A high school student takes a child's blood sugar measure on our medical internship in Peru

Geneeskunde groepsreis in Peru voor jongeren

Leer direct van artsen in ziekenhuizen en doe gezondheidscontroles tijdens outreaches in een groep van jouw leeftijd

In een oogopslag

Begin je geneeskunde carrière met een voorsprong op de rest door deel te nemen aan deze spannende Geneeskunde stage voor jongeren in Peru. Je loopt mee met ervaren artsen en verplegers tijdens hun rondes in ziekenhuizen en klinieken. Dit zal je dieper inzicht geven in de beoefening van gezondheidszorg in een ontwikkelingsland, wat je zou kunnen helpen in je toekomstige carrière. 

Je leert niet alleen veel, tijdens outreaches doe je ook iets voor anderen. Je werkt in achtergestelde gemeenschappen waar je gezondheidscontroles uitvoert en bewustzijn vergroot over ziektes. Dit soort werk zal je toewijding aan de geneeskunde en het helpen van mensen in nood aantonen.

Deze Jongerenreis is specifiek ontworpen voor jongeren en je verblijft bij een gastgezin in Cusco. Je sluit je aan bij een groep van jouw leeftijd met wie je samenwerkt, tijd doorbrengt en verkent. Projects Abroad medewerkers zijn aanwezig om constante steun en begeleiding te bieden. Maak je klaar om ongelooflijke plekken zoals Machu Picchu te verkennen en een heleboel heerlijke Peruviaanse gerechten te eten!

Klinische schaduwuren: 15 tot 35

Uren vrijwilligerswerk: 10 tot 25

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een Medische stage in Peru voor jongeren geschikt voor mij?

Overweeg je om geneeskunde te studeren? Of misschien wil je kijken of dit de carrière voor jou is? Deze stage geeft je een dieper inzicht in de realiteit van het dagelijkse werk van een arts, wat je zou kunnen helpen beslissen.


Deze ervaring zal je cv ook een boost geven, zodat je een voorsprong hebt op anderen. Je kunt ook praten over wat je gedaan en geleerd hebt tijdens sollicitatiegesprekken en in motivatiebrieven. Ook zal het outreachwerk waaraan je deelneemt je betrokkenheid bij het helpen van anderen aantonen.


Deze stage is speciaal ontworpen voor jongeren. Je werkt in een groep jongeren van jouw leeftijd van over de hele wereld. Dit is een geweldige kans om verbindingen te leggen en vrienden te maken over de wereld.


Omdat dit werk voor jongeren is heb je geen eerdere ervaring nodig om mee te doen. Wij leren je alles wat je moet weten en al je werk vindt plaats onder begeleiding.

Deze Jongerenreis loopt op vaste data in de zomer. Al je activiteiten, van je projectwerk tot je weekendactiviteiten, worden begeleid door medewerkers van Projects Abroad.

A child being assessed through Projects Abroad's medical internship for high school students in Peru

Wat ga ik op dit project doen?

We hebben een reisschema in elkaar gezet dat vol zit met medische observatie en outreachwerk, maar ook boeiende sociale en weekendactiviteiten. Dit is een aantal van de hoofdactiviteiten waar je aan deelneemt:


  • Loop mee met en observeer artsen en verplegers in een medische instelling
  • Neem deel aan medische outreaches om gezondheidszorg te bieden aan mensen in nood
  • Woon medische workshops bij om meer te leren over gezondheidszorg in Peru
  • Ervaar Peruviaanse cultuur en bezoek een aantal ongelooflijke plekken

Je projectactiviteiten zijn voornamelijk:


Loop mee met en observeer artsen en verplegers in een medische instelling


Je rol in het ziekenhuis of in de kliniek is strikt observerend. Je leert door met artsen en verplegers mee te lopen tijdens hun rondes op een medische instelling. Je zult de kans krijgen om vragen te stellen en verschillende patiëntencasussen te bespreken. Je brengt tijd door op verschillende afdelingen, waaronder de spoedafdeling. Je zult zelfs operaties mogen observeren.


Woon medische workshops bij om meer te leren over gezondheidszorg in Peru


Je zult workshops bijwonen om je kennis over gezondheidszorg in Peru op te bouwen. Workshops gaan over thema's zoals:


  • Veelvoorkomende ziektes in Peru
  • Eerste hulp
  • Traditionele geneeskunde
  • Voedzaam koken


Als je je voor een periode van vier weken aansluit, dan hebben we een of twee Spaanse lessen per week georganiseerd zodat je sleutelwoorden gerelateerd aan de geneeskunde kunt leren.


Neem deel aan medische outreaches en bied gezondheidszorg aan mensen in nood


Veel gemeenschappen in Peru hebben geen toegang tot basisgezondheidszorg. We willen deze gemeenschappen gezondheidszorg bieden en doen dit door middel van regelmatige outreaches. Je gaat mee op deze outreaches en voert gezondheidscontroles uit.


Je zult ook de mensen die je bezoekt voorlichting geven over belangrijke gezondheidskwesties. Daarbij kun je het belang van goede voeding benadrukken en mensen tijdens fluoride-campagnes voorlichten. Deze outreaches vinden plaats op plekken zoals een bejaardentehuis of op het platteland rondom Cusco.


Ervaar Peruviaanse cultuur en bezoek een paar ongelooflijke plekken


Peru is een fascinerend land, rijk aan cultuur en erfgoed. We zullen zorgen dat je daar veel van meekrijgt tijdens je reis!


's Avonds organiseren we evenementen zoals salsa danslessen en bezoeken aan lokale restaurants en musea. In het weekend bezoek je Machu Picchu en neem je een bad in de warmwaterbronnen van Aguas Calientes. Er zal genoeg tijd zijn om souvenirs te kopen en winkelen tot je erbij neervalt in de kleurrijke markten. Al je activiteiten worden begeleid door onze medewerkers in Peru.


Waar in Peru ga ik werken?

Cusco

Je zit in de bruisende stad Cusco. Cusco was ooit de hoofdstad van het oude Incarijk. Je zult hiervan talloze sporen zien wanneer je vandaag door de stad loopt.


Je werkt in drukke ziekenhuizen en medische klinieken en doet outreachwerk in achtergestelde gemeenschappen.


Peru heeft serieuze problemen met infectieziektes en niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en hartziekte. Dit betekent dat er veel praktijkgevallen zullen zijn die je kunt observeren en waarvan je kunt leren.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Doelen en impact van het Geneeskunde project voor jongeren in Peru

Het voornaamste doel van dit project is om jou de kans te geven je medische praktijkkennis te vergroten. We leren je ook medische basisvaardigheden aan die je kunt gebruiken tijdens medische outreaches in achtergestelde gemeenschappen om anderen te helpen.


Peru lijdt momenteel onder een dubbele ziektelast: infectieziekten blijven wijdverbreid onder armere gemeenschappen en respiratoire aandoeningen zijn nog altijd een van de voornaamste doodsoorzaken in Peru. Daarbij nemen gevallen van niet-overdraagbare ziektes ook toe en ondervoeding blijft een ernstig probleem onder baby’s en kinderen.


Via ons outreachprogramma streven we ernaar om basisgezondheidszorg te bieden aan een aantal van deze kwetsbare groepen. We werken ook om bewustzijn te vergroten over een aantal van de meer ernstige gezondheidsproblemen waarmee het land te maken heeft.


We hebben een aantal langetermijndoelen voor ons medisch werk in Peru opgesteld. We hopen dat stagiairs hun kennis van medische praktijken in een ander land zullen verbreden. Door onze doorlopende inspanningen hopen we gezondheidszorg in achtergestelde gemeenschappen te verbeteren.


Sluit je aan bij onze Geneeskunde stage voor jongeren in Peru en help ons deze doelen te bewerkstelligen terwijl je waardevolle werkervaring in de gezondheidszorg opdoet.

A group of Projects Abroad interns on our medical internship for teenagers in Peru

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners