A staff member gives the Projects Abroad volunteers a cultural induction in Vietnam.

Aankomst procedure Vietnam

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Vietnam

We hebben alle informatie voorbereid die je nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Vietnam. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Vliegveld en transfers in Vietnam

Je komt aan op Noi Bai International Airport (HAN). Een Projects Abroad-chauffeur zal je verwelkomen in de buurt van de aankomsthal, ze dragen een Projects Abroad-t-shirt en hebben een ID bij zich.


Na aankomst op de luchthaven brengt onze chauffeur je naar jouw accommodatie. Dit is ongeveer 40 minuten rijden van de luchthaven naar net buiten het centrum van Hanoi. Ons kantoor bevindt zich in de buurt van het centrum van Hanoi en liggen op ongeveer 45 minuten van de luchthaven, afhankelijk van het verkeer. We dekken de kosten van alle transfers van en naar de luchthaven.


Wanneer je bij de accommodatie aankomt, staat een andere medewerker van Projects Abroad voor je klaar. Als je 's avonds arriveert, neemt een medewerker contact met je op bij aankomst om ervoor te zorgen dat de rit met de transfer naar jouw accommodatie soepel verloopt.


Zelfs als je vrijwilligerswerk doet in een landelijk gebied buiten Hanoi, zoals Thuy An, volg je dezelfde aankomstprocedures als vrijwilligers die in Hanoi verblijven. Je reist de dag na je introductie in Hanoi naar je projectlocatie.

Laat ons je vluchten naar Vietnam boeken

Projects Abroad heeft meer dan 20 jaar ervaring met het regelen van vluchten voor duizenden vrijwilligers van over de hele wereld. Het zoeken van vluchten online kan een tijdrovend, onoverzichtelijk en frustrerend proces zijn. Laat ons het werk voor je doen!


We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten via Projects Abroad.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Vietnam

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegevens voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Vietnam

Onze medewerkers zullen je helpen je bij alles wanneer je net arriveert. Als je in het weekend arriveert, dan zal de introductie op maandag beginnen. Als je doordeweeks aankomt dan zal de introductie gewoon de dag daarop beginnen. Medewerkers van Projects Abroad geven je een rondleiding in het dorp of stad waar je terechtkomt. Ook krijg je de gelegenheid om een simkaart te kopen of geld te wisselen.


Je zal ons kantoor bezoeken en meer te weten komen over hoe we onze projecten in Senegal uitvoeren. We zullen je ook een introductiepakket geven, dat nuttige informatie bevat, zoals kaarten en contactgegevens.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Vietnam

Op je eerste dag zal een medewerker van Projects Abroad met je mee- reizen van je gastgezin naar het project. Ze zullen je alles laten zien en je zal andere vrijwilligers ontmoeten. Zo wordt je goed bereid voor het werk dat je gaat verrichten de tweede dag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners