While doing community volunteer work in Ghana, teenagers take a group photo with children.

Groepsreis kinderopvang in Ghana voor jongeren

Werk samen met jongeren van jouw leeftijd om achtergestelde kinderen te helpen ondersteunen en sociaal werk in de gemeenschap te doen

In een oogopslag

Doe sociaal vrijwilligerswerk voor jongeren in Ghana en werk met jongeren van jouw eigen leeftijd om achtergestelde kinderen te ondersteunen. Je houdt je bezig met het organiseren van leuke en educatieve activiteiten op dagverblijven en doet licht opknapwerk. Dit is een geweldige manier om vrijwilligerswerk aan je cv toe te voegen en tegelijkertijd anderen te helpen.

De dagopvangcentra waar we in Ghana werken zijn overvol en onderbemand. We hebben jouw hulp nodig om lokale leerkrachten en verzorgers de steun te geven die ze nodig hebben. Je doet dit door kinderen te helpen al spelend te leren en leuke activiteiten en spelletjes te doen. Je zal ook betrokken raken bij sociaal werk, zoals het schilderen van een muur of het bouwen van een speeltuin.

Je woont en werkt met andere tieners in Akuapem Hills en verblijft bij een lokaal gastgezin. Onze medewerkers zijn te allen tijde aanwezig om je te begeleiden en zullen je wanneer nodig helpen. Wanneer je niet aan het werk bent hebben we sociale en culturele activiteiten en weekenduitjes georganiseerd. Maak gebruik van de kans om te reizen en vriendschappen te sluiten met jongeren van over de hele wereld!

Uren vrijwilligerswerk: 40 tot 80

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is vrijwilligerwerk met kinderen in Ghana voor jongeren geschikt voor mij?

Als je kinderen in nood wilt ondersteunen en met eigen handen wilt werken voor lokale gemeenschappen, dan is dit project perfect voor jou.


Je doet ervaring op in de kinderopvang, wat misschien van pas zal komen in je toekomstige carrière. Je ontwikkelt ook belangrijke persoonlijke vaardigheden zoals teamwerk, leiderschap en organisatie. Deze vaardigheden zul je op welke carrière je ook kiest kunnen toepassen. Dit project zal je ook interessante gesprekspunten bieden voor sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken.


Deze Jongerenreis is specifiek ontworpen om je zoveel mogelijk steun te bieden en onze medewerkers zijn altijd aanwezig om te helpen. Je zit gedurende de reis in een groep met andere jongeren van jouw leeftijd, of je nou aan het werk bent of de toerist uithangt. Je hebt geen eerdere ervaring nodig om mee te doen. Het enige wat je nodig hebt is enthousiasme en de bereidheid om hard te werken!


Kinderopvang & Samenleving in Ghana loopt op vaste data, dus je hoeft alleen de data te kiezen die in je agenda passen.

While doing community volunteer work in Ghana, teenagers use the weekends to visit local attractions like a forest walk.

Wat ga ik op dit project doen?

In Ghana zul je betrokken raken bij praktisch werk met kinderen en de lokale gemeenschap. Dit kun je verwachten:


  • Help kinderen al spelend te leren met leuke, educatieve spelletjes
  • Knap scholen op om kinderen een meer stimulerende leeromgeving te geven
  • Ontmoet gelijkgestemde vrijwilligers van over de hele wereld

Je werk richt zich op de volgende aspecten:


Help kinderen al spelend te leren


Door kinderen aan te moedigen om spelend te leren zul je het werk van lokale leerkrachten ondersteunen. Je houdt je voornamelijk bezig met spelletjes spelen en het leiden van andere leuke, educatieve activiteiten, zoals:


  • Boeken lezen
  • Puzzelen
  • Tekenen en kleuren
  • Knutselen


Je begeleider zal genoeg activiteiten voor je gepland hebben om met de kinderen op je stageplek te doen. Maar als je een creatieve knobbel hebt mag je natuurlijk ook jouw eigen ideeën voor lessen, spelletjes en activiteiten inbrengen.


Sociaal werk


Je werkt samen met de andere vrijwilligers om concrete verbeteringen aan te brengen op de scholen en dagopvangcentra. Je kunt klaslokalen schilderen of kleurrijke educatieve muurschilderingen creëren. Of je kunt helpen bureaus of speeltuintoestellen te bouwen. Je kunt ook gebruik maken van gekleurd karton en waskrijt om flashcards, posters of andere educatieve materialen te maken.


Alles wat je doet dient om de leeromgeving van de kinderen te verbeteren. Dit is belangrijk werk, aangezien de kinderen langdurig zullen profiteren van je inspanningen, lang nadat je je project hebt voltooid.


Verbreed je horizon


Op dit project zul je naar een ander land mogen reizen en gelijkgezinde jongeren van over de hele wereld ontmoeten.


In je vrije tijd hebben we een aantal activiteiten ingepland, zodat je het meeste uit je tijd in het buitenland kunt halen. Je maakt een reisje naar de Kaapkust en bezoekt het oude slavenfort en de hoge loopbrug in het Kakum National Park. Ook zullen jullie 's avonds samen sociale of culturele activiteiten doen, zoals een kookles of drumles.


Waar in Ghana ga ik werken?

Akuapem Hills

Dit project is gebaseerd in de Akuapem Hills. Dit is een landelijk gebied, dichtbij de hoofdstad Accra.


Je werkt in een klein buurtopvangcentrum of in een school. Deze centra en scholen kampen vaak met beperkte middelen en medewerkers om voor de kinderen te zorgen. Ze zullen graag een extra paar handen hebben om te helpen met het onderwijs van de kinderen.


Je zult veel leren over een andere cultuur terwijl je verkent en verschillende delen van Ghana leert kennen. Je verblijft bij een lokaal gezin, waardoor je je volledig kunt verdiepen in de Ghanese manier van leven.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen van dit project?

Het doel van dit project is om het werk van lokale leerkrachten en verzorgers op achtergestelde scholen en dagopvangcentra in Ghana te ondersteunen.


Deze plekken hebben beperkte middelen en een gebrek aan behoorlijke speeltuinen en leermaterialen. Hierdoor is het  voor leerkrachten moeilijker om les te geven en voor kinderen om te leren en spelen. Met jouw hulp kunnen we betere leeromgevingen creëren om leerkrachten en kinderen te ondersteunen.


We doen dit door onze vrijwilligers te vragen om bij verschillende taken te helpen. Jij gaat educatieve activiteiten en spelletjes organiseren om de kinderen te helpen al spelend te leren. Het werk dat je doet maakt deel uit van onze lange-termijn inspanningen om vroegkinderlijke ontwikkeling in Ghana te ondersteunen.


Je zal klaslokalen schilderen, een vloer in het dagverblijf repareren of speeltuintoestellen bouwen. Tijdens je project zul je waarschijnlijk een project voor de gemeenschap van begin tot eind meemaken. En je vertrekt in de wetenschap dat je iets blijvends hebt toegevoegd voor de leerlingen op de school waar je werkt!


Sluit je aan bij deze Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis en help om kinderen de steun te geven die ze nodig hebben.

While doing community volunteer work in Ghana, a teenager sits on the floor, reading a book to her students.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft bij een gastgezin in Ghana. Ze verwelkomen je in hun huis, delen graag hun gewoonten en laten je kennismaken met je eigen cultuur. Wij geloven dat dit de beste manier is om jezelf onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring op te doen.

We zullen altijd proberen om je samen te laten wonen met minstens één andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiair bij hetzelfde gastgezin. Je kamer is bescheiden, maar comfortabel, schoon en veilig.

Je programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners