Een vrijwilligers werkt met kinderen in Jamaica en doet een buitenactiviteit om de hand-oog coordinatie te verbeteren tijdens het Kinderopvang project.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Jamaica

Ondersteun kansarme kinderen en verbeter de algemene ontwikkeling en geletterdheid van de kinderen.

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Jamaica en ondersteun de ontwikkeling en geletterdheid van kinderen. Je werkt samen met de lokale leerkrachten in kansarme dagzorgcentra, kleuterscholen instellingen voor kinderen met een beperking. Met dit project doe je praktische ervaring op in kinderzorg en help je mee in het behalen van de langetermijndoelen.


Er bestaat nog steeds een grote ongelijkheid in Jamaica en de armoede blijft aanwezig tot op vandaag. Vele inwoners kunnen niet lezen en de dagzorgcentra hebben een tekort aan personeel. Je helpt tijdens educatieve activiteiten en speelt leuke spelletjes met de kinderen die ze stimuleren om bij te leren. Je verbetert ook de geletterdheid en helpt de kinderen bij het lezen en schrijven.


Je woont en werkt in de het dorp Mandeville. Daar verwelkomt een gastgezin je met open armen terwijl je in jouw vrije tijd de prachtige witte stranden en het tropische landschap van de Caraïben ontdekt!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is dit vrijwilligersproject met kinderen geschikt voor mij?

Wil je meer te weten komen over de ontwikkeling van kinderen? Wil je praktische ervaring opdoen in de kinderopvang? Wil je een helpende hand zijn voor mensen die het nodig hebben? Dan is het kinderopvang in Jamaica iets voor jou.

Je verkrijgt waardevolle ervaring in de kinderopvang, en je leert nieuwe vaardigheden zoals het werken in teams, de leiding nemen en planningen maken. Als je houdt van kinderen en barst van de energie dan is dit project geschikt voor jou.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Je werkt samen met de lokale leerkrachten en zorgverleners en onze medewerkers zijn vlakbij als je met vragen zit. We geven ook regelmatig workshops voor alle kinderopvang en lesgeef vrijwilligers. Hier leer je bij over kinderzorg, wissel je ideeën uit en bespreek je de uitdagingen op het project.

 

Dit project loopt het hele jaar door en je kunt deelnemen op elk moment.

Een groep kinderen speelt samen met speelblokken in een dagzorgcentrum onder begeleiding van een Projects Abroad vrijwilliger die met kinderen in Jamaica werkt.

Wat ga ik doen op het project in Jamaica?

Het werk dat je doet hangt af van de instelling waar je werkt. Hier zijn enkele algemene taken die je uitvoert op het project:


 • Ondersteun de lokale leerkrachten door te focussen op de vroege ontwikkeling van de kinderen en de geletterdheid
 • Verhoog de levenskwaliteit van mensen met een beperking
 • Werk in een verzorgingstehuis en geef de ouderen gezelschap en algemene zorg

Jouw werk kun je onderverdelen in vier categorieën:


Ondersteun de lokale leerkrachten


De eerste kinderjaren zijn belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Het legt de basis voor de toekomst, gezondheid en later succes. Je helpt tijdens de dagelijkse activiteiten zodat de kinderen zich nog beter kunnen ontwikkelen. Je leert de kinderen het alfabet, tellen en verbetert de oog-handcoördinatie. Je kunt ook nieuw lesmateriaal maken zoals kleurrijke posters of speelkaarten. De medewerkers en andere vrijwilligers kunnen jouw werk voortzetten nadat je het project hebt verlaten.


We houden de vooruitgang van elk kind individueel bij in onze Global Impact Database. Je zal de database aanvullen met de info die je verzamelt tijdens jouw werk op het project.


Geef ondersteuning aan de lokale medewerkers die werken met kinderen met een beperking


Je kunt ervoor kiezen om te werken in een instelling voor kinderen met een mentale, fysieke beperking of leerproblemen. De ernst van de beperking verschilt per kind.


Je kunt helpen in het leiden van interactieve activiteiten die de ontwikkeling en de groei van de kinderen bevordert. Sommige kinderen hebben behoefte aan fysiotherapie, aangepaste lessen of individuele diëten. Het lokale personeel ontvangt jouw hulp met open armen.


Werk in een verzorgingstehuis en geef de ouderen gezelschap en algemene zorg


Ouderen worden soms verwaarloosd en kunnen extra ondersteuning goed gebruiken. Je speelt een ondersteunende rol in het begeleiden van activiteiten die de ouderen mentaal, sociaal en lichamelijk stimuleert. Je kan activiteiten doen zoals:


 • Spellen organiseren
 • Voorlezen aan ouderen
 • Gesprekken aangaan
 • Individuele wandelingen maken met de ouderen


Je helpt ook bij maaltijden waar dit nodig is.


Waar in Jamaica ga ik werken?

Mandeville

De meeste instellingen binnen dit project zijn gevestigd in het dorp Mandeville.


Daar werk je in een dagopvangcentrum, kleuterschool, of verzorgingstehuis. De centra voor onderwijs waar we mee samenwerken zijn beheerd door de overheid. Sommige zijn onderbemand, beschikken over weinig middelen en kunnen alle extra hulp goed gebruiken.


Het verzorgingstehuis is een instelling van de overheid voor diegene die geen inkomen verdienen door een psychische of fysieke beperking. Er verblijven meestal zo’n 100 mensen in deze instelling.


Jamaica staat bekend voor zijn prachtige witte stranden en een overvloed aan een weelderige natuur. Jamaicanen zijn altijd heel vriendelijk, warm en heel gastvrij. Je ontdekt al snel dat de algemene ingesteldheid heel relaxt is en reggae nog steeds door alle radio’s gonst.


Tijdens je vrije tijd kun je volop de natuur verkennen, verschillende watervallen ontdekken of gewoon ontspannen op het strand. Enkele aanraders zijn Portland, Ocho Rios, Negril, YS Falls en Treasure Beach.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Jamaica Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het kinderopvang project in Jamaica

Jouw dagelijkse activiteiten zijn afhankelijk van de instelling die je kiest. Gewoonlijk zal je zo’n 5 tot 6 uur per dag werken en je werkdag begint om 8 uur en eindigt rond 14 uur.


Elke dag is anders en de taken zijn heel afwisselend. Het is aangeraden om de kinderen niet te overladen aan nieuwe informatie maar ze ook op tijd te entertainen met spelletjes. Denk aan het zingen van liedjes, dansen of buitenactiviteiten zoals sporten.


De avonden breng je vooral door met jouw gastgezin, die je een warme maaltijd bereidt en graag jouw drukke werkdag met jou overloopt.


In jouw vrije tijd kun je de stad verkennen. Maak wandelingen in de natuur, bezoek watervallen of ontspan op de mooie witte stranden. We organiseren ook regelmatig avonden waar alle vrijwilligers en stagiaires worden uitgenodigd.

Twee vrijwilligers werken met kinderen in Jamaica en helpen tijdens het ontbijt in een kleuterschool tijdens een voeding outreach.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om het basisonderwijs te verbeteren voor de kinderen in Jamaica. Dit zorgt ervoor dat de kinderen beter voorbereid zijn op het niveau van de lagere school.


Veel gemeenschappen in Jamaica zijn zeer achtergesteld. Dit zorgt voor sociale problemen waaronder een gebrek aan een goed basisonderwijs voor kinderen. Ouders kunnen het niet veroorloven om de kinderen naar dagopvangcentra of kleuterscholen te sturen. Met jouw hulp kunnen we deze cyclus van analfabetisme en problemen in het onderwijs verbreken.


Via onze Global Impact Database houden we de vooruitgang van elk kind bij. Tijdens jouw project hou je ook alle gegevens bij in de database.


Dit project geeft ook antwoord op de vraag naar hulp voor de ouderen in Jamaica. Veel van de ouderen op het project zijn verwaarloosd en kunnen niet langer voor henzelf zorgen.


We hebben vijf duurzame doelen vooropgesteld in ons Care Management Plan in Jamaica, die we hopen te bereiken:


 • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
 • Verbeteren van de hygiëne van de kinderen
 • Verhogen van het bewustzijn over een gezonde levensstijl, het milieu en gezinsplanning
 • Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking
 • Verhogen van de emotionele zorg en steun voor ieder kind


Ga mee als vrijwilliger op het project voor kinderen in Jamaica en help mee om onze langetermijndoelen te behalen.

Projects Abroad vrijwilliger helpt een oudere vrouw met persoonlijke zorg tijdens een outreach in Jamaica.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Mandeville. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Jamaica en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Als je denkt aan de tropische Caraïben is het eerste land waaraan je denkt misschien Jamaica. Witte stranden, een veelzijdige cultuur en een rijke geschiedenis. Doe vrijwilligerswerk op dit eiland en krijg de kans om het eiland te verkennen in je vrije tijd.


De lokale keuken bestaat uit delicatessen die je moet proberen zoals jerk chicken en Jamaicaans gebak. Proef de vele delicatessen langs de waterkant en vindt afkoeling in de zee.


In je vrije tijd kun je de marktjes verkennen, de vele musea en het bekende Bob Marley Museum in Kingston. Bezoek Fort Charles en het National Heroes Park, genoeg bezienswaardigheden om uit te proberen.


Tijdens jouw ervaring in het buitenland ga je samenwerken met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Je kunt het land op je eentje verkennen maar dat kan natuurlijk ook met de groep vrijwilligers van de verschillende projecten.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners