lange tijd verlangt. Daarna ga je terug naar het kamp voor een zelfgemaakte traditionele maaltijd.


In het reservaat is het signaal van je mobiele telefoon beperkt en er is geen internet beschikbaar, een onderdeel waar veel van onze vrijwilligers van genieten!

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Botswana

We verwachten niet dat je alles weet over het behoud van de Afrikaanse bossen wanneer je aankomt. We hebben zelfs je eerste dag opzij gezet om je van alles te vertellen over wat er nou eigenlijk in het reservaat gebeurt. Op de eerste dag van je project ontmoet je de lokale medewerkers en andere vrijwilligers. Je zult een deel van het werk dat we daar doen observeren en horen over je rol.


De lokale bevolking zal je rondleiden en uitleg geven over werkzaamheden voordat je zelf aan de slag gaat op je tweede dag. Je zal nooit aan je lot worden overgelaten, er zijn genoeg medewerkers die je steunen en je aanwijzingen zullen geven.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners