You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Mandeville
 • Type projecten: Kinderbeschermingsorganisaties, dagopvangcentra voor kinderen, verzorgingstehuizen voor ouderen en opvangcentra voor mensen met een ernstige beperking
 • Leeftijd van kinderen op het project: Baby’s, kinderen en ouderen
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 10+
 • Jouw rol binnen dit project: Het assisteren van de lokale medewerkers, spelen met kinderen, eenvoudige educatieve activiteiten en algemene ondersteuning geven
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring. Blijf je langer dan 4 weken dan raden we je aan ook een workpermit exemption aan te vragen

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar in Jamaica die met of zonder ervaring sociaal vrijwilligerswerk willen verrichten. Denk je er bijvoorbeeld over om later met kinderen te werken, maar wil je eerst ervaren of dit echt iets voor je is? Of wil je na jaren werken in de kinderopvang graag ervaren hoe het is om in Jamaica te werken? Ga dan het avontuur aan bij een van onze sociale projecten in en rondom Mandeville. Heb je relevante werkervaring op sociaal gebied, kijk dan bij de projecten voor professionals in Jamaica.

Waar werk je als sociaal vrijwilliger in Jamaica?

Vrijwilligerswerk sociaal project in Jamaica

Projects Abroad werkt in en rondom Mandeville samen met scholen, zorgcentra en andere sociale instellingen. Als vrijwilliger ondersteun je het lokale personeel. Zij hebben namelijk veel werkzaamheden in weinig tijd te doen, waardoor jouw hulp van harte welkom is. Je kunt zelf aangeven wat jouw voorkeuren, interesses en eventuele ervaringen zijn, zodat het lokale Projects Abroad het juiste project voor je selecteert. Er wordt van je verwacht dat je hard werkt en 100% inzet voor jouw werkzaamheden, maar ook voor je collega's en de kinderen en volwassenen die je helpt.

Onze project coördinator van de sociale projecten organiseert regelmatig workshops voor de vrijwilligers. Deze workshops zullen tips en instrumenten aanreiken die je helpen het werk op je project beter te organiseren. Er zal ook informatie verstrekt worden over de belangrijkste aspecten binnen sociaal werk, ideeën om eventuele problemen op te lossen en de mogelijkheid voor het geven en krijgen van feedback. Je zal ook nieuwe activiteiten en informele lesmethodes leren om toe te passen tijdens je project.

Wil je langer dan een maand in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aanvragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vrijwilligerswerk op een sociaal project in Jamaica.

In de verschillende lokale instellingen zijn vrijwilligers van harte welkom om de kinderen en ouderen persoonlijke aandacht en emotionele ondersteuning te geven. Jij bent daar samen met de lokale medewerkers verantwoordelijk dat er wordt toegezien op hun voeding, het organiseren van spelletjes en activiteiten, het helpen bij hun huiswerk en hun opvoeding. Het is zelfs mogelijk om - afhankelijk van jouw capaciteiten - handvaardigheid of muziek- en schilderles te geven. Naast de dagelijkse zorgtaken is er dus zeker ruimte voor eigen inbreng en het opzetten van nieuwe activiteiten. Persoonlijk initiatief en creativiteit zijn hierbij belangrijke aspecten. Probeer goed te overleggen met het lokale personeel, zodat jouw inzet goed aansluit bij hun wensen en behoeften.

Veel kinderen die je tegenkomt bij de projecten hebben geen gemakkelijk leven en hebben speciale zorg en aandacht nodig. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld een speciaal dieet en andere hebben een lichte tot ernstige fysieke beperking en hebben fysiotherapie nodig en weer andere volgen speciaal onderwijs. Aan jou de taak om te helpen het leven van deze kinderen te verbeteren. Dit kan al heel eenvoudig door ze aandacht te geven, maar ook door bijvoorbeeld te sporten, spelletjes te doen of te helpen met huiswerk. Misschien wil je zelfs een dagje uit organiseren voor een groep kinderen!

Daarnaast kun je in Jamaica ook werken in een tehuis voor oudere mensen. Hier kun jij als vrijwilliger een bijdrage leveren door deze ouderen die vaak zijn verlaten door hun familie of die erg zijn verwaarloosd, te helpen en ze ondersteuning te bieden. Deze ouderen maak je erg gelukkig door samen met ze te wandelen, ze voor te lezen, met ze te kletsen en ze hun verhaal te laten doen. Uit dit project kun je veel voldoening halen en sta je dichtbij de lokale bevolking.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Jamaica.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Ellen van der Berg op het sociale project in Jamaica
Ellen van der Berg
Er is weinig geld voor vaste medewerkers waardoor op een groep van twaalf kids maar één, of als ze geluk hebben, twee medewerkers zijn. Je begrijpt wel dat het dan lastig is om alle kindjes genoeg aandacht te geven. In het gedrag van de kinderen is dit te zien en hier is ook waar je als vrijwilliger zeer goed van pas komt. Lees meer...

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerswerk in weeshuizen in Jamaica

Onze vrijwilligers hebben jarenlang met kinderen in weeshuizen en andere residentiële zorgcentra in Jamaica gewerkt. Hun waardevolle werk heeft impact gehad: zij hebben de lokale begeleiders geholpen om de levensomstandigheden in deze weeshuizen te verbeteren en kansen gecreëerd voor kinderen door hen te ondersteunen in hun onderwijs en zorg. We hebben echter besloten niet langer op weeshuizen te richten maar ons te focussen op gemeenschapsgerichte- en familiegerichte opvang, omdat we geloven dat dit een stabielere basis biedt aan de kinderen voor wie wij ons inzetten. Je kunt hier meer lezen over de overgang van vrijwilligerswerk in weeshuizen naar gemeenschapsgerichte opvang.

Dit betekent dat je als vrijwilliger in Jamaica niet langer in weeshuizen zal werken, maar in plaats daarvan helpt in dagopvangcentra, kinderdagverblijven, scholen en ondersteuningsgroepen voor ouderen of moeders en kinderen. Op deze manier help je Projects Abroad om nog sterkere relaties op te bouwen met de lokale gemeenschappen en – het belangrijkste – help je families om samen te blijven.

Jamaica Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲