Projects Abroad volunteers pose for a photo with a staff member outside the placement in Fiji.

Aankomst procedure in Fiji

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor jouw reis naar Fiji

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Ecuador. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project. 

Luchthaven en transfer in Fiji

Je zult een medewerkers van Projects Abroad ontmoeten wanneer je aankomt op het Nadi Airport (NAN) in Fiji. Het is ongeveer 15 minuten rijden naar het centrum van Nadi waar ons kantoor is gevestigd. De kosten van de transfer is inbegrepen bij de prijs, je hoeft je dus geen zorgen te maken over onverwachte kosten.


Vanaf het vliegveld zal je per taxi naar je gastgezin worden gebracht. Je kunt ontspannen en rusitg je spullen uitpakken voordat je wordt opgehaald voor de volledige introductie. Je begint de introductie bij het Projects Abroad kantoor, vervolgens zal je de omgeving gaan verkennen.


Als je ons natuurbehoud project in de Pacific Harbor volgt (afhankelijk van je aankomsttijd), zal je een nacht bij een lokaal gastgezin overnachten. Eén medewerker van Projects Abroad zal je de volgende morgen ophalen en meenemen op de bus naar Suva.


Als je een eerdere vlucht hebt, zal je gelijk op de bus worden gezet naar de Pacific Harbor. Onze medewerkers zullen je bij de bushalte ophalen en vervoeren naar je accommodatie.

Boek je vlucht naar Fiji

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Fiji

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.


Je ontvangt een visa bij aankomst als je maximaal 14 dagen blijft. Wil je langer blijven? Dan zal je $87 moeten betalen voor 15 tot 90 dagen en $217 voor 91 tot 180 dagen.

Jouw introductie en oriëntatie in Fiji

Op je eerste dag krijgt je een introductie en oriëntatie door je nieuwe omgeving. Onze medewerkers zullen je de omliggende dorp laten zien en ze leggen je uit hoe het vervoer werkt in Fiji. Ook laten ze zien waar je een simkaart kunt kopen, en geld in kunt wisselen.


Je zult het kantoor van Projects Abroad bezoeken en er zal meer worden verteld over de verschillende projecten hier in Fiji. We geven je ook een introductiepakket, hierin zit informatie over het land en inlichtingen over de veiligheid hier in Fiji.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Fiji

Als een nieuwe vrijwilliger, ontvang je veel begeleiding op je eerste dag. Je gaat pas echt werk verrichten op je tweede dag. Wanneer je voor de eerste keer op je werk/stage arriveert, krijg je een rondleiding en ontmoet je de mensen waarmee je zult werken. Het is belangrijk dat je bent voorbereid, daarom kun je op je eerste dag eerst zien wat er allemaal gebeurd op de werkplaats.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners