Volunteers in Romania listen to a Projects Abroad staff member during an induction tour.

Aankomst procedure in Roemenië

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Roemenië

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Roemenië. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Vliegveld en transfers in Roemenië

Een medewerker van Projects Abroad zal je verwelkomen op het vliegveld Otopeni. Vanaf daar zal je vervoerd worden van Boekarest naar Brasov. Deze rit zal rond de 2,5 uur duren, je zal ook langs de indrukwekkende Carpathian gebergten rijden. Je ontdekt het Roemeense platteland terwijl je met paard en wagen tussen de bomen rijdt.


De kosten van het vliegveld in Boekarest naar Brasov worden volledig gedekt door Projects Abroad.

Boek je vlucht naar Roemenië

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Roemenië

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.


De meeste vrijwilligers die naar Roemenië gaan, hoeven geen visum te regelen. Een toeristenvisum voor 90 dagen kan meestal bij aankomst worden geregeld. Als je langer dan 90 dagen blijft, dien je voor aankomst een tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen.


Let erop dat Roemenië geen deel uitmaakt van de Schengen-visa-overeenkomst. Ondanks dit, hebben Schengen-visumhouders geen speciaal Roemeens visum nodig om het land te bezoeken.

Jouw introductie en oriëntatie in Roemenië

Op je eerst dag in Brasov, zal een medewerker van Projects Abroad je op komen halen om je de stad te laten zien en het leven te ervaren in Transylvania. Ze zullen je laten zien hoe het busvervoer werkt, en hoe je naar de belangrijke plekken kan gaan. Zoals banken, winkels, postkantoren en het kantoor van Projects Abroad.


Je krijgt ook meer te horen over de manier waarop we onze projecten in Roemenië uitvoeren. Op deze manier kun je je volledig voorbereiden op je vrijwiligerswerk.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Roemenië

Op je eerste dag zal je vooral bezig zijn met het verkennen en het ontdekken van je nieuwe werkplek. afhankelijk van waar je verblijft en werkt, loop je of neem je de bus. Een medewerker van Projects Abroad helpt je hierbij. Als je werkt op een standaard project, worden alle werkgebonden transportkosten gedekt door Projects Abroad.


Onze medewerkers nemen je mee naar je project en stellen je voor aan je projectsupervisor. Je wordt dan rondgeleid en ze leggen precies uit wat er van je verwacht wordt. Je zult ook andere vrijwilligers ontmoeten op je eerste dag. Je start pas echt met werken op je tweede werkdag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners