Shuan waakt over de kinderen tijdens de surfles op het strand van Muizenberg, Zuid-Afrika

People of Projects Abroad: Shuan Solomons - Surfing Coordinator in Zuid-Afrika

Lees over Shuan's verhaal en zijn rol als Surf Coordinator in Zuid-Afrika

Door Julie Brondeel | 18 april 2019

Een organisatie zoals Projects Abroad trekt gepassioneerde en getalenteerde mensen aan, en dat kan je merken op al onze projecten. We werven en trainen onze medewerkers volledig zelf. Velen zijn lokale inwoners die de omgeving en de gemeenschap heel goed kennen. Hun passie, kennis en gedrevenheid maken onze projecten net zo uniek. Deze positieve ingesteldheid zorgt voor een vertrouwen tussen onze vrijwilligers, de project partners en de begunstigden waar we mee samenwerken.


Onze Surf Coordinator in Zuid-Afrika, Shuan Solomons, is het ideale voorbeeld hiervan. Hij werkt al langer dan 10 jaar bij Projects Abroad en straalt niet alleen passie uit voor het project, maar draagt het project met zijn volle hart, een ingesteldheid waar we als organisatie naar streven. Net zoals onze andere medewerkers is Shuan toegewijd aan het management en het begeleiden van onze vrijwilligers.

Shuan help de kinderen in de zee tijdens de surflessen

Met een achtergrond zoals de kinderen die hij elke dag begeleidt, kent Shuan Solomons de uitdagingen en moeilijkheden omtrent armoede en misdaden in townships. Toen hij startte bij Projects Abroad, heeft hij het zijn plicht gemaakt om de kinderen een betere kans te geven in het leven, net zoals hij die kansen heeft gekregen. Hij kent de uitdagingen die de kinderen ondergaan en de vreugde die surfen geeft. "Ik wil dat de kinderen leren dat een positieve ingesteldheid de sleutel is tot een succesvolle toekomst (...) Ik wil ervoor zorgen dat zij de volgende generatie leiders worden", zegt Shuan.


Zijn gevoel voor empathie, zijn inzet en liefde voor het project en de vrijwilligers maakt het Surf project net zo uniek. "De vrijwilligers zorgen voor een verfrissende mindset, een andere kijk op het leven. (...) Zo kunnen ze de kinderen positief beïnvloeden."


Bekijk het volledige gesprek en kom meer te weten over Shuan's verhaal, zijn rol in het team en de invloed die hij heeft op het Surf project in Zuid-Afrika.

Shuan laughs while being interviewed about the Surfing Project in South Africa

Deel dit artikel

Vergeet niet om dit door te vertellen en laat ons ook weten wat je ervan vindt op Facebook en Twitter!

Wil je meer weten over de begeleiding die onze medewerkers bieden aan de vrijwilligers?

Neem contact op met onze Projects Experts. Ze helpen je graag verder. 

049 779 99 09

Onze partners