You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland tijdens je tussenjaar

Tussenjaar in het buitenland met Projects Abroad

Een tussenjaar wordt vaak genomen na de middelbare school en voor de start van een nieuwe studie. Het komt ook voor dat er wordt gestart met een studie, maar dat na verloop van tijd blijkt dat deze studie het toch niet is. In veel gevallen wordt er dan alsnog gekozen voor een tussenjaar. Daarnaast besluiten steeds meer studenten om na hun studie een tussenjaar te nemen voordat ze starten met werken.

Maar waarom zou je kiezen voor een tussenjaar in het buitenland? Enkele reden hiervoor kunnen zijn:

  • Je doet werkervaring op, wat een meerwaarde is voor je CV
  • Het kan helpen bij je toekomstige studie zoals bij de decentrale selectie voor de studie geneeskunde
  • Persoonlijke ontwikkeling en levenservaring
  • Het geeft je de kans om na te denken welke studie wel goed bij je past
  • Culturele onderdompeling
  • Je vergroot je talenkennis
  • Internationale netwerk opbouwen

Invulling van je tussenjaar in het buitenland

Vrijwilligerswerk in je tussenjaar

Het maken van de keuze om een tussenjaar in het buitenland te nemen is een grote, maar ook spannende beslissing. Wij helpen je graag om je tussenjaar nuttig en waardevol in te vullen. Er is een ruime keuze uit verschillende vrijwilligersprojecten in wereldwijde bestemmingen. De projecten lopen over het algemeen een geheel jaar door en er zijn geen vaste startdata. Je kunt zelf bepalen wat je wanneer en voor hoelang wilt gaan doen. Je hoeft overigens niet heel je tussenjaar met vrijwilligerswerk in het buitenland in te vullen, je kunt er ook voor kiezen om dit voor een bepaald aantal maanden of weken te gaan doen. Je kunt je vrijwilligersproject ook combineren met een taalcursus of zelfstandig reizen.

Naast de reguliere vrijwilligersprojecten heeft Projects Abroad een Global Gap Wereldreis opgezet waarin je 8 maanden lang naar 5 verschillende bestemmingen afreist. Binnen deze bestemmingen neem je deel aan verschillende vrijwilligersprojecten samen met de andere vrijwilligers die aan dit programma deelnemen.

Vind je de Global Gap Wereldreis te lang, of wil je graag naar andere bestemmingen afreizen? Stel dan je eigen wereldreis samen. Je kunt meerdere bestemmingen en projecten combineren. Het geeft je de vrijheid om je eigen tussenjaar in te vullen.

Vrijwilligerservaring Douwe de Vries op het bouw project in zijn tussenjaar
Douwe de Vries – Natuurbehoud & Milieu en Bouw project Zuid-Afrika
Projects Abroad heeft mij geholpen om mijn dromen waar te maken:

- Ik heb de mooiste en de donkerste kanten van Afrika gezien.
- Ik heb gebungeejumpt van de hoogste bungeejumpbrug ter wereld.
- Ik heb mezelf leren kennen en ben een stuk zelfstandiger geworden.

Ik kan het dan ook iedereen aanraden om een tussenjaar te nemen en met Projects Abroad een stap in het onbekende te wagen. Het kost veel geld, maar het geeft je een onbetaalbare ervaring terug! Lees meer…

Budget voor je tussenjaar

Vrijwilligerswerk in je tussenjaar in het buitenland

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je je budget gaat bepalen. Neem de tijd om na te denken wat je precies wilt je doen in je tussenjaar en hoe je dit gaat bekostigen. Sommigen hebben het geluk dat ze meteen al over genoeg middelen beschikken om een tussenjaar in het buitenland te financieren, anderen kiezen ervoor om eerst een periode te werken om een gedeelte van de kosten bij elkaar te verdienen.

Naast het hebben van een bijbaantje, doen veel vrijwilligers ook aan fondsenwerving om een gedeelte van het bedrag in te zamelen. Wil je graag tips en ideeën hoe je dit kunt aanpakken, download dan onze fondsenwervingsgids die kan je er zeker bij helpen.

Weet jij al precies welke bestemmingen en projecten jij in je tussenjaar wilt combineren, maar kom je er niet uit hoe je de kosten uit moet rekenen? Neem dan contact met ons op zodat we je daar bij kunnen helpen.

Aanmelden

We hebben geen uitgebreid selectieproces voor vrijwilligers. De belangrijkste dingen zijn jouw enthousiasme, motivatie en een goede basis Engels (in sommige gevallen Frans of Spaans). We vragen ook de naam van een docent of werkgever aan wie we een referentie kunnen vragen. Het invullen van je tussenjaar vraagt tijd, we raden je daarom aan om je 2 tot 3 maanden vooraf aan te melden, zodat je voldoende tijd hebt voor de voorbereiding. Wanneer je graag geld wilt inzamelen raden we je aan om hier 6 tot 9 maanden vooraf mee te starten. Nadat je bent aangemeld via ons online inschrijfformulier en je aanbetaling is verwerkt krijg je binnen een aantal werkdagen contact met je Volunteer Advisor. De Volunteer Advisor gaat je helpen met alle voorbereidingen voor je reis. We helpen je graag met een zo waardevol mogelijk tussenjaar!

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲