You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Public Health project & Taalcursus Frans in Togo

Overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Public Health
  • Jouw rol: Help het lokale personeel bij het bieden van basisgezondheidszorg aan de lokale gemeenschap tijdens medical outreaches.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Gezondheidszorg van Togo

Door vrijwilligerswerk te doen tijdens de Public Health groepsreis naar Togo doe je nuttige medische ervaring op.

Als vrijwilliger op het Public Health project met Taalcursus Frans voor jongeren naar Togo help je lokale gemeenschappen door er medische outreaches te verrichten en kan je Frans leren of je bestaande kennis verbeteren. Deze jongerenreis biedt de unieke mogelijkheid om zowel je medische kennis en vaardigheden te vergroten als te ervaren hoe het is om in een ander land te wonen en werken.

Dit project is in de hoofdstad Lomé, waar de Franse en Afrikaanse culturen samenkomen. Rondom Lomé zijn veel landelijke gemeenschappen die ver weg liggen van klinieken en ziekenhuizen, waardoor de mensen nauwelijks tot geen toegang hebben tot gezondheidszorg en de behandelingen die ze nodig hebben.

Als vrijwilliger op dit project deel je mee aan medische outreaches waar je patiënten screent op gezondheidsproblemen en ziektes en observeer je lokale medische professionals tijdens het stellen van diagnoses en het geven van aanbevelingen voor behandelingen. Naast het werk bij de medische outreaches doe je ook klinische ervaring op door medische professionals te observeren tijdens hun werk in lokale klinieken.

De Franse lessen worden aangeboden in de namiddag en worden gegeven door gekwalificeerde lokale docenten. Deze taalcursus zal je helpen bij het communiceren met patiënten. Sommige lessen richten zich op medische terminologie, die goed van pas kan komen tijdens de medische outreaches. Tegelijkertijd helpen deze outreaches ook om je Franse vocabulaire uit te breiden.

Bij dit project in Togo zal je meedoen aan de volgende activiteiten:

  • Samenwerken met medische professionals bij medische outreaches.
  • Algemene screeningtesten uitvoeren, zoals het bloedsuikerspiegel meten, BMI berekenen en bloeddruk meten.
  • 20 uur Franse lessen volgen die worden gegeven door professionele docenten en zich zullen aanpassen aan jouw niveau.
  • Een keer per week medische professionals observeren tijdens hun werk in een kliniek.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het public health project & taalcursus Frans als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Wanneer het werk voor de dag erop zit, breng je tijd door bij je gastgezin. Dit is een mooie gelegenheid om je Frans te oefenen onder het genot van een traditionele, huisgemaakte maaltijd.

Weekendactiviteiten in Togo

Wanneer je niet bezig bent met vrijwilligerswerk, kun je deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd zijn door ons personeel. Leer bijvoorbeeld lokale ambachten, beweeg op de ritme van djembé trommels tijdens traditionele muziek- en danslessen en leer de basis van de inheemse lokale taal Ewe! Ook ga je naar Kpalimé, een dorpje in de bergen omringt door cacaoplantages. Dit zal je de mogelijkheid geven om de omgeving te ontdekken, de watervallen van Womé te bezoeken en krijg je een indruk van de meer traditionele en landelijke manier van leven in West-Afrika.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Public Health project in Togo.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲